Football Manager 2015 - wrażenia

matifcb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.02.2015 19:15    #1581
Wow, brawo. Idź skocz z dachu, też możesz. A możesz wyjaśnić co ma na celu powtarzanie w kółko jaka ta gra jest zła, niedopracowana, do dupy i wgl?
„Gra w piłkę nożną jest bardzo prosta, ale prosta gra w piłkę nożną jest najtrudniejszą rzeczą w futbolu”

robal15 Młody aktywista

0
20.02.2015 19:19    #1582
A może przestaniesz wreszcie spamować dzieciaku?

Dzisiejsze dzieci naprawdę mają coś nie tak z głową. Najpierw grzecznie pytają o rady, a potem jest pojazd. Mahdi miał jednak rację...

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 20.02.2015 o godz. 19:21

"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

matifcb Partyzant

0
20.02.2015 19:24    #1583
[quote="robal15"]A może przestaniesz wreszcie spamować dzieciaku?

Dzisiejsze dzieci naprawdę mają coś nie tak z głową. Najpierw grzecznie pytają o rady, a potem jest pojazd. Mahdi miał jednak rację...[/quote]

Brawo, Twoje argumenty mnie przytłoczyły. Robisz taki sam spam jak ja, geniuszu. Oj, przepraszam Panie Dorosły, idź dalej narzekać, jak to masz źle, że musisz grać w taką grę. Jaki pojazd? Zadałem proste pytanie - co ma na celu Twoje ciągłe lamentowanie? Odpowiedzi się nie doczekałem.
„Gra w piłkę nożną jest bardzo prosta, ale prosta gra w piłkę nożną jest najtrudniejszą rzeczą w futbolu”

ag-25 Partyzant

0
20.02.2015 20:17    #1584
W tą wersję trzeba moim zdaniem grać bardzo uważnie, dbać o każdy szczegół, nie spieszyć się. Niektórzy grają "po łebkach" i się dziwią że jest źle...

Makaronczterojaj... Partyzant

0
20.02.2015 20:27    #1585
[quote="matifcb"]No to wreszcie skończ narzekać i przestań grać jak Ci się nie podoba. Jakoś niezbyt tu widać by ktoś poza Tobą miał taki problem z pierwszym strzałem na taką skalę jak Ty.[/quote]

Pozwolisz ,że będę robił to na co mam ochotę.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2015 o godz. 20:28

Makaronczterojaj... Partyzant

0
21.02.2015 07:19    #1586
[quote="gucioprawda"]A u mnie 1 strzał jest broniony... ba! Legią potrafiłem mieć nawet 5 meczy z rzędu bez straty bramki, więc wg mnie to albo kwestia pirata, albo odpowiedniej taktyki i umiejętności piłkarzy.[/quote]

To,że mam pirata,to jest oczywiście logiczne,gdyż to jest argument uniwersalny . Skupmy sie jednak na drugiej części. Szanowny Kolego jakie mają znaczenie te dwa czynniki gdy mecz rozegrany dwa razy na tych samych ustawieniach i w tych samych składach potrafi skończyć się dwoma skrajnymi wynikami. Rozegrałem kiedyś na urlopie 50 razy ten sam mecz. O dziwo, rozkład wyników 1x2 był: 50 na 50 bez żadnego remisu.

marivsh Partyzant

0
21.02.2015 08:55    #1587
[quote="Makaronczterojajeczny"]jakie mają znaczenie te dwa czynniki gdy mecz rozegrany dwa razy na tych samych ustawieniach i w tych samych składach potrafi skończyć się dwoma skrajnymi wynikami. Rozegrałem kiedyś na urlopie 50 razy ten sam mecz. O dziwo, rozkład wyników 1x2 był: 50 na 50 bez żadnego remisu.[/quote]
Ty tak na serio, czy tylko nas wkręcasz? Naprawdę uważasz, że powtarzając mecz, będzie zawsze ten sam lub podobny wynik? Może jeszcze piłka będzie podawana w konkretnej minucie zawsze w tym samym kierunku? Mam również rozumieć, że zmian w taktyce i zawodników na boisku w tych 50 meczach dokonywałeś zawsze w tym samym momencie? Przecież w grze, tak jak i w realnej piłce, istnieją czynniki, które są zmienne w krótkim czasie (ot choćby morale), przez co wyniki nie są zdeterminowane tylko i wyłącznie atrybutami czy jakimiś innymi czynnikami. Gdyby tak nie było, to gra nie miałaby sensu, bo wystarczyłoby wybrać Real i klepać spację. A z doświadczenia wiem, że nawet Realem można przegrać (co przecież w rzeczywistym świecie też się zdarza).
Wiesz jaki był kurs dokładną wygraną 4:0 Atletico w meczu z Realem? Za złotówkę wypłacano 128 zł. No to przecież wg. statystyków z gigantów bukmacherskich, prawdopodobieństwo takiego zdarzenia było poniżej 1%; a jednak się wydarzyło, choć dla Ciebie to przecież zdarzenie które się nie zdarza.

SuperZiemniak Naczelnik Służb Wywiadowczych

Grupa: Moderator
0
21.02.2015 12:37    #1588
Mi się zdarzyło kiedyś w którymś FM'ie poprzednim, że wygrywając 3-2 w jakieś 70 minucie wyłączyła mi się gra, po prostu crash. Na szczęście zawsze zapisuję przed i po meczu na wszelki wypadek, więc chciałem znowu szybko rozegrać ten mecz. I tu moje zdziwienie - gra toczyła się identycznie. DOSŁOWNIE. Akcje ze skrótów były takie same, w tym samym czasie, gole też tak padały i pamiętam, że przy stanie 3-1 błąd na 3-2 popełnił mój obrońca, więc zamieniłem mu pozycję. Dosłownie - lewy środkowy na prawego środkowego. I dopiero wtedy ten mecz zaczął lecieć inaczej i wygrałem 3-1. Dziwna sytuacja.

kalidorek Partyzant

0
21.02.2015 14:52    #1589
Ludzie. To tylko gra. Jesli chcielibyscie realnego symulatora pilki noznej, co nie znaczy, ze bylby w 100% odzwierciedlajacy rzeczywistosc, to kazdy musialby miec komputer za 10tys pln a gra kosztowalaby pewnie z 500 pln za sztuke. No i pewnie zajmowalaby z 5 plyt DVD. A wtedy i tak kazdy by narzekal, ze albo wolno mu chodzi albo, ze pilkarz wygina sie w zla strona przy podkreconym kopnieciu pilki lewa stopa gdy jest prawonozny.

ag-25 Partyzant

0
21.02.2015 14:54    #1590
[quote="Makaronczterojajeczny"]Szanowny Kolego jakie mają znaczenie te dwa czynniki gdy mecz rozegrany dwa razy na tych samych ustawieniach i w tych samych składach potrafi skończyć się dwoma skrajnymi wynikami. Rozegrałem kiedyś na urlopie 50 razy ten sam mecz. O dziwo, rozkład wyników 1x2 był: 50 na 50 bez żadnego remisu.[/quote]

Problem to właśnie by był gdyby mecz zawsze kończył się wygraną danej drużyny. Nie znasz takiego powiedzenia "mecz meczowi nierówny"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.