Jak zwiększyć atrybut współpraca?

jaqb Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2012, 12:45    Pytanie
Jak w temacie. Próbowałem ustawić trenowanie taktyki na "mocno" lub "intensywnie", ale efektu nie widać, tzn. u niektórych piłkarzy wzrasta, a u innych wcale. Może inne "suwaczki" trzeba jakoś specjalnie ustawić? Macie jakieś pomysły? Czy nie jest tak, że u niektórych graczy pewnych atrybutów nie da się podnieść? Chciałbym, aby w następnym FM-ie można było dodatkowo trenować wszystkie atrybuty, a nie jak teraz tylko niektóre.
To samo jeśli chodzi o sprawność (siła na max).
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

buczek93 Młody aktywista

0
04.07.2012 14:32    #10
Odgórnie istnieje określona pula (na jej podstawie atrybuty pokazuje np Genie Scout), ale inaczej niż w wersjach 2010 i 2011, można ją (praktycznie dowolnie) modyfikować. Nie oczekuj raczej że z gościa ze współpracą 1 zrobi ci się 20, ale jeśli zajmiesz się takim zawodnikiem w młodym wieku i każesz mu intensywnie ślęczeć nad taktyką, to zawsze te kilka pkt więcej uzyskasz. Nie ma nacisku w treningu na atrybut "współpraca" więc spektakularnych skoków nie osiągniesz. I jeszcze jedno - nie spodziewaj się super efektów po 5 miesiącach in-game. Sergio Ramos, żeby podnieść atrybut "decyzje" z 10 (doprawdy nie wiem, czym kierował się research wpisując tak żałosną wartość) na 14, poświęcił 10 lat gry. Także bądź cierpliwy i skup się na tym, by gracz trenował taktykę. Coś ci z tego wyjdzie.

jaqb Partyzant

0
04.07.2012 15:34    #11
tak robię, ale słabo to wychodzi. Cierpliwy to ja jestem, kupiłem gościa w 2013, a mam 2020. Bardziej bym był wdzięczny, jakby ktoś napisał czy to prawda z tym ustawieniem innych suwaków.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2012 o godz. 15:40

jaqb Partyzant

0
10.07.2012 09:04    #12
Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?

panda20 Partyzant

0
10.07.2012 09:58    #13
[quote="jaqb"]Chyba znalazłem rozwiązanie, jeśli chodzi przynajmniej o atrybut "współpraca". Podczas meczów nakazywałem zawodnikowi zmianę pozycji z innym i nagle współpraca zaczęła iść w górę (nie wiem, czy to nie przypadek, a może opóźniony efekt nauki u mentora - grunt, że atrybuty się zwiększają).
Acha, i jeszcze jedno pytanie dotyczące tego Genie Scouta: czy wyświetlając atrybuty potencjalne bierze pod uwagę przypisany zawodnikowi trening (oraz bazę i poziom trenerów)? W ogóle dziwnie wyświetla: u wymienionego w tekście zawodnika podał, że może osiągnąć współpracę max 10, a on już ma 12 - teraz oczywiście "GS" podaje także 12...wtf? Zna ktoś dobrze ten program?[/quote]

Wydaje mi