Indywidualne ustawienia obrońców

Hunter91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.07.2008, 15:18    Pytanie
Witam. Chciałbym wiedzieć czy obrońcy (zwłaszcza środkowi) przy ogólnym ustawieniu krycia w strefie i łapaniu w pułapki ofsajdowe mogą mieć indywidualne polecenia krycia 1 na 1, czy nie będzie im to przeszkadzać łapaniu na spalony? I jeszcze jedna kwestia, czy jeśli stoperzy mają ustawione krycie 1 na 1 to warto im dodatkowo zaznaczać ścisłe krycie? Z góry dzieki za pomoc i pozdro

jaqb Partyzant

0
08.07.2008 15:47    #1
Przy łapaniu na spalonego najważniejsze atrybuty to: współpraca, ustawianie się, gra bez piłki, przewidywanie, koncentracja, przydaje się także przyśpieszenie, nie ma znaczenia ustawienie krycia

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2008 o godz. 15:48

omega Młody aktywista

0
08.07.2008 16:15    #2
jaqb co ma piernik do wiatraka?
moim zdaniem 1 na 1 i spalone to pomylka... bo obroncy wiecznie beda biegac przed napastnikami czyli nie beda lapac na spalone... choc nigdy tak nie probowalem
Ja probowalem grac strefowo i scisle kryce i zrezygnowalem... mimo dobrych obroncow za to u 2 defensywnych pomocnikow scisle krycie spisuje sie idealnie
Poza tym sadze ze (choc zaraz wpadna Ci co uwazaja inaczej) ze 1 na 1 u srodkowych obroncow to bzdura bo w tym momencie jesli pomocnicy srodkowi maja raidy i raidy spilka ustawione ma czesto to beda wchodzic w nasza obrone jak maselko... probowalem wiem;]

Użytkownik uznał post za pomocny

jaqb Partyzant

0
08.07.2008 16:32    #3
@omega
wszystko zależy od ustawień przeciwnika. Jak gra jednym napastnikiem, to jednemu OS ustawiam krycie indyw. 1na1 a drugiemu strefą. Poza tym gram defensywnym pomocnikiem, który kasuje ofensywnego rywala. U mnie (gram 442) OS mają krycie 1na1, reszta strefą i to się sprawdza, jeśli obrońcy mają takie cechy jak wymieniłem, dodałbym jeszcze decyzje na dobrym poziomie. Co do wiatraka i pierników: to, że piłkarz kryje indywidualnie, czy strefą nie ma znaczenia przy spalonych. Nie chcę teraz robić wykładu z taktyki piłki nożnej ale sposób krycia nie ma nic wspólnego z pułapkami offside-owymi. To, że zawodnik będzie krył krótko przeciwnika nie znaczy, że w odpowiedniej chwili nie może zrobić paru kroków do przodu i zostawić go na spalonym. Krycie strefą oznacza tylko tyle, że zawodnicy przekazują sobie rywali i nie biegają za nimi wszędzie. Jeśli obrońca ma krycie 1na1 i ma zajmować się napastnikiem dopiero przy własnym polu karnym, to gdy przeciwnik cofnie się przejmie go np. któryś z pomocników.... Sorry, ale musiałem wyjaśnić.

Użytkownik uznał post za pomocny

Cesar Partyzant

0
08.07.2008 17:09    #4
Słyszałem głosy, że ścisłe krycie powoduje iż nasi obrońcy idą na tzw raz. Czy to prawda? I w cale nie jestem obłąkany:P

omega Młody aktywista

0
08.07.2008 17:15    #5
jaqb wszystko ladnie pieknie tylko zapominasz o jednej rzeczy FM 2008 to nie rzeczywista pilka... tu dzialaja schematy. jest mimo wszystko wiele niedopracowane w silniku meczowym to wszystko powoduje ze trzeba wiedziec co i jak dziala...
pierdinik do wiatraka tyczylo sie ze on nie pytal jakie umijetnosci powinii miec obroncy aby grac pulapkami... naprawde czytajcie ze zrozumieniem to nie boli

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.