Edytor - Co mam dalej robić? Proszę, pomóżcie! :/

hadaszyszek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.08.2008, 22:43    Pytanie
Otóż tak. Jakieś 4 dni temu kupiłem se FM'a 2008. Zainstalowałem Patcha 8.0.2. na płycie dodatkowej. Gram se, gram... zajefajna gra. Dobra, ok. Ale 3 dni, przeszedłem jeden sezon na pierwszym miejscu i pomyślałem sobie o drużynie marzeń (gram Barceloną). Ale raczej mi się jej stworzyć nie uda. Ściągnąć Cecha, Kakę, Rooney'a, Ramosa - wszystkich jest nierealne. Dlatego skorzystałem sobie z edytora. Na początku mi jakiś błąd wyskoczył, dobra, trudno, nie edytuję. Potem znowu się wkurzyłem, i ściągnąłem MSVCP71.dll - bibliotekę z neta. Śmiga. Po angielsku. Się załamię. Dobra, trochę znam. Wyedytowałem wszystko, zapisałem bazę danych. Jako, że to moje drugie edytowanie w życiu gry (nigdy sobie nie ułatwiałem w grach), to proszę o pomoc. (pierwsze to z Fifą Managerem, ale tamten edytor był 100x prostrzy) Zapisałem bazę i co dalej? Nie mam pojęcia co potem zrobić. Pomóżcie, proszę... :/

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.08.2008, 22:45

gmoch jacek Partyzant

0
09.08.2008 16:15    #40
nie iwem ,ale wg mnie powinines zakupic oryginala

gmoch jacek Partyzant

0
09.08.2008 16:15    #41
nie iwem ,ale wg mnie powinines zakupic oryginala

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 16:28    #42
Mogę dać screena :) ... ee... no fakt, eksperymentowałem, mam najlepszy składzik na świecie, ale ludzie. Inter ma mojego Eto'o, Puyola i.t.p. a przegrali 27-1 :P... nie ściemniam, dam screena. Aha, nie mam pirata, kupiłem w empiku za 40 złoty z topseller. Już, chwilka :)

Edit :
To jest to : http://img36(...)mrg8.png
;P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2008 o godz. 16:34

geba90 Młody aktywista

0
09.08.2008 16:41    #43
takie wyniki sie zdarzaja ale raczej nie na 8.0.2, ale patrzac na Twoj sklad Oo to sie nie dziwie ;p

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.08.2008 16:46    #44
[quote=hadaszyszek]Mogę dać screena :) ... ee... no fakt, eksperymentowałem, mam najlepszy składzik na świecie, ale ludzie. Inter ma mojego Eto'o, Puyola i.t.p. a przegrali 27-1 :P... nie ściemniam, dam screena. Aha, nie mam pirata, kupiłem w empiku za 40 złoty z topseller. Już, chwilka :)

Edit :
To jest to : http://img36(...)mrg8.png
;P[/quote]

hmm
FMM to pierwsza mozliwosc
drugi manager to druga mozliwosc..
cos nie chce mi sie wierzyc ze aż tak ich wgniotłeś :D
i chyba i to i to...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2008 o godz. 16:47

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 18:27    #45
To znaczy ustawiłem taktykę : 4 obrońców, 2 pomocników, 2 skrzydłowych, dwóch napastników. Jeden pomocnik, gdy ktoś traci piłkę cofa się do obrony, drugi gdy ją zyskuje biegnie do ataku. A więc, gdy mój zespół ma piłkę mam 3 napastników i 2 skrzydłowych ofensywnych. Mój skład :

Cech, Ramos, Vidic, Terry, Alves, Kaka(idzie do ataku), Gerrard (cofa się, ewentualnie jest też Iniesta), Ronaldinho (prawe skrzydło), Cristiano Ronaldo (lewe), Ibrahimovic, Aguero(Rooney).

Na FMM reguluję finansę, bo nawet nie wiem, jak ja mam coś zmienić z Interem? I nie mam drugiego managera, gram tylko i wyłącznie Barceloną. Nie wiem jak to udowodnić no ale... aha, nie zabrałem im aż tylu zawodników bo oni mają :

Eto'o, Quaresma, Puyol, Cesar, Stankovic, Defoe... dalej nie pamiętam, ale to najgorszy skład nie jest i w związku co, z powyższym, wątpię, aby jakimś cudem przegrali 27-1. Przy okazji dodam, że u siebie wygrałem 2-0, a więc albo to jest jakiś pojedynczy błąd, który się czasem pojawia, albo nie wiem co...

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 19:07    #46
Aha, chciałem się jeszcze spytać, co można robić z pieniędzmi, które przekazuje ci zarząd? Np. teraz podpisałem 2-letni kontrakt z FCB, który co tydzień mówi, że dostaję... nie pamiętam ile nawet, chyba 75 tysięcy. I takie pytanie : czy można tą kasę wydawać na swoje osobiste sprawy (czy w ogole mozna ja gdzies wydawac)? Np. w FIFIE Managerze 08, było takie coś, że mogłeś sobie kupić samochód, villę, meble, mieć osobistego sponsora, przekazywać swoją kasę klubowi itp. Czy takie coś jest możliwe także w Football Managerze?

szegemege! Partyzant

0
09.08.2008 19:16    #47
Nie, w FMie nie ma życia prywatnego. Niestety.
Więc nie rozumiem po co się bić o lepszy kontrakt.
Mogliby w FM 09 coś takiego wprowadzić.

hadaszyszek Partyzant

0
09.08.2008 19:53    #48
No to bez sensu, po co w ogole zarabiac na kontrakcie. To ja się będę bić dla mnie o jak najmniej - klub będzie mniej płacił i będę mógł dać te 75tys. tygodniowo na np. nowego piłkarza. To jest bez senoswne wg mnie troszkę. W FifaM'ie 08 można było takie coś robić, to miało takie-swoje logiczne oparcie. Szkoda, że tu tego nie ma :/ ... choćby jedna opcja taka jak wyżej napisałem, jak tylko i wyłącznie choćby przekazywanie pieniędzy na jakiś wybrany budżet czy coś.

Najlepszy manager wg mnie to powinno być połączenie FM'a z FifeM'em. Np.

FifaM : Przyzwoite symulowanie meczu (tryb 3D, taki jak w FIFIE08), można grać jednym wybranym piłkarzem, życie osobiste jest niemal dopracowane do perfekcji (granie w golfa - polepszenie stosunków z zarządem klubu, uczenie się żeglowania - polepszenie stosunków z właścicielem klubu, możliwość podpisania kontraktu ze sponsorem osobistym, możliwość negocjowania budżetu z zarządem, możliwość szukania swojej drugiej połówki (mrrr...:P) , możliwość kupowania różnego rodzaju domów, willi, sprzętu elektrycznego czy AGD, możliwość nawet kupienia swojego własnego klubu i stanie się jego właścicielem (już nie managerem) ) . Minusem są niestety sprawy najważniejsze takie jak ustalanie taktyki, czy rozmowa z piłkarzami w trakcie meczu, rozmowa z dziennikarzami. Ale skupmy się na plusach : Tryb losowania par (automatyczne losowanie - bardziej wg mnie przejrzyste, nie trzeba nic klikać, po prostu samo się losuje), Menu (baaaardzo przejrzyste, sto razy bardziej niż w FM'ie), dodawanie swojej własnej muzyki i muzyka wybrana przez nich (gust niesamowity, FM domyślnie po zainstalowaniu nie puszcza, żadnego przyjemnego kawałka w trakcie zabawy), najwięcej wykupionych licencji, prawie wszystkie twarze piłkarzy na świecie.

FM : Taktyka... tu ma się ogromne możliwości, FifaM niestety tego nie posiada. Dalej... Interakcje z piłkarzami i manager'ami. Nawet z mediami. W FM'ie jest dostępny asystent trenera, który bądź co bądź ułatwia nie raz pracę. Wszystkie oryginalne nazwiska. FifaM też je ma, ale nie jeżeli chodzi o trenerów (FifaM, asystentów nie posiada w ogóle). Komentarze prasowe (w FifaM'ie o wiele gorsze), czy wreszcie, o wiele realistyczniejszy system kupowania piłkarzy i ich sprzedawania.

Jest jeszcze dużo i plusów, i minusów, ale taka gra z wszystkimi plusami jak powyżej : połączenie FM'a z FifaM'em, będzie najlepsze. Niestety, taka gra chyba nie powstanie nigdy, tak dopracowana do perfekcji, no ale, nie tracę nadzieji :).

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
09.08.2008 20:23    #49
fantastycznie :]
przypomnę tylko, że FM to gra z rodzaju menedżerów, to nie są Simsy ;]]
O FIFAManag tu się nie rozmawia...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution