Hamsik vs Fabregas vs Moussa Sissoko

chinczol Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.08.2011, 21:20    Pytanie
Witam. Potrzebuje pomocy od doświadczonych graczy. Prowadze Real Madryt w FM 11 (to mój pierwszy FM w jakiego giercuje) Jestem w okienku transferowym przed 4 sezonem. Gram ustawieniem 4-2-3-1. Z tym że dwójka środkowych pomocników to jeden typowo defensywny przed linią obrony, ustawiony bardziej po lewej stronie, a drugi to środkowy pomocnik/rozgrywajacy z opcją wspracia bądź obrony (zalezy od przeciwnika) ustawiony asymetrycznie przed defensywnym bardziej po prawej stronie. Na DM grają u mnie M'Villa lub Lass Diarra. M'Ville kupiłem w zimowym okienku i sprawuje sie świetnie (usadzil na ławie Khedire) Na ŚP wprowdziłem do 1 składu w tym sezonie Sahina, gdyż Alonso juz nie ten wiek oraz sprawność. Nuri radzi soboe również dobrze, jednak jeszcze jego wytrzymałość pozostawia troche do życzenia. I tu mam do was pytanie. Potrzebuje klasowego ŚP na zmiane z Sahinem. Gdyż Alonso wystawie na liste transferową póki jeszcze dostane za niego jakies godziwe pieniądze. Khedire raczej tez bd chcial sprzedac gdyż szkoda żeby grzał ławe. Mój typ padł na 3 piłkarzy jak w teamcie. Hamsik - imponujące atrybuty, jak dla mnie powinien grac na OPŚ, lecz krycie i odbiór troche słabsze jak na ŚP, lecz pewnie da sie to wytrenować. Do kupienia za ok 35 mln funtów, ciagle siedzi w Napoli. Fabregas - wiadomo klasa sama w sobie, lecz bd pewnie 2 razy droższy. I Sissoko, młody a juz kozacki i pewnie ciągle się rozwija. Siedzi w PSG, do kupienia za ok 40 mln. Kogo z tej trójki rekomendujecie? A może kogos zupełnie innego? Dodam ze kase na transfery mam sporą ok 180 mln, gdyż przez te 3 sezony oszczedzałem, kupiłem Neymara, Ganso oraz M'Ville, kazdego w osobnym okienku za łączną sume ok 70 mln, oraz za grosze Richardsa gdyż City robiło wyprzedaż:) I pare mlodych talentów. Z góry dzieki za odp. Elo.

exeter_city Partyzant

0
12.08.2011 21:31    #1
na PŚ polecam Modric - Fellaini - sam też kupuje teraz Sissoko więc nie mogę go ocenić jeszcze, Anderson też niezły.
Wyślij skautów, i posprawdzaj kluczowe atrubyty które cię interesują, silny taran w środku , czy zgrabny i zwinny świntuszek :P

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.08.2011 o godz. 21:34

wilq1993 Partyzant

0
12.08.2011 22:11    #2
popatrz tez na ramseya pastore ganso asamoah pjanic wilshere moussa sissoko.
gralem arsenalem i fabregas jakos mocno mnie nie zachwycal nigdy, bardziej ramsey. def. to mistrz sissoko i asamoah, typowo ofensywnie cala resza a jest ich jeszcze wiecej:)
Czas to pieniądz a ja nie jestem zegarmistrzem

chinczol Młody aktywista

0
12.08.2011 22:59    #3
Ganso mam:) gra na zmiane z Ozilem. Ale mi bardziej chodzi o typowego PŚ, łącznika między DM a OPŚ. Pastore, Pjanić odpadają bo na ich pozycje mam właśnie Ganso, Ozila noi starzejącego sie Kake którego musze juz raczej sprzedać.

kvj Partyzant

0
13.08.2011 00:12    #4
trudno ich sklasyfikowć bo Hamsik to raczej OP, Fabregas to ŚP, a Sissoko to DP, ale do roli jakiej szukasz, to najlepszy będzie chyba ten ostatni.
Ja poleciłbym jeszcze: Fellainiego, Huddlestone'a (jakoś tak, z Tottenhamu, skili nie ma wybitnych, ale u mnie miażdżył), a w szególności Kofi Ayegi (tylko że ty masz juz 4 sezon, zależy jak się rozwinął, bo wg mnie jak sie go dobrze poprowadzi wyrośnie z niego jeden z najlepszych DP/ŚP
Jeziorak Iława!

kvj Partyzant

0
13.08.2011 00:13    #5
trudno ich sklasyfikowć bo Hamsik to raczej OP, Fabregas to ŚP, a Sissoko to DP, ale do roli jakiej szukasz, to najlepszy będzie chyba ten ostatni.
Ja poleciłbym jeszcze: Fellainiego, Huddlestone'a (jakoś tak, z Tottenhamu, skili nie ma wybitnych, ale u mnie miażdżył), a w szególności Kofi Ayegi (tylko że ty masz juz 4 sezon, zależy jak się rozwinął, bo wg mnie jak sie go dobrze poprowadzi wyrośnie z niego jeden z najlepszych DP/ŚP
Jeziorak Iława!

chinczol Młody aktywista

0
13.08.2011 00:36    #6
No właśnie te atrybuty Hamsika są troche dziwne, bo wszystkie wskazują że jest on OPŚ ale swoją naturalną pozycje ma przeciez ŚP. Cos sknocili z tym grajkiem. Fabregas zupełnie odpada, Arsenal mi wyraźnie oswiadczył że oczekuje ok 100 mln, aż mi szczena opadła:]

exeter_city Partyzant

0
13.08.2011 08:45    #7
Ja kupiłem Moussa Sissoko za 10 mln + raty 5 mln i w 1 meczu tournee USA strzelił bramkę z daleka, i "siłował" się w środku. Chyba warto jak dalej tak będzie grać. Odpowiedz sobie na pytanie: jak w obronie chcesz to sissoko i fellaini, rodwell , a jak w ataku to hamsik, ramsey, modric.

carlosss89 Partyzant

0
13.08.2011 09:56    #8
Nie czaje jak moze grac tak defensywnym ustawieniem w takim klubie. Powinnienes miec jednego defensywnego pomocnika obok niego rozgrywajacego Lass(M'Villa)- Alonso(Sahin-Ramsey). Lewa Ozil/Di Maria - Kaka(Pato) - Ronaldo(Hamsik-Hulk). Atak Benzema(Higuain). Jesli ktorys ci nie odpowiada wymienic na innego. W takim klubie najlatwiejsza rzecza jest znalesc nastepce bo kazdy chce tam isc. Jesli ci nie odpowiadaj zawodnicy ktorzy ci podalem to moge ci jeszcze podac nazwiska takie jak Sandro(DP-Tottenham), Modric, Gourcuff czy jakos tak, Pranjic(Lyon), a do formacji ataku latwo znalesc OPS czy Napastanikow. Kwestia upodoban.

goss10 Partyzant

0
13.08.2011 09:59    #9
Też grałem Realem i bodajże po 3 sezonach kupiłem na ofensywnego pomocnika kupiłem Pastore. Na prawdę jest bardzo dobry, dużo goli, asyst. Ale mówię Javier to tylko do zadań ofensywnych, bo jeśli ktoś bardziej wszechstronny to Ganso.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.08.2011 o godz. 10:00

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.