Jak sprzedać piłkarza za wysoka cene?

kleber Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.08.2007, 21:36    Pytanie
Mam pytanie przegladam sobie roznym forum o FM 2007 i mam takie pytanie jest mozliwosc sprzedana piłkarza np ktory jest wart 2mln za np 15mln jest jakis sposob na to? bo jak czytam niektore wpisy to na pisza ze "zrobili fantastyczy transfer ze sprzedali jakiegos tam zawodnika ktory jest wart 6mln za 35mln!!! jest to mozliwe od czego to zalezy? bo cos mi sie niechce wierzyc w takie coś.Pozdro :)

lukasm18 Partyzant

0
22.08.2007 23:54    #10
jest mozliwe ja w swoim klunie mam damiana misana i po pierwszym sezonie chce go kupic legia warszawa a jest wart 1.200.000funtów a oferwoli mi 5 mln funtów ale niewiem dlaczego jak prawie nic nie strzelil tylko troche sporo asyst mial

macol Partyzant

0
23.08.2007 00:43    #11
Kupiłem Bojana Krkicia do Tottenhamu za około 60 mln zł. Po sezonie zgłosił się po niego Milan. Nie chciałem go sprzedawać, bo radził sobie nieźle, ale dla żartu zaproponowałem kwotę 350 mln. Ku mojemu zdziwieniu przyjęli!
Najśmieszniejsze jest to, że kiedy po dwóch tygodniach zostało mi 150 mln i nie miałem już ich na co wydawać, złożyłem ofertę zwrotną. Szczęka mi opadła, kiedy Milan się na to zgodził.
W ten sposób zarobiłem na czysto 200 mln zł. Wiem, że to bug i trochę wstyd takie rzeczy wykorzystywać, ale bardzo mi na Bojanie zależało.
Jeśli chodzi o duże transfery to zwykle jest tak, że to ja muszę przepłacać czasami nawet kilkukrotnie za sprowadzanych zawodników, a bardzo rzadko udaje mi się kogoś sprzedać w cenie choć o kilka milionów wyższej niż nominalna. Berbatova, który przez 2 sezony wymiatał i strzelał po 20 bramek nie udało mi się sprzedać mimo, że interesowało się nim pół Europy. Myślę, że coś z tym w FM08 powinno zostać zmienione. Programiści muszą znaleźć złoty środek między kosmicznymi transferami z FM06 i skąpstwem innych klubów z FM07.
Inna sytuacja, z którą się dość często spotykam, którą nazywam "ceną promocyjną". Chciałem kupić Stewarta Downinga z Middlesbrough. Dawałem za niego w desperacji nawet 230 mln i nic. Nie na sprzedaż. Na tydzień przed końcem okienka ManU kupiło go za 120 mln! Cena promocyjna! Arsenal kupił Cristiano Ronaldo za 97 mln! Ja musiałbym wydać minimum 500 mln! Cena promocyjna. Ktoś mi to wyjaśni?

Yelonek Partyzant

0
23.08.2007 00:58    #12
zainteresowanie piłkarzem Pelikana :]
http://img50(...)tmb6.png

Sevilla_FM Partyzant

0
23.08.2007 05:11    #13
Ok Yelonek zwracam honor :)

Rufus Partyzant

0
23.08.2007 08:58    #14
co do tego screena Yelonka to mógł on w FMM podkręcić mu reputacje i CA i tyle dobrych klubów się nim interesuje!!! Ale nie mówię że tak zrobił, bo nie wiem.

fudi Przodownik pracy

0
23.08.2007 09:34    #15
oj już nie szukajcie za wszelką cenę wszędzie oszustw....może mu się udało.

boro92921 Przodownik pracy

0
23.08.2007 09:52    #16
kurcze jak wy to robicie ze za piłkarza z Polskiej ligi bierzecie tyle forsy mi niezle kluby zachodnie oferują max. 3 mln Euro

Yelonek Partyzant

0
23.08.2007 10:55    #17
Zwróciłem na niego uwagę przez rzuty wolne 19 w wieku 17 lat, a przez te prawie 2 sezony nauczyl sie troche lepiej podawac i strzelac z dystansu co przynosi wiele asyst i goli na pozycji ofensywnego pomocnika, aby duzo zarobic z tranferow mozna rowniez 1 stycznia lub 1 lipca wlączyc opcje wyszukiwania pilkarzy i np. w moim przypadku, gdy gram Pelikanem wybieram tylko pilkarzy z polskiej ligi. Następnie wybieram opcje, aby wyswietlaly mi sie konktrakty zawodnikow klikam zeby wyswietlili mi sie od najkrotszego do najdluzszego kontraktu i teraz mozemy poszukac ciekawego nazwiska :) jesli kontrakt konczy sie za pol roku to oferujemy prace, a jesli za rok to dodajemy go do listy życzeń, aby asystent przypomnial nam o nim za pol roku. Ja w ten sposob sprowadziles Kosciukiewiczowi takich kolegow jak Dolha, Sedlacek, Quinteros ( taki Ronaldinho jak na OE ) Burkhardt czy Janczyk ( obecnie wyceniany na 18 mln zl )

Yelonek Partyzant

0
23.08.2007 11:01    #18
Przepraszam za drugi post :P
Oczywiscie klikam zeby wyświetliŁY, oraz sprowadzileM Kosciukiewiczowi
No i te nazwiska, ktore wymienialem na koncu przyszly za darmo do Pelikana
Janczyk i Burkhardt pewnie dla tego, iz Legia spadla do 2 ligi w sezonie 2007/2008 :]

kyczy7 Przodownik pracy

0
23.08.2007 11:18    #19
Macol - nie , to nie cena promocyjna x) tak bywa. I jeszcze cos do tego : nieraz składasz oferte powiedzmy 5 mln E ( strzał xD ) lecz klub w którym gra dany piłkarz nie chce sie zgodzic, nom ale co w tym dziwnego ? a to ze jesli ponowisz oferte w opcji : ZAPYTANIE jego ekipa chce za niego mniejsza kwote niz oferowałes wczesniej która odrzucili ! Zawsze tak robie x)) nie składam oferty od razu ale zapytanie dlatego ze wtedy " mniej " za niego chca.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution