Finanse

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.07.2012, 01:03    Pytanie
Witam wszystkich :)
Od razu przechodzę do rzeczy. Gram sobie w FM12 Tottenhamem Hotspur, i tak zauważyłem, że z miesiąca na miesiąc moje finanse się pogarszają.. Kupiłem sobie tam jakiś zawodników, ale jak okno transferowe jest zamknięte to też tracę ;/ Na każdym meczu stadion jest wypełniony po brzegi, nie da się go rozbudować, a zarząd odmawia prośby o budowę nowego. Co w Tym wypadku mogę zrobić? Pewnie napiszą niektórzy z Was żebym sprzedał jakiś zawodników - odpada. Nie mam zamiaru osłabiać sobie drużyny. A może jak zejdzie mi do sumki minusowej, to prezes Levy zarzuci kasą? W dodatku co miesiąc spłacam jakieś zaległe kredyty i w sumie przez to mam straty.

Szemek Ekspert

0
01.07.2012 01:26    #1
Zobacz sobie w rubrykę wydatki, przez co najwięcej tracisz. Najpewniej płace Cię pogrążają, każdy tak ma :)
"To tylko Internet k*rwa."

MiceQ Partyzant

0
01.07.2012 01:53    #2
Ale też, gdyby się zgodzili na budowę nowego, większego stadionu, byłyby większe zyski z biletów. Owszem trzeba byłoby wydać trochę pieniędzy, ale by się zwróciło. A tak to na mecz mi wejdzie ledwo ok 33k kibiców ;/ Z tego połowa ma karnety ;] Hmm.. To rano sprawdzę, ile daje na płace, bo teraz już na komie jestem. Ale z tego co pamiętam, to w FM11 grając Tottenhamem na luzie z kasą byłem ^_^ Ostatnie pytanko, mogą mnie zwolnić, albo coś jeżeli będę miał na minusie fundusze, albo jakieś długi? :)

Valdi91 Młody aktywista

0
01.07.2012 01:54    #3
Ja w 4. sezonie objąłem Chelsea i również dziwiły mnie kilkumilionowe comiesięczne straty. Sprawdzałem wszystko. Pożyczek brak, budżet płac nieprzekroczony, ba, miałem bardzo spory zapas. Przyszedłem do Chelsea niczym Guardiola do Barcy, czyli praktycznie na gotowe, składzik całkiem mocny, kupiłem jednego czy dwóch grajków i to spokojnie mieszcząc się w budżecie, a mimo to straty, straty i jeszcze raz straty. Myślę sobie 'co jest..?'. A okazało się, iż połowa (jeśli nie wszyscy) Ci wspaniali zawodnicy, których tutaj zastałem zostali kupieni na raty, i klub nadal ich spłaca. W swoim pierwszym sezonie zszedłem do niemal 120 mln $ pod kreskę. W kolejnym sezonie wesoły Romek sypnął cash, byłem prawie 170 mln $ na plus. Lecz po chwili patrzę, a zostało mi jedynie 11 mln! Do tej pory nie wiem, gdzie są te pieniądze xD

[quote="MiceQ"]Ostatnie pytanko, mogą mnie zwolnić, albo coś jeżeli będę miał na minusie fundusze, albo jakieś długi? :)[/quote]

Jeśli będziesz mocno pod kreską, a prezes nie ureguluje zaległości, to będzie zmuszony sprzedać klub w inne ręce, bądź przejmie go zarząd komisaryczny. Skutkuje to tym, iż w przypadku zarządu odejmą Ci punkty i zrobią wyprzedaż zawodników za grosze, a w przypadku nowego prezesa możesz polecieć ze stołka, jeśli mu się nie spodobasz.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 01:57

MiceQ Partyzant

0
01.07.2012 02:14    #4
A jak mogę sprawdzić, czy są jacyś zawodnicy kupieni na raty? Mój budżet płacowy jest o 200 tyś. euro mniejszy niż może być :) ale tam klauzule są, ale to nie są jakieś takie duże sumki. Może Levy coś zarzuci na koniec sezonu, zobaczę rano i od razu sprawdzę, jak wygladam ze spłacaniem rat.

Valdi91 Młody aktywista

0
01.07.2012 02:47    #5
Wchodzisz w finanse klubu, zakładka wydatki i tam masz coś w stylu 'transfery zawodników' (nie pamiętam jak to jest dokładnie zapisane, ale zobacz tam to zauważysz od razu), i wtedy patrzysz ile wydałeś w tym, w zeszłym i w jeszcze poprzednim miesiącu. Jeśli kwota jest stała a sam nikogo na raty nie kupowałeś, to będzie znaczyło, iż klub przed Twoim przyjściem kupił kogoś w systemie ratalnym, i teraz go spłaca. Okazało się, że znikło mi z konta ponad 120 mln, a to po prostu zarząd szybciej spłacił tych zawodników. I dobrze, nie mam teraz nawet 20 mln na koncie, a w końcu jestem na plusie i zaczynam zarabiać xD

MiceQ Partyzant

0
01.07.2012 09:57    #6
Zaraz to sprawdzę ;p Ale ciekawi mnie jedna rzecz, na kit komputer kupuje zawodników na raty. Osobiście wolę wydać od razu, za jednym zamachem te 20mln i w późniejszym czasie mieć spokój.. A jak wystawię kogoś na listę transferową za bagatelną sumę, jaką jest 1mln - 5mln euro, oni składają oferty, rozkładając to na 48! rat..

MiceQ Partyzant

0
01.07.2012 11:50    #7
Z góry przepraszam, za post pod postem. Sprawdziłem wydatki, i najwięcej oczywiście idzie na wynagrodzenie piłkarzy - 5,2mln euro, co mnie nie dziwi. Ale ciekawi mnie co to jest wydatki pozasportowe na które co miesiąc idzie 2,1mln euro.. Reszta wydatków nie przekracza nawet 1mln euro.

Damiaoo Młody aktywista

0
01.07.2012 12:39    #8
Nie martw się stratami. Na koniec sezonu dostaniesz premię za miejsce w lidze kilka milionów euro, za prawa do transmisji tv chyba 42 mln, kasa za puchary itp i wyjdziesz na swoje jeśli nie szalałeś z transferami. A co do budowy nowego stadionu to musisz troche poczekać, coś wygrać, mieć cały czas prawie maksymalną frekwencję i wtedy po jakimś czasie powinni się zgodzić na nowy stadion:) .

MiceQ Partyzant

0
01.07.2012 12:42    #9
31. kolejek za nami, zapełnienie stadionu 100%, zobaczymy ile wleci na koniec sezonu. Mam nadzieję, że jak najwięcej, bo transfery trzeba porobić. ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.