Jak wygrać polskim zespołem np z Realem?:)

Sami212 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.01.2013, 08:32    #1
Witam gram legia w lidze mistrzow to juz 7 sezon w lidze mistrzow gram teraz na wyjezdzie z realem cozrobic zeby z nimi wygrac? jaka ustawic taktyke polecenia? ustawialem wszystko nic nie daje. Totalna ofensywa realu doprowadza do tego ze wczesniej czy pozniej w trakcie meczu strzelaja mi bramke. Gram w fm2013. Mam dosyc dobry sklad w ataku carlos fierro

todol Partyzant

0
16.01.2013 10:20    #2
Proponuję się poddać i nie wczytywać. A jeśli koniecznie chcesz awansować to spróbuj 1-5(3ŚO i 2BO)-1(DP)-2(ŚP)-2(ŚN), bardzo płynna, kontrola na przemian z defensywa, podania bezpośrednie, jak grasz na wyjeździe to pressing średni, a jeśli u siebie to intensywny

Sami212 Partyzant

0
16.01.2013 11:39    #3
Ale to znaczy ze sie nie da wygrac na wyjezdzie z realem? legia?

kaka222 Partyzant

0
16.01.2013 12:14    #4
Wszystko się da. Czasem się fartnie, ale chyba sam przyznasz ze Legia jest dużo słabsza od Realu, więc raczej przegra. Możesz spróbować, ale nie ma złotego środka. Od siebie mogę polecić 4-2(defpom)-1(sr)-2(skrzydla)-1 defensywa lub kontra bezpośrednie podania. Wszystko zależy od tego jakich masz piłkarzy i jakich ma rywal, a ciężko tu coś powiedzieć skoro masz 7 sezon.

shusty Partyzant

0
16.01.2013 12:28    #5
Ja mam pytanie co za różnica czy na wyjeździe, czy nie że powinno się zmieniać zależnie od tego taktykę?

Grałem trochę wisłą i w naszej lidze ciężko się zarabia i robi reputację. Wygrać z takim realem można, ale trzeba grać b. dobrze by kosić wszystkie puchary jakie można i mistrzostwo ligi, by choć trochę zbliżyć się do tego co Real za samo 1-3 miejsce w swojej lidze dostaje na koniec sezonu... Mamy zdecydowanie mniejsze zasoby na transfery, więc drużynę na światowym poziomie ciężko uzyskać. Ale jak widzę 7 sezonów to nie mało i może się już czegoś dorobiłeś.

Sami212 Partyzant

0
16.01.2013 13:06    #6
Hej no tak zdobylem 4 razy pod rzad mistrzostwo polski zdobylem tez puchar polski superpuchar polski ale to jest za malo do takich poteg co real awansowalem zawsze do grupy ligi mistrzow w lidze europy nawet wychodzilem z grupy nieraz. Przychodzi taki moment ze sie losuje rela madryt i co? malo mam juz polakow w skladzie ale chodzi mi jak ustawic zespol do takiej potegi? jakie dac krycie, posiadanie pilki w sumie znikome bo natsepuje totalna ofensywa realu co akcja to strzal i predzej czy pozniej traci sie bramke. Wydaje mi sie ze wiekszosc oszukuje i kombinuje cos w geni scaut albo w edytorze. Prosze o jakies porady sugestie przemyslenia:). Pozdrawiam

Mar1992 Przodownik pracy

0
16.01.2013 13:24    #7
[quote="Sami212"]Wydaje mi sie ze wiekszosc oszukuje i kombinuje cos w geni scaut albo w edytorze. [/quote] Te programy raczej służą do wyszukiwania graczy, a nie do "polepszania" taktyki. Za to Ty kombinujesz, grając S&L.
Jedni stosują taktykę "na noże" - czyli wychodzisz ofensywnie i niech się dzieje, a nuż coś wyjdzie. Inni zaś cofają się jak Celtic w meczu z Barceloną - nastawienie defensywne, wszyscy skomasowani w polu karnym i raz na jakiś czas kontra. W FM11 grając Lechem, doszedłem do finału LM w trzecim sezonie (łatwe losowania i niesamowite mecze, np. porażka 3:1 z Bayernem u siebie, żeby wygrać u nich 4:2) i w finale grałem z Arsenalem właśnie "na noże". Przegrałem 1:0 po dobrym meczu i bramce samobójczej Arboledy w 88 minucie. :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 16.01.2013 o godz. 13:25

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.01.2013 13:54    #8
co prawda nie grałem przeciw realowi :) ale w Pucharze Anglii 5ligowcem na zespoły Premier League wychodziłem ultradefensywnie i bardzo sztywnie 1-4-2-3-1-0 (br-obr-DP-ŚP-OŚP-N)
I pod koniec meczu przy 0:0 dawałem ultradefensywnie i zrównoważony przesuwałem defensorów do ataku i wprowadzałem nowych graczy w pozycje atakujące.

Dwukrotnie się udało ale może przez to, że nie spodziewali się takiej gry z "ogórkami" i przysłali rezerwowy- a i tak mega mocny-skład.

sxz69 Młody aktywista

0
16.01.2013 15:13    #9
Ja gram Lechią. Dopiero w 6 sezonie udało mi się coś osiągnąć poza krajem, a mianowicie wygrać LE. Wcześniej starałem się zdziałać jak najwięcej w LM (najdalej półfinał) ze względu, że jest bardziej dochodowa. Uzbierałem trochę kasy, zrobiło się odpowiednie transfery i można było działać. Oczywiście do LE awansowałem poprzez 3 miejsce w grupie. Co nie było wcale takie łatwe ponieważ musiałem na siłę przegrywać mecze, bo moi czy na wyjeździe czy u siebie bili zespoły z grupy jak chcieli :) Do tego dobrym rozwiązaniem jest monitorowanie poczynań zespołów w najsilniejszych ligach europejskich. Jeśli najlepsze zespoły zajmują czołowe lokaty w swoich ligach to znaczy, że nie będziemy mieli okazji ich spotkać w LE czyli śmiało możemy tam startować. Przykładowo w następnym sezonie Barca zajęła w lidze 6 miejsce (mimo mocnego składu), czyli bez sensu żebym starał się bronić tytułu LE, bo byłby to ciężki dwumecz z nimi, aczkolwiek nie bez szans. Skład mam już wydaję mi się bardzo mocny, więc mam nadzieję, że w przeciągu najbliższych max 3 sezonów uda się podbić LM.

DanielloIII Partyzant

0
16.01.2013 15:51    #10
Ja napisze tak że takie pytania typu " jak wgrać legią z realem" są bez sensu gdyż no co tutaj Tobie kolego możemy podpowiedzieć... Real jaki jest każdy widzi. Nie ma taktyki idealnej na wynik składa się dużo czynników np : pogoda forma poszczególnych graczy szczęście itp nie ma Killera taktycznego w tej grze więc wiesz . Jak wspominał Mar1992 są różne poglądy na ten temat . Ja osobiście gram cały czas jedną taktyką czy to na swoim stadionie czy to na stadionie przeciwnika.

Podsumowując:
1) Nie ma Killera Taktyki
2) Ciężko jest nam dobrać i pomóc tobie z doborem taktyki na real Madryt bo
a) Masz już 7 sezon w grze czyli inne skaldy i inne współczynniki niż na początku
b) Grasz na innym sejvie czyli masz swój Unikatowy świat gry różniący się od innych sejvów innych graczy np
* U Ciebie w Realu nadal może bronić Iker Casillas , a u mnie na sejvie w bramce realu stoi ktoś inny
* Legie przeją bogaty szejk u mnie a U ciebie jest cały czas ten sam właściciel

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution