Jak włączyć ligi nieaktywne w FM 2010?

Yakuza Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.11.2009, 17:42    Pytanie
Witajcie

Czytam tutaj http://www.cmrev(...)igi.html
że w jakiś sposób da się włączyć ligi, które są nieaktywne, np. liga Wysp Owczych.
Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć, jak się to robi?
Pozdrawiam i czekam na pomoc

jeziorakFAN Partyzant

0
12.11.2009 15:46    #1
Czemu nikt nie odpisuje? Nikt nie wie?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2009 o godz. 15:46

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.11.2009 15:50    #2
Najwyraźniej.

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
12.11.2009 17:04    #3
Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem twoje pytanie...
Podczas tworzenia gry wybierasz ligi jakie chcesz mieć w grze. I gdy już wybierzesz kilka z nich (np. liga angielska-tylko premiership i liga niemiecka-tylko bundesliga) to przy każdej z nich masz zaznaczone (domyślnie) że to liga grywalna. Możesz to zmienić np zostawić ligę angielską jako grywalną a niemiecką zmienić status na "tylko do podglądu" i wtedy właśnie liga niemiecka będzie ligą "nieaktywną" tzn będziesz widział wyniki i tabele i mecze w tej lidze ale nie będziesz mógł podjąć pracy w lidze niemieckiej.
Jeśli na począeki wybierzesz np 10 krajów i będziesz chciał by większość miała "tylko podgląd" to pamiętaj że co najmniej jedna liga musi być zaznaczona jako grywalna....ale pewnie o tym wiesz.
Jeśli nie o to ci chodzi to domyślam się że może chodzi ci o możliwość dodawania lig w trakcie już rozpoczętaj kariery...jeśli to miałeś na myśli to aby tak zrobić musisz....na początku gry-podczas wyboru lig tzn podczas tworzenia gry-musisz zaznaczyć tę opcję dodawania lig w trakcie rozgrywki a znajdziesz ją w tej zakładce w której wybierasz wielkość bazy danych (duża, średnia, mała i tam jest właśnie bodajże "niestandardowa" (o ile dobrze pamiętam tę nazwę bo teraz nie mam jak sprawdzić ale widziałem taką opcję w fm2010)

JEŚLI to nie o to Ci chodziło to napisz donos do Rem-8 bo to on napisał newsa, na którego się powołujesz w pytaniu. Może on wytłumaczy ci dokładnie co masz zrobić

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.11.2009 o godz. 17:09

jeziorakFAN Partyzant

0
12.11.2009 17:17    #4
Kolega miał na myśli odblokowanie ligi, która normalnie w grze nie jest widoczna i ja także pytam o to samo.

patryk_augustow Młody aktywista

0
12.11.2009 17:29    #5
No to pobierasz plik z ligą, która Cię interesuje np. http://www.cmrev(...)igi.html

Wklejasz do katalogu użytkownika (domyślnie: Moje dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2010/editor data).
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.11.2009 17:33    #6
W tym newsie jest wspomniane włączenie lig, które są już zrobione przez programistów SI, ale nie są dostępne w grze. Należy więc skorzystać z edytora dołączonego do gry i aktywować odpowiednie rozgrywki. Póżniej należy zapisać bazę, zacząć grę od nowa i cieszyć się nowymi ligami.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.