@omega
wszystko zależy od ustawień przeciwnika. Jak gra jednym napastnikiem, to jednemu OS ustawiam krycie indyw. 1na1 a drugiemu strefą. Poza tym gram defensywnym pomocnikiem, który kasuje ofensywnego rywala. U mnie (gram 442) OS mają krycie 1na1, reszta strefą i to się sprawdza, jeśli obrońcy mają takie cechy jak wymieniłem, dodałbym jeszcze decyzje na dobrym poziomie. Co do wiatraka i pierników: to, że piłkarz kryje indywidualnie, czy strefą nie ma znaczenia przy spalonych. Nie chcę teraz robić wykładu z taktyki piłki nożnej ale sposób krycia nie ma nic wspólnego z pułapkami offside-owymi. To, że zawodnik będzie krył krótko przeciwnika nie znaczy, że w odpowiedniej chwili nie może zrobić paru kroków do przodu i zostawić go na spalonym. Krycie strefą oznacza tylko tyle, że zawodnicy przekazują sobie rywali i nie biegają za nimi wszędzie. Jeśli obrońca ma krycie 1na1 i ma zajmować się napastnikiem dopiero przy własnym polu karnym, to gdy przeciwnik cofnie się przejmie go np. któryś z pomocników.... Sorry, ale musiałem wyjaśnić.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty