FM 2012 - Sukces z reprezentacją a reputacja menadżera

Alessandro_DK Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.02.2015, 11:08    Pytanie
Panowie, wyjaśnijcie mi czy to ja czegoś nie rozumiem, czy jest jakaś inna odpowiedź: gram w FMa 2012, wczoraj zdobyłem z reprezentacją Polski wicemistrzostwo świata w Rosji 2018 (do teraz trudno mi w to uwierzyć) i byłem przekonany, że po takim sukcesie moja reputacja skoczy z "krajowej" na chociaż poziom wyżej, tymczasem po mundialu sprawdzam i...cały czas mam "krajowa". Czy to jakaś wielka niedoróbka czy jak? Przecież to niemożliwe żeby tak wielki sukces (niemalże największy w świecie futbolu) przemknął niezauważony w kwestii reputacji...

gucioprawda Młody aktywista

0
03.02.2015 11:58    #1
Kontynentalna rozpoczyna się od 7500 pkt bodajże (dokładnie nie pamiętam). Mogłeś mieć duży skok, ale jeszcze nie przekroczyłeś tego progu.

Alessandro_DK Partyzant

0
04.02.2015 03:37    #2
@gucioprawda

Dzięki za odp. ale co to za punkty? Gdzie jest informacja o tym ile ich mam, jakie są pułapy? Bo ja raczej czegoś takiego nie spotkałem w FMie, sama opisówka słowna... No chyba, że czegoś nie dopatrzyłem...

0
04.02.2015 04:55    #3
W GenieScoucie możesz je sprawdzić. Tam też "na oko" wyłapiesz pułapy. Inaczej się nie da, należą do atrybutów ukrytych.

0
04.02.2015 05:31    #4
I dla przykładu z klubem: Zaczynając karierę Legią, miałem reputację 6000. Na początku 4 sezonu Legia ma reputację 6720. Jak widzisz, ciężko i mozolnie to idzie.
A w międzyczasie 3xMistrzostwo Polski, 2014 - 4 miejsce w grupie LM, 2015 - 3 miejsce w grupie LM (i porażka w pierwszej rundzie LE), 2015 - 2 miejsce w grupie LM i porażka w 1 rundzie z Bayernem, 3xPP, 2xSP.

I tak, reputacja kontynentalna to od 7500 pkt się zaczyna. Sprawdziłem.
Światowa od 9000
Kontynentalna od 7500
Krajowa od 5000
Regionalna od 3250
Lokalna od 1500
Nieznana do 1499

Nie wiem tylko, czy takie same progi są dla ludzi, ale chyba tak.

Alessandro_DK Partyzant

0
04.02.2015 12:26    #5
Ok, teraz już bardziej rozumiem. Ale jeszcze jedno pytanko w związku z tym co piszesz, bo nie wiem czy odpowiednio to łapię: Za każdy wynik reputacja idzie w górę lub w dół? Czyli np. jeśli po tym wicemistrzostwie zdobędę dajmy na to wicemistrzostwo Holandii z moim Vitesse (i tu pytanie czy za takie krajowe wicemistrzostwo też są punkty?), to czy np. jest szansa że skoczy mi reputacja na kontynentalną, co np. nie stałoby się gdybym zdobył wicemistrzostwo Holandii ale na mundialu zamiast wicemistrzostwa świata odpadłbym powiedzmy w fazie grupowej? Czy źle to rozkminiam?

0
04.02.2015 13:00    #6
A na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć.

zolahc Młody aktywista

0
04.02.2015 14:29    #7
klubem możesz stracić/zyskać reputację, a więc jako menadżer pewnie też tak jest. masło maślane trochę napisałeś i nie bardzo łapię, ale zakładam, że jeśli drużyna jest skazywana na pierwsze miejsce w lidze, a zdobędzie tylko v-ce mistrzostwo, to reputacja nieco spadnie. tak ja to rozumuję. jeśli na mś jesteś wśród faworytów, a nie wychodzisz z grupy - również reputacja twoja i drużyny spada, nie wspominając o rankingu fifa

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.02.2015 o godz. 14:30

Alessandro_DK Partyzant

0
04.02.2015 19:56    #8
@ gucioprawda

Dzięki za wszystkie informacje.

@ zolahc

Ok, rozumiem, że może być to tak jak mówisz. A masło maślane? Czemu? ;) Pytanie miałem konkretne , choć wiadomo, że pewne zagadnienia są na tyle skomplikowane, że trudno na forum w formie pisemnej przekazać o co konkretnie chodzi. Tak czy siak chodziło mi o to, czy to jest tak, że za wicemistrzostwo Holandii dostaję jakieś punkty, albo też na ile "doceniane" jest przez grę i pkt. reputacji osiągnięcie wicemistrzostwa świata z całkowicie niespodziewaną na tym miejscu reprą. I właśnie zastanawiałem się, jak to działa i czy to wicemistrzostwo świata (po którym spodziewałem się od razu skoku reputacji) na tyle mi nabiło tych pkt. że teraz mogę się spodziewać po jakimś jednym lepszym wyniku skoku, czy też trzeba wygrywać same puchary i mistrzostwa a np. wicemistrzostwo Holandii (PSV jest prawie nie do złapania) czy awans do grupy LM nie za bardzo są w FMie cenione.

Ale też domyślam się, że na te pytania nie da się tak jednoznacznie odpowiedzieć, a osobiście nie korzystam z żadnych dodatkowych programów na ten moment więc nie znam tych mechanizmów. Wiem tyle, że nie posiadałem się z radości i satysfakcji po tym, jak naszą niezbyt potężną przecież kadrę doprowadziłem do finału mundialu pokonując m.in. Kolumbię, Niemcy i Argentynę, a potem się rozczarowałem widząc, że FM uznał, iż selekcjoner 2. drużyny na świecie, który sprawił największą sensację dekady, dalej nie jest rozpoznawalny nawet w Europie, a co najwyżej "krajowo" ;-)

zolahc Młody aktywista

0
04.02.2015 21:51    #9
teraz rozumiem. cóż, może tak być, że po jednym lepszym wyniku skoczysz na kontynentalną, ale jest za dużo niewiadomych - ile masz teraz pkt i ile dostaniesz za np. mistrzostwo. takich konkretów nie znam. z każdym kolejnym sukcesem będziesz bliżej nowego poziomu, tyle mogę rzec ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution