Finanse

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.07.2012, 01:03    Pytanie
Witam wszystkich :)
Od razu przechodzę do rzeczy. Gram sobie w FM12 Tottenhamem Hotspur, i tak zauważyłem, że z miesiąca na miesiąc moje finanse się pogarszają.. Kupiłem sobie tam jakiś zawodników, ale jak okno transferowe jest zamknięte to też tracę ;/ Na każdym meczu stadion jest wypełniony po brzegi, nie da się go rozbudować, a zarząd odmawia prośby o budowę nowego. Co w Tym wypadku mogę zrobić? Pewnie napiszą niektórzy z Was żebym sprzedał jakiś zawodników - odpada. Nie mam zamiaru osłabiać sobie drużyny. A może jak zejdzie mi do sumki minusowej, to prezes Levy zarzuci kasą? W dodatku co miesiąc spłacam jakieś zaległe kredyty i w sumie przez to mam straty.

Damiaoo Młody aktywista

0
01.07.2012 12:51    #10
U mnie w FM11 jak grałem Southampton to Tottenham zbudował nowy stadion na 48 tys miejsc chyba w 2016 roku. Ale jak będziesz miał jakieś spektakularne sukcesy i dużo kasy na koncie to może zdecydują się szybciej budować.

kaseta1 Partyzant

0
01.07.2012 15:25    #11
[quote="Valdi91"] Przyszedłem do Chelsea niczym Guardiola do Barcy, czyli praktycznie na gotowe, składzik całkiem mocny, kupiłem jednego czy dwóch grajków ...[/quote]

Guardiola w pierwszym okienku transferowym po przyjściu do klubu kupił 6 zawodników, z klubem pożegnało się 8 zawodników. 14 zmian w porównaniu do zeszłego sezonu. Na gotowe powiadasz?

Co do długów to nie masz się co martwić. W Anglii tak to działa: cały sezon straty, a pod koniec kasa za transmisje i miejsce w lidze i jesteś na swoim.
Raty za piłkarzy sprawdzasz w Centrum Transferowe ->Klauzule.

Valdi91 Młody aktywista

0
01.07.2012 15:38    #12
[quote="kaseta1"][quote="Valdi91"] Przyszedłem do Chelsea niczym Guardiola do Barcy, czyli praktycznie na gotowe, składzik całkiem mocny, kupiłem jednego czy dwóch grajków ...[/quote]

Guardiola w pierwszym okienku transferowym po przyjściu do klubu kupił 6 zawodników, z klubem pożegnało się 8 zawodników. 14 zmian w porównaniu do zeszłego sezonu. Na gotowe powiadasz?[/quote]

Nie mówiłem o liczbie transferów. Ojcem stylu Barcelony jest Frank Rijkaard. Guardiola tylko zmieniał wykonawców. Zamiast Ronaldinha jest Messi, zamiast Eto'o gra Villa (jak nie leczy kontuzji), zamiast van Bronckhotsra grał Abidal, teraz pewnie przyjdzie Jordi Alba, odszedł Deco, przyszedł Busquets. Xavi, Insiesta i Puyol stanowili o sile Barcy już za Rijkaard'a, więc nikt mi nie powie, że wielka Barcelona, którą teraz oglądamy jest dziełem Guardioli, który wskrzesił ją z popiołów, bo Barcelona dawną świetność odzyskała właśnie za kadencji Rikaard'a, a Guardiola kontynuował tą świetną passę. Pep tylko modernizował styl Rijkaard'a, by grali ładnie dla oka, a mając takich wykonawców ładnie = skutecznie. Nie mówię, że jest słabym trenerem czy coś, bardzo wiele osiągnął, również wypromował kilku zawodników, lecz na pewno miał dużo, dużo, dużo łatwiejszy start niż np. Redknapp w Tottenham'ie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 15:44

kaseta1 Partyzant

0
01.07.2012 15:46    #13
[quote="Valdi91"][quote="kaseta1"][quote="Valdi91"] Przyszedłem do Chelsea niczym Guardiola do Barcy, czyli praktycznie na gotowe, składzik całkiem mocny, kupiłem jednego czy dwóch grajków ...[/quote]

Guardiola w pierwszym okienku transferowym po przyjściu do klubu kupił 6 zawodników, z klubem pożegnało się 8 zawodników. 14 zmian w porównaniu do zeszłego sezonu. Na gotowe powiadasz?[/quote]

Nie mówiłem o liczbie transferów. Ojcem stylu Barcelony jest Frank Rijkaard. Guardiola tylko zmieniał wykonawców. Zamiast Ronaldinha jest Messi, zamiast Eto'o gra Villa (jak nie leczy kontuzji), zamiast van Bronckhotsra grał Abidal, teraz pewnie przyjdzie Jordi Alba, odszedł Deco, przyszedł Busquets. Xavi, Insiesta i Puyol stanowili o sile Barcy już za Rijkaard'a, więc nikt mi nie powie, że wielka Barcelona, którą teraz oglądamy jest dziełem Guardioli, który wskrzesił ją z popiołów, bo Barcelona dawną świetność odzyskała właśnie za kadencji Rikaard'a, a Guardiola kontynuował tą świetną passę. Nie mówię, że jest słabym trenerem czy coś, bardzo wiele osiągnął, również wypromował kilku zawodników, lecz na pewno miał dużo, dużo, dużo łatwiejszy start niż np. Redknapp w Tottenham'ie.[/quote]

W poście, w którym pada to zdanie: " Przyszedłem do Chelsea niczym Guardiola do Barcy, czyli praktycznie na gotowe, składzik całkiem mocny, kupiłem jednego czy dwóch grajków" nie ma mowy o stylu gry. To chyba oczywiste, że w takim razie pomyślałem o transferach :)

P.S Ojcem stylu Barcelony jest Cruyff nie Rijkaard.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
01.07.2012 15:48    #14
Ja zaraz będę ojcem ostrzeżeń. Wróćcie do tematu, od tak iście niesamowitych sporów macie forum albo donosy. :)

Kaseta, czepiasz się o dwa zdania autora, który może mieć zupełnie inny punkt widzenia niż Ty. Więcej uprzedzeń nie będzie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 15:50

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.