Strona

FM 2015 - wrażenia z bety

youngroscoe Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.10.2014 20:46    #221
33 mecze, 79 strzelonych, 70 straconych, to chyba nie jest normalne, co?

Makaronczterojaj... Partyzant

0
26.10.2014 21:01    #222
Oczywiście,że jest.Przecież to najlepsza gra na świecie i wszystkie zarzuty są wyssane z palca.

Makaronczterojaj... Partyzant

0
26.10.2014 21:05    #223
[quote="owngen"]Płakaliście nad wysokimi wynikami a wczoraj 0-8 wygrało bournemouth czy jakoś tak dzisiaj 7-2 nice 5-0 zenit 6-2 napoli czego chcieć więcej zaraz gra milan z fiorentiną i też pewnie grad goli będzie pozdro[/quote]

A co na Malediwach?. I co się działo w lidze Szeszeli?

fanki82 Partyzant

0
26.10.2014 21:13    #224
mnóstwo samobójczych bramek bramkarze też strzelają czesto samobójcze raz mi sie zdarzyło że bramkarz 2 samobóje wpakował ;d

Budziu Partyzant

0
26.10.2014 21:15    #225
lol ja tu sobie przeglądam pary 1 rundy eliminacyjnej LM po fazie grupowej patrzę a tu Legia gra z Chelsea, patrzę z jakiej grupy wyszła a tu szok :D nie pomyślałbym że zdobędzie jakieś punkty a tu tylko jedna przegrana i to z Atletico na wyjeździe :D

http://i.imgur.com/68KUQdz.jpg

aż jak wygrają z Chelsea to będę się bał aby na nich nie trafić jak też uda mi się przejść dalej xD

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.10.2014 o godz. 21:23

Timomaas Partyzant

0
26.10.2014 21:25    #226
[quote="Budziu"]lol ja tu sobie przeglądam pary 1 rundy eliminacyjnej LM po fazie grupowej patrzę a tu Legia gra z Chelsea, patrzę z jakiej grupy wyszła a tu szok :D nie pomyślałbym że zdobędzie jakieś punkty a tu tylko jedna przegrana i to z Atletico na wyjeździe :D

aż jak wygrają z Chelsea to będę się bał aby na nich nie trafić jak też uda mi się przejść dalej xD[/quote]
Legia legią, ale ta lista kontuzji w Monaco jest też mocna:D

endrieq Partyzant

0
26.10.2014 21:28    #227
[quote="owngen"]Płakaliście nad wysokimi wynikami a wczoraj 0-8 wygrało bournemouth czy jakoś tak dzisiaj 7-2 nice 5-0 zenit 6-2 napoli czego chcieć więcej zaraz gra milan z fiorentiną i też pewnie grad goli będzie pozdro[/quote]
To tylko kilka z kilkuset meczów, jakie rozegrano w europejskich ligach.

Budziu Partyzant

0
26.10.2014 21:54    #228
[quote="Timomaas"][quote="Budziu"]lol ja tu sobie przeglądam pary 1 rundy eliminacyjnej LM po fazie grupowej patrzę a tu Legia gra z Chelsea, patrzę z jakiej grupy wyszła a tu szok :D nie pomyślałbym że zdobędzie jakieś punkty a tu tylko jedna przegrana i to z Atletico na wyjeździe :D

aż jak wygrają z Chelsea to będę się bał aby na nich nie trafić jak też uda mi się przejść dalej xD[/quote]
Legia legią, ale ta lista kontuzji w Monaco jest też mocna:D[/quote]

lol racja nie zwróciłem uwagi to jest dopiero masakra jak po jakiejś wojnie xD ale jak sprawdziłem to w pierwszym składzie tylko 6 kontuzji :p

