Jak zwiększyć atrybut współpraca?

jaqb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2012, 12:45    Pytanie
Jak w temacie. Próbowałem ustawić trenowanie taktyki na "mocno" lub "intensywnie", ale efektu nie widać, tzn. u niektórych piłkarzy wzrasta, a u innych wcale. Może inne "suwaczki" trzeba jakoś specjalnie ustawić? Macie jakieś pomysły? Czy nie jest tak, że u niektórych graczy pewnych atrybutów nie da się podnieść? Chciałbym, aby w następnym FM-ie można było dodatkowo trenować wszystkie atrybuty, a nie jak teraz tylko niektóre.
To samo jeśli chodzi o sprawność (siła na max).
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

leo21 Młody aktywista

0
03.07.2012 12:48    #1
Chyba może nakazać zawodnikowi żeby zamiast uderzać częściej podawał do partnerów. Czasami pomaga czasami nie.

tobjan Partyzant

0
03.07.2012 13:03    #2
[quote="leo21"]Chyba może nakazać zawodnikowi żeby zamiast uderzać częściej podawał do partnerów. Czasami pomaga czasami nie.[/quote]
hmm, w jaki sposób?

jaqb Partyzant

0
03.07.2012 13:08    #3
Dodam, że próbowałem dać mentora z wysoką wartością tego atrybutu (pomoc poza boiskiem) i też nic...

Egomaniac Partyzant

0
03.07.2012 13:45    #4
Weźmy pod uwagę rzeczywistość. Czy można nauczyć piłkarza, lub zwykłego człowieka, żeby lepiej pracował w drużynie i "robił na drużynę". To jest cecha nabyta i nie da jej się wytrenować więc w tej kwestii FM oddaje rzeczywistość. ;)
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

jaqb Partyzant

0
03.07.2012 13:56    #5
[quote="Egomaniac"]Weźmy pod uwagę rzeczywistość. Czy można nauczyć piłkarza, lub zwykłego człowieka, żeby lepiej pracował w drużynie i "robił na drużynę". To jest cecha nabyta i nie da jej się wytrenować więc w tej kwestii FM oddaje rzeczywistość. ;)[/quote]

Tu bym się nie zgodził, zależy od trenera. Trenerzy też potrafią poprawić u zawodników cechy psychiczne. U niektórych piłkarzy ta cecha rośnie, więc ta Twoja teoria jest naciągana.

buczek93 Młody aktywista

0
03.07.2012 14:13    #6
Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".

jaqb Partyzant

0
03.07.2012 14:33    #7
[quote="buczek93"]Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".[/quote]

To może inaczej, co miałoby określać maksymalny poziom tego atrybutu? Czy jakieś atrybuty ukryte? Raczej nic na ten temat nie czytałem.
Dam przykład, o co mi chodzi:
Miałem już grajków, którzy mieli np. szybkość na poziomie 8, a udało mi się wytrenować u nich nawet 16-18 (areobik+trening szybkości) uwzględniając redystrybucję atrybutów. Zawodnicy trenowali z dużym naciskiem na ten atrybut i wzrastał. W przypadku atrybutów, gdzie nie ma możliwości ustawienia nacisku na niego, jakby "pula" z danej kategorii treningowej rozkłada się na inne - w przypadku treningu taktyki np. na decyzje lub koncentrację, w przypadku gdy zależy mi na podniesieniu sprawności wzrasta np. siła itd. Stąd moje pytanie. Coś mi świta, że w poprzednich wersjach były teorie, że przy odpowiednim ustawieniu innych "suwaków" treningu wzrastał ten atrybut, o który nam chodziło. Wiecie coś na ten temat? Na FMBase znalazłem tylko, że wysoko trening taktyczny, ale to jak napisałem wyżej - nie działa.

Egomaniac Partyzant

0
03.07.2012 22:08    #8
Tak strzelam, że to zależy od osobowości zawodnika np. ambitny itd. Może to w jakiś sposób ustala poziom maksymalny współpracy.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

jaqb Partyzant

0
04.07.2012 09:50    #9
Pytanie do ADMINÓW:
Temat został oznaczony jako ULECZONY, jednak nie dostałem satysfakcjonującej odpowiedzi...
Why? Co jest

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution