DVD nie widzi płyty z grą

stream85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.11.2008, 18:42    Pytanie
Witam. Mam taki oto problem: Dzis dostałem oryginalną płytkę z grą. Rozpakowałem, wkładam płytkę DVD z FM 2009... a tu nic.... napęd wogóle nie widzi płyty! Tylką z tą płytą tak mam. Sprawdzałem inne i jest ok, a tu jakby nie widziało wogóle tej płyty. Napęd to NEC 7173
Pomóżcie, spotkaliście się z czymś podobnym kiedyś?

Morszczuk Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.11.2008 13:19    #10
[quote2=jaruone][quote=Morszczuk]Te nowsze oscylują w granicach 100 złotych (np w Media.) Zapytaj sprzedawcę. On Ci doradzi.[/quote]

doradzi by sprzedać to co mu zalega lub z czego ma prowizje - google, cdrinfo i poczytać - tam ludzie znają się na paleniu płyt[/quote2]

Kolego ; ] Moi znajomi pracują w Media ja sam miałem tam praktyki na dziale Komputerowym ; ] Nie ma tam prowizji. Ale są inne sposoby na wyłapanie tam kasy ;] Ale nie o tym temat.
Widzew i Ruch - Przyjaciół Dwóch!

jaruone Młody aktywista

0
29.11.2008 08:46    #11
Łooo wywarło to na mnie niesamowite wrażenie :P
Media Markt to nie jedyny sklep - cieszy mnie że nie ma w nim prowizji od sprzedaży (co nie znaczy że takich praktyk w sklepach nie stosują), zaś martwi, że zatrudniane są tam osoby niekompetentne - i nie generalizuję - być może Twoi znajomi świetnie by doradzili stream85 - bo może mają pojęcie o sprzedawanym towarze i są uczciwi.
Niestety w większości sklepów powiedzą standardową formułkę "ma pan tu super nagrywarkę w promocyjnej cenie, schodzi jak świeże bułeczki, mamy ją od dawna w sprzedaży,jeszcze nie było ani jednej reklamacji" - nie spotkałem jeszcze gościa w MM czy innym Saturnie który by powiedział (no raz spotkałem, ale nie wystrzelił z takim hasłem sam tylko przyznał sie jak już wiedział że i tak kupię na allegro, że sam tam kupił :P) "no tanie są, ale radziłbym panu dołożyć 10 zł i kupić w sklepie X sprzęt Y - niewiele droższy, a o niebo lepsze korekcje błędów i wykonanie, a w tym sklepie X mają teraz dobre ceny"
W sprzedaży jest złota zasada "nasze jest najlepsze bo nasze" - i nie ważne że sami dla siebie kupujemy u konkurencji. Dlatego proponuję świadome zakupy (od tego są portale i fora dyskusyjne - by poznać opinie użytkowników) a nie zdanie się na humor i nieraz wątpliwą wiedzę sprzedającego.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.11.2008 o godz. 08:47

stream85 Partyzant

0
01.12.2008 10:03    #12
Narazie nie będę kupował DVD nowego, zrobiłem z oryginała obraz płyty i nagrałem na drugą płytę i jest OK. Wszystko działa jak trzeba, gra zarejestrowana i śmiga, a oryginał DVD leży w pudełku....

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.