Pikawa Artysta Rewolucji

0
26.10.2014 22:01    #229
W końcu udało mi się troszkę poszpilać w nową odsłonę FMa więc także i ja przyłącze się i pokrótce podzielę swoimi wrażeniami.
Początkowo byłem sceptycznie nastawiony do powrotu bocznego paska. Ostatecznie zaliczam to jednak na duży + gdyż moje początkowe obawy zostały szybko rozwiane przez jego funkcjonalność - wszystko co najważniejsze jest pod ręką. Mimo tego, że z paskiem spotykałem się po dosyć długiej przerwie to przez te kilka pierwszych godzin gry nie miałem problemu z poszukiwaniem pożądanych przeze mnie menu/funkcji.
Ogólnie cały interfejs nowego dziecka SI można zaliczyć na +. Według mnie pod tym aspektem producent ponownie nie zawiódł aczkolwiek z niecierpliwością czekam na jakieś nowe, ciekawe skiny, które dodadzą jeszcze kilka ciekawych i dobrze prezentujących się paneli (jak to było z FM14). Chyba jedyne co nie podoba mi się w wyglądzie to boisko w ekranie taktycznym - mianowicie brak wspomnianych już przez większość pozycji/funkcji pod/obok nazwiska danego zawodnika. Niby drobnostka lecz troszkę za nią tęsknię. To tyle na temat wyglądu. Lecimy dalej!
Zasmucił mnie fakt ujrzenia tego samego mechanizmu treningu co w FM14. Wszystko pozostało praktycznie bez żadnych większych zmian nad czym porządnie ubolewam. Ponownie pobawię się z nim kilka minut w przerwie między sezonowej, a potem będę zaglądał jedynie wtedy gdy do zespołu przyjdzie nowy zawodnik by przydzielić mu jakąś funkcję do trenowania. Coś, czego powinno być dużo i co odgrywa dużą rolę w rzeczywistej piłce w FMie w tym roku nie uświadczymy. Szkoda...
Taktyka to także w większym % to, co ujrzeliśmy w poprzedniej osłonie. Dodanie kilku dodatkowych funkcji nie czyni z producentów rewolucjonistów aczkolwiek pole manewru i zabawy z ustawieniami grajków dalej jest, a przecież o to nam chodzi.
Podoba mi się za to wcześniej przeze mnie nie spotkane atrybuty graczy spoza drużyny w przedziałach, o których nie wiemy wystarczająco dużo (przynajmniej w niższych ligach). Na pewno choć trochę utrudni to wyszukiwanie talentów. Tym samym robienie karier "od 0 do bohatera" (czy jakoś tak :>;) będzie wymagało trochę więcej wysiłku niż dotychczas i będzie bardziej cieszyło.
O silniku zbyt dużo napisać nie mogę gdyż rozegrałem do tej pory jedynie kilka spotkań aczkolwiek póki co wyglądają one na prawdę ciekawie i przede wszystkim lepiej niż w wersji poprzedniej. Mam jednak wrażenie, że zawodnicy nadużywają lekko długich podań za obronę rywala po których bardzo często strzelamy gola mimo tego, że jasno i wyraźnie dałem zawodnikom do zrozumienia, że mają grać krótko. Być może to wina niedouczeni obecnych, lubianych przeze mnie rozwiązań a być może cokolwiek innego. Dopóki nie rozegram jeszcze kilkunastu godzin i kilkudziesięciu spotkań, tak jak wspomniałem wcześniej - dużo napisać nie mogę.
Mogę jednak w skrócie napisać co nie co o wyglądzie trybu 3d, który zawiódł mnie po całości. Mamy rok 2014 a tenże tryb w FMie stoi na bardzo niskim poziomie. Nie powiem, że kilka ostatnich podań i ostateczny strzał na bramkę nie wyglądają źle (bo wyglądają naprawdę atrakcyjnie) aczkolwiek przeglądanie meczu trybie rozszerzonym nie jest miłe i przyjemne dla oka. Strasznie drażnią mnie te biegające w miejscu "figurki" lecz na pewno jest odrobinę lepiej niż w FM14 - da się więc to znieść. Nie zniosę jednak oglądania meczu (o dziwo!) w trybie 2d gdyż wygląda to jak hokej z krążkiem poruszającym się non stop tym samym tempem bez względu na to z jaką siłą została zagrany. Śmiem więc twierdzić, że w FM15 będę skłonny większość spotkań obejrzeć w trybie 3d.
To byłoby chyba tyle po pierwszych kilku godzinach gry. Jak mi się coś jeszcze przypomni to ewentualnie dopiszę niżej. Jeżeli ma ktoś jakieś pytania to też z chęcią udzielę odpowiedzi (jeżeli będę w stanie).
Pozdrawiam!

Za wszelkie błędy przepraszam - wszystko było pisane na komórce...
.

Pikawa Artysta Rewolucji

0
26.10.2014 22:07    #230
Ah... no i zapomniałem wspomnieć o kontuzjach. Mnie problem dużej liczby kontuzji nie dotyczy. Jakieś 2 przez zespół się przewinęły - wszystkie na co najwyżej kilka dni. Wszystkie urazy podczas sparingów.
W 9 sparingach zdobyłem 44 bramki. Z tego co pamiętam straciłem ich 7. Grałem jednak 6 meczów z drużynami o wiele słabszymi (2x rezerwy, 4x jakieś półzawodowe drużyny z niskich lig angielskich), 2 mecze z rezerwami czolowych zespołów aczkolwiek na moim poziomie zespołu (Ajax i Lens) i jeden z rywalem o wiele lepszym (Arsenal 0:4). Uważam więc że 44 bramki to wcale nie przesada biorąc pod uwagę to, że tylko w dwóch meczach ze swoimi miernymi rezerwami zdobyłem (z tego co pamiętam!) aż 15 bramek. Większy pogląd na to będę miał gdy tylko rozpocznę zmagania w lidze.
Podsumowując - póki co jest zaskakująco dobrze. Mam nadzieję, że z czasem się to diametralnie nie zmieni
Jeszcze raz pozdrawiam!

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.10.2014 o godz. 22:14

.

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.