Zagrałem w demo, przeczytałem kilka stron o wrażeniach z nowego FM-a, więc mogę wypowiedzieć się w kwestii moich odczuć. Zacznę od interfejsu, a konkretnie od bocznego menu, niby rewolucja, dla innych ewolucja, dla mnie powrót do tego, co widziałem lata temu w CM-ach. Oczywiście, wizualnie wygląda to inaczej, niż kiedyś, bo wyglądać musi. Moje odczucia? Jakoś bardziej byłem przekonany do tego, co było przez ostatnich kilka lat. Brakuje mi możliwości przejścia na ostatnio używane menu, nie trudno byłoby coś takiego zrobić w kodzie gry, mam nadzieję, że pojawią się skiny, które udostępnią taką możliwość. Co do ekranu taktycznego, to uważam, że twórcy przekombinowali. Po co było, psuć coś, co wizualnie wyglądało bardzo dobrze, mam tutaj na myśli role zawodników, będzie się trzeba przyzwyczaić.
Co do scoutingu. Dobry ruch ze strony SI, urealnia to rozgrywkę, staje się ona zdecydowanie trudniejsza, co mnie cieszy, bowiem przez ostatnie lata widziałem wszystko jak na dłoni (oczywiście ukrywałem atrybuty), teraz trzeba się bardziej "napracować".
Kwestia trybu 3D, to temat rzeka, czytając komentarze na stronie o takim sposobie oglądania spotkań, spodziewałem się najgorszego. Myślałem sobie, będzie blamaż, nieporozumienie, kompletne zero, a co zobaczyłem? Tryb 3D, lepszy niż poprzednio. Oczywiście są mankamenty, takie jak podania z kroka, na odległość 20-30 metrów, ale to, co zobaczyłem. Wizualnie naprawdę daje radę, czego nie można powiedzieć o samym silniku gry, ponieważ zdarzają się babole, takie jak były już rok wcześniej, czyli biegnie sobie skrzydłem pomocnik, a obrońca drużyny przeciwnej "towarzyszy" mu, aż ten łaskawie dośrodkuje. Oczywiście, nie przeszkadza jemu, że tamten biegnie, a on nic nie robi. Jest, co do poprawy, natomiast nie ma wielkiej tragedii. To tylko gra w sumie.
Rozmowy motywacyjne? Tutaj plus za rozmowy w trakcie spotkania, korzystałem często i dawało to dobre rezultaty.
Umiejętności menadżera, to kolejny krok naprzód i uważam ten element za potrzebny.
Przechodząc do meritum, nowego FM-a kupię na pewno, zresztą jak, co roku, bowiem jak SI "załata" niedociągnięcia, które są, można będzie mówić o naprawdę dobrym produkcie.
Najnowsze posty