Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

vicomino Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2016 17:26    #401
Mam wrażenie że w najnowszej wersji podniósł się poziom trudności, jak piszę wislak87 trzeba często w czasie meczu reagować na wydarzenia. Szczególnie jak masz dobry wynik na styku warto cofnąć linie obrony, ograniczyć pressing, grać bezpośrednimi podaniami i kontratakiem, choć jak w życiu nie zawsze to pomaga. A jakie zmiany proponujecie jak gonicie wynik? Bo z tym mam większy problem...

johny96 Partyzant

0
16.12.2016 17:32    #402
Ja podbije wcześniejsze pytanie. Gdzie można zobaczyć te szumnie ogłaszane filmiki z obserwacji piłkarza? Dałem miesiąc obserwacji, raport z meczów przyszedł, informacja, że strzelił zawodnik gola, ale załączonego filmiku np z tym golem nie ma.

vicomino Partyzant

0
16.12.2016 18:08    #403
Najpierw przy zawodniku którego chcesz oglądać zaznaczasz scouting, wybierasz scouta i zaznaczasz ile meczów ma obejrzeć. Koniecznie zaznaczasz opcję by załączył przy tym skrót oglądanego meczu. Później dostajesz raport i w opisie gry oglądanego piłkarza możesz kliknąć opis jego bramki by wyświetlił się filmik. Fajna sprawa, bo nawet jak dany piłkarz nie strzeli bramki to można obejrzeć skrót jego kluczowych zagrań (nie jestem pewny czy za każdym razem ale na dole strony z raportem jest taka opcja)

elmoro Partyzant

0
16.12.2016 21:09    #404
Nie macie wrażenia, że przesadzili z ilością długich kontuzji? Po kilku sezonach gry mogę powiedzieć, że w 90% kontuzja w trakcie meczu oznacza 2-3 miesiące przerwy. Ogólnie to jest bardzo mało kontuzji krótkich kilku dniowych czy 2-3 tygodniowych, większość to od razu od miesiąca w górę. Tak to u mnie wygląda, kontuzji ogólnie nie jest bardzo dużo, ale są strasznie długie

wislak87 Partyzant

0
16.12.2016 22:25    #405
[quote="vicomino"]Mam wrażenie że w najnowszej wersji podniósł się poziom trudności, jak piszę wislak87 trzeba często w czasie meczu reagować na wydarzenia. Szczególnie jak masz dobry wynik na styku warto cofnąć linie obrony, ograniczyć pressing, grać bezpośrednimi podaniami i kontratakiem, choć jak w życiu nie zawsze to pomaga. A jakie zmiany proponujecie jak gonicie wynik? Bo z tym mam większy problem...[/quote]

po dwóch sezonach w mojej Wiśle już wiem że najlepiej gonią wynik przy przejściu ze STANDARDOWA - SZTYWNA na OFENSYWNY - ELASTYCZNY. Więc pewnie to od drużyny i grajków zależy. U mnie działa to.. żadna szarża czy zmiana na taktykę z większą ilością graczy. Plus jak się jeszcze przy okazji coś przy linii trafnie krzyknie. U mnie to działa dosyć często (nie zawsze) - wystarczająco żeby gra wciągała :)
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

Slayer666 Partyzant

-1
18.12.2016 13:27    #406
Mi się już odechciało grać,męczę Football Managera od serii 2009,to jedyna gra w którą gram,czasami sejwy mnie tak pochłaniały,że potrafiłem grać całymi nocami ale wczoraj usunąłem ze steama dziecko Milesa,najnowsza edycja mnie bardziej męczy niż dostarcza rozrywki,kto ma lepszego bocznego obrońce ten wygrywa mecz,co chwile raz ja wrzucam a raz rywal,wrzutka za wrzutke,zapomnij o klepaniu w środku pola,podaniach od rozgrywających w pole karne,jedyne co robią to rzucają piłkę na skrzydło do bocznych obrońców,jak gram bocznymi na wsparciu albo ograniczam im wrzutki to przegrywam mecz za meczem,nie mam zamiaru dostosowywać się do silnika meczowego a już skandalem był mecz a raczej dwumecz z Realem w LM,gniotłem gniotłem caaaały mecz wpadły tylko dwa gole a pod koniec Real oddał JEDYNY celny strzał w meczu,oczywiscie luta ze skrzydła na Morate,w rewanżu gniote i gniote,nie wpada nic,najlepsze że mam 9 napastników z czego dwóch jest prawonożnych i oczywiscie mają sam na sam na lewej nodze,którą mają co prawda słabą ale w normalnych okolicznościach zawodnicy takiej klasy nawet gorszą nogą są w stanie trafić w światło bramki z 10 metrów natomiast oni wywalają dosłownie piłkę w trybuny a gdy zamieniłem ich pozycjami,żeby ten lewonożny dostał raz piłkę na lewą nogę to oczywiście ma patelnie na swoją prawą-PARODIA,no więc cisnę ten Real w reważnu i z każdą setką zastanawiam się w jaki sposób,bo to oczywiste,Real strzeli gola decydującego o awansie.Poza zamieszaniem w polu karnym po rożnych i strzałach z dystansu NIE ISTNIELI,dobiega 90 minuta a ja ciągle czekam w jaki sposób zostanę wyeliminowany z 1/4 LM,komupter doszedł do wniosku,że skoro wykorzystałem limit zmian to może kontuzja mojego bramkarza doda emocji w końcówce,Kamil Grabara wybija sobie palec,ch** z tym,że sędzia doliczył 3 minuty,na zegarku mamy 94 minute i nie ma to związku z kontuzją bo nie było przerwanej gry,po prostu wyświetlił mi się komunikat o wybitym palcu,gdy złapał piłkę,no więc jest ta 94,prawie 95 minuta i leci laga na Morate,zgrywa do Ronaldo a on lekko dotyka futbolówkę,które przelatuje centymetr obok mojego brakmarza,który nawet nie drgnął bo oczywiście ma poważną kontuzję,wybity palec,doprawdy ch** warty jest FM 2017

