Edytor - Co mam dalej robić? Proszę, pomóżcie! :/

hadaszyszek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.08.2008, 22:43    Pytanie
Otóż tak. Jakieś 4 dni temu kupiłem se FM'a 2008. Zainstalowałem Patcha 8.0.2. na płycie dodatkowej. Gram se, gram... zajefajna gra. Dobra, ok. Ale 3 dni, przeszedłem jeden sezon na pierwszym miejscu i pomyślałem sobie o drużynie marzeń (gram Barceloną). Ale raczej mi się jej stworzyć nie uda. Ściągnąć Cecha, Kakę, Rooney'a, Ramosa - wszystkich jest nierealne. Dlatego skorzystałem sobie z edytora. Na początku mi jakiś błąd wyskoczył, dobra, trudno, nie edytuję. Potem znowu się wkurzyłem, i ściągnąłem MSVCP71.dll - bibliotekę z neta. Śmiga. Po angielsku. Się załamię. Dobra, trochę znam. Wyedytowałem wszystko, zapisałem bazę danych. Jako, że to moje drugie edytowanie w życiu gry (nigdy sobie nie ułatwiałem w grach), to proszę o pomoc. (pierwsze to z Fifą Managerem, ale tamten edytor był 100x prostrzy) Zapisałem bazę i co dalej? Nie mam pojęcia co potem zrobić. Pomóżcie, proszę... :/

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.08.2008, 22:45

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.08.2008 22:59    #20
albo możesz wziąć każdego gracza i obniżyć mu płace do minimum,tylko trochę z tym zabawy ale to tylko raz będziesz musiał zrobić i z głowy ;) albo podnieś swój budżet na maxa ;D

hadaszyszek Partyzant

0
07.08.2008 23:32    #21
Podniosłem swój budżet na maxa : 999999999Mln : razem około 2,5mld. Ale co z tego, że tyle mam, skoro mam wydatki na ok. 3,5mld... ok, spróbuje im obniżyć pensję.

Edit :
Ale obniżyć pensję w FMM. Tylko gdzie to się robi? Mówiłem wcześniej - jestem strasznie mało obcykany w edytorach, a sam angielskiego znam troszkę mało...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.08.2008 o godz. 23:35

dawidiuk1 Młody aktywista

0
07.08.2008 23:38    #22
w menu contract, a jeśli chcesz miec przychód na plusie, to zwiększ wielkosc stadionu do 200 tys i średnią liczbę widzów oglądających twoje mecze do tychże 200 tys

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.08.2008 o godz. 23:41

Użytkownik uznał post za pomocny

0
07.08.2008 23:50    #23
Spolszczenie ;) i po kłopocie (tylko nie wiem jaka część jest po polsku bo jeszcze nie korzystałem)

http://rapid(...)/Eng.txt

plik eng.tex należy wkleić do folderu gdzie jest zainstalowane FM Modifier

hadaszyszek Partyzant

0
08.08.2008 00:41    #24
Jeee! W Skrzynce po zwiększeniu frekwencji i liczby miejsc na stadionach, oraz po obniżeniu płac piłkarzy do ok. 0 ( :> ) dostałem wiadomość, że władze komisaryczne zostały uspokojone, i, że w końcu Barcelona ma ustabilizowaną sytuację budżetową... ufff... dzięki :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.08.2008 o godz. 00:42

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 00:04    #25
Dobra, żeby znowu nie zaśmiecać mojego problemu osobnym tematem mam takie oto tylko tutaj pytanie : Czy jak wygram przed sezonem Ligę (Hiszpańską) to mogę zrezygnować już z udziału gier w następnych meczach dając np. Walkowera, żeby przygotowywać się raczej do innych rozgrywek pucharowych, skoro już inni, nie mają nawet matematycznych szans, na dogonienie mnie w ligowej tabeli?

geba90 Młody aktywista

0
09.08.2008 00:11    #26
nie ;p
graj rezerwami

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 00:22    #27
Trudno, przynajmniej stałem się mądrzejszy :P... ok geba :)

Edit :
Ale co się wiąże z ustawianiem składu : mam jedno pytanie. Jak zrobić, żeby ustawienie drużyny i piłkarzy jedno (rezerwowe) było przypisane do innej taktyki (rezerwowej) a drugie (podstawowe) było przypisane do drugiej taktyki (podstawowej). Bo jak zmieniam ustawienie zespołu, to czy nie wrócę do taktyki pierwszej, czy do drugiej, zawsze jest te samo ustawienie, a ja chcę, żeby było inne (ustawienie takie same, chodzi o piłkarzy rezerwowych na mecze) do jednej i do drugiej taktyki. Help? :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2008 o godz. 00:36

Poul Partyzant

0
09.08.2008 02:10    #28
[quote=hadaszyszek]Dobra, żeby znowu nie zaśmiecać mojego problemu osobnym tematem mam takie oto tylko tutaj pytanie : Czy jak wygram przed sezonem Ligę (Hiszpańską) to mogę zrezygnować już z udziału gier w następnych meczach dając np. Walkowera, żeby przygotowywać się raczej do innych rozgrywek pucharowych, skoro już inni, nie mają nawet matematycznych szans, na dogonienie mnie w ligowej tabeli?[/quote]

Zawsze możesz pójść na jednodniowy urlop, oddając drużynę swojemu asystentowi. Osobiście jednak tego nie polecam :)

0
09.08.2008 10:34    #29
[quote=hadaszyszek]Trudno, przynajmniej stałem się mądrzejszy :P... ok geba :)

Edit :
Ale co się wiąże z ustawianiem składu : mam jedno pytanie. Jak zrobić, żeby ustawienie drużyny i piłkarzy jedno (rezerwowe) było przypisane do innej taktyki (rezerwowej) a drugie (podstawowe) było przypisane do drugiej taktyki (podstawowej). Bo jak zmieniam ustawienie zespołu, to czy nie wrócę do taktyki pierwszej, czy do drugiej, zawsze jest te samo ustawienie, a ja chcę, żeby było inne (ustawienie takie same, chodzi o piłkarzy rezerwowych na mecze) do jednej i do drugiej taktyki. Help? :P[/quote]
Jeżeli dobrze zrozumiałem to chodzi ci o to że jak zmieniasz taktykę z podstawowej na rezerwową to żeby i skład wybierał się rezerw?
Jeśli tak to w prawym dolnym rogu tam gdzie możesz poprosić asystenta o dobranie składu niżej jest zapisz taktykę czy coś takiego, możliwe że to rozwiąże problem ale nie daje 100% pewności bo lepiej przed każdym meczem dobierać skład osobno. Bo Twoi zawodnicy którzy mają status "niezastąpiony dla klubu" lub "pierwszy skład" mogą się obrazić jak np. nie zagrają kilku meczy pod rząd

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.