[quote="buczek93"]Najwięcej efektów (przynajmniej u mnie) daje trening taktyczny. Ale jak piłkarz z natury jest egoistą (ala CR7), to choćbyś chciał, nie zrobisz z niego gracza który przestawi myślenie z "samemu zrobie lepiej" na "podam innym, zrobią lepiej".[/quote]
To może inaczej, co miałoby określać maksymalny poziom tego atrybutu? Czy jakieś atrybuty ukryte? Raczej nic na ten temat nie czytałem.
Dam przykład, o co mi chodzi:
Miałem już grajków, którzy mieli np. szybkość na poziomie 8, a udało mi się wytrenować u nich nawet 16-18 (areobik+trening szybkości) uwzględniając redystrybucję atrybutów. Zawodnicy trenowali z dużym naciskiem na ten atrybut i wzrastał. W przypadku atrybutów, gdzie nie ma możliwości ustawienia nacisku na niego, jakby "pula" z danej kategorii treningowej rozkłada się na inne - w przypadku treningu taktyki np. na decyzje lub koncentrację, w przypadku gdy zależy mi na podniesieniu sprawności wzrasta np. siła itd. Stąd moje pytanie. Coś mi świta, że w poprzednich wersjach były teorie, że przy odpowiednim ustawieniu innych "suwaków" treningu wzrastał ten atrybut, o który nam chodziło. Wiecie coś na ten temat? Na FMBase znalazłem tylko, że wysoko trening taktyczny, ale to jak napisałem wyżej - nie działa.
Najnowsze posty