Uważaj na słownictwo, to nie rynsztok. Wygwiazdkowany. pzdr, zachi

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 18.12.2016 o godz. 15:15

romantico Partyzant

0
18.12.2016 21:08    #407
Slayer.... moim zdaniem bredzisz i w tym bredzeniu jesteś podobny do naszego scenowego śmiesznego człowieczka, któremu informatycy sprawdzą kod gry.

Ten filmik zamierzałem wrzucić w wariackiego blogasia, ale uwierz mi, że takich meczy miałem mnóstwo. Zmień taksę, zatrudnij lepszych grajków, ale co Ci powiem, to Ci powiem, ale FM17 jest dobry.
Miłego oglądania tymczasem: https(...)youtu.be

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2016 o godz. 21:08

Slayer666 Partyzant

0
18.12.2016 21:32    #408
@Romantico,i czego ma dowodzić ten filmik?Też strzelam takie gole,trudno zeby przy trzech napastnikach jeden drugiemu nie wrzucal takiego ciastka,chodzi mi o sytuacje gdy moich dwoch rogrywających w srodku pola mając przed sobą wolne pole i trzech napastników w ogóle nie gra do nich prostopadlych pilek,ciągle rzucają futbolowke na skrzydla do bocznych obroncow,a gdy dam im role obrony i zabraniam angazowac sie w akcje ofensywne to pomocnikom odwala i trzymają pilke aż ktoś im ją zabierze albo wycofują do tylu pomimo nakazu gry ryzykownych podan,mam 2024 rok gry w Sochaux,pomocnikow wartych 40 mln euro w ulubionych zagraniach podania w uliczke,podania zamiast strzalow,dyktowanie tempa gry,lubi krotkie i proste podania ale to nic nie daje,bez miliona wrzutek bocznego obroncy nie idzie wygrac meczu,byle szrot mnie dominuje i laduje gola za golem

romantico Partyzant

0
18.12.2016 21:52    #409
Odpowiedź jest prosta: zostań lekarzem, bo kiepski z Ciebie manager Mr. Green

A poważnie: pokazuję ci sytuację, że u mnie zawodnicy nie ładują na skrzydła.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.12.2016 o godz. 21:54

Darein Partyzant

0
19.12.2016 12:07    #410
Podziele się z Wami moimi spostrzeżeniami ,może komus pomogą .

1) Trening ogólny i meczowy lepiej zostawić asystentowi , indywidualny samemu żeby ustawić trenowanie pozycji pod naszą taktykę
2) Tak jak ktoś pisał że kupił kilku nowych w zimie niepotrzebnych wywalił , zanim Ci nowi ogarną taktyke to cała runda poleci i przez to możesz przegrywać mecze, w zimie nie robic duzo zmian maks 1-2 i to naprawde jeśli bardzo potrzebujemy
3) Oglądam mecz na kluczowe skróty i co 5-10 minut sprawdzam opinie asystenta i się staram dostosowywać do jego porad , naprawdę dużo meczy dzieki temu wygrałem , czy zremisowałem
4) Niestety najwiecej bramek pada po asystach ze skrzydła jak przeciwnika zawodnik zbiega na skrzydło to już wiem że strace brame ,(ale wydaje mi się na żywo tez tak wiekszość wpada ) co nie znaczy że tylko takie wpadają duzo bramek strzela z dystansu mój długodystansowiec , ja dostane porade od asystenta żeby dać długie podania to idzie piłka za plecy obrońcom i mój napadzior wychodzi sam na sam albo klepa przed polem karnym i piłka miedzy obrońców do skrzydłowych lub napastnika

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.