heszke w meszke
zrobiłem swoje propozycje, a że nie chce mi się czekać do wishlist 17 to pisze tutaj
1. Biorę kilku-kilkunastu piłkarzy na testy, to chcę żeby wszyscy w jeden dzień do mnie zawitali a nie ze przyjmę dwóch, potem spacja kolejnych dwóch spacja(za dużo klikania)<chodzi mi o to żeby informacja o zatwierdzeniu testów przyszła o jednej godzinie a nie co 15 minut(growych)
2. Scoutowanie? chciałbym, żeby atrybuty takie jak szybkość, przyspieszenie, główki, skoczność były rozpoznawalne tylko po np. dwutygodniowych testach w naszym klubie. Jeśli scout obserwuje na sparingu piłkarza obcego klubu to może podać tylko duży zakres(5-15)(i nie musi on być zgodny z rzeczywistością!)
3.rzuty karne
Mogliby zrobić prosty skrypt na losowanie jednej liczby z 6(odpowiednie partie bramki), w którą strzela napastnik i gdzie rzuca się bramkarz.
Jeśli bramkarz ma wysoki poziom obrony karnych to może losować rzut w partie góra dół bo kierunek może przewidzieć dzięki późniejszemu wyskokowi(dzięki temu będą lepsze obrony bramkarskie tych lepszych bramkarzy)
Z odpowiednim modyfikatorem i biorący pod uwagę umiejętność rzuty karne(nie chcę by były wyniki 10-11, 15-16 w moich meczach)
Oczywiście trafianie w słupek, w bramkę, obok słupka jako kolejne elementy tej logiki
4. Kontynuowanie kariery z FM 2015.(troche nierealne bo to znaczyłoby tyle co to, że są to te same gry).
5. Jeśli piłkarz lubi np. lobować to niech to robi w meczu
6. Kasa z wynagrodzenia na swoje szkolenie(a nie czekać aż klub się zgodzi- mam taki problem w zadłużonym San Marino :< )
7. Nie wiem czy to jest ale żeby kasa, którą dostaję miała wpływ na budżet klubu (czyli jak klub ma 100tys na trenerów to jak wydaje na mnie 10.000 to niech ma 90.000 do wydania od momentu mojego zatrudnienia)
8. Można zrobić wersję HARD FM gdzie nie można zapisywać
I w osobnej tabeli chwalić się rezultatami
Na przykład save robiłby się co godzinę lub dwie i mielibyśmy licznik kiedy się to zdarzy i napędzałoby to nas do grania
9. Poprawienie kwestii transferów, normalne kwoty za potencjalnych dobrych młodych grajków a nie 80mln €
10. Zamiast sztywnych komunikatów, "temu udało się poprawić tą umiejętność" chciałbym jakiś taki komunikat w formie "WOW" udało się i wysyp grafiki żeby ci co tylko klikają spację mieli trochę więcej frajdy z tego
Chodzi mi o wyróżnienie w jakiś sposób tego, że piłkarz nabył nową umiejętność albo pozbył się jakiejś wady, nie wiem może coś w formie WYKONANO ZADANIE. Jakieś ruchome grafiki, przelot gwiazdek(moje głupie wymysły ale chodzi o coś co wyróżniłoby ten element)
Bo jak tak czytam te subskrybcje wszystkie w oknie wiadomości to jest to strasznie monotematyczne. Wygrana, konferencja, transfer, kontuzja, rozmowa z zespołem/zarządem. Wszystko w tej samej szacie graficznej i pisane tą samą czcionką.
Fajnie jakby to trochę zmienili żeby był efekt WOW
<głupota dla wielu ale mi czasami brakuje sił jak przeglądam te wiadomości albo na konfie już zaczynam odpowiadać losowo>
11. Cieszynka dla trenera gdy w końcu udaje się strzelić gola po serii niewygranych meczów(super pomysł i prosty do wprowadzenia!)
12. Problem ze stadionami w małych miastach gdzie jesteśmy mistrzami rok w rok bo mamy dobrych sponsorów(vide Nieciecza przesymulowana 100 lat w przód gra nadal na 5(?)-tysięczniku)
13. Osłabienie newgenów, nie może być tak że w 2020 są sami newgeni wyjebani w 3 kosmosy. Przecież to nierealne. Fajnie jakby nie rosły im atrybuty w galopującym tempie tylko w takim średnim.
14. Po iluś tam latach można by było poziom 20-gwiazdkowych baz treningowych i tych innych ulepszeń zmodernizować do 25/30 i przeskalować ten wynik żeby jeszcze bardziej odskakiwać rywalom(ale żeby to miało ręce i nogi).
15. Ocenianie pomeczowe bramkarzy wg obronionych trudnych strzałów ale i ogólnego spokoju w defensywie. Wyprowadzanych dobrych piłek itp.
Strzelenie bramki nie ma podnosić oceny o 0.5 czy 1 jeśli było to strzelone na przykład po rzucie wolnym/rożnym gdzie trzeba tylko dostawić głowę/nogę.
Podniesienie oceny tylko jak na przykład ktoś popisze się dobrymi rajdami, które męczą przeciwnika i za którymś razem po takiej akcji padnie bramka. (Funkcja przydatności zachowań w meczu dla zespołu).
16. CA/PA zależne od bazy treningowej klubu/ niektórych atrybutów piłkarza(jak determinacja), podchodzenia do obowiązków piłkarza(niektórzy mogą grać w realu ale się nie przykładają i są skazani na bycie "1.5 gwiazdkowcem" w inych klubach)
17. Wpływ sukcesów w pucharach kontynentalnych klubów piłkarskich ze słabszych państw na rozkwit lepszych newgenów w państwie, do którego należy klub. To samo z przyznanymi wielkimi imprezami(EURO/MŚ). Powiedzmy w takim Katarze mogłoby się urodzić kilka dobrych newgenów(ale też bez przesady)
Najnowsze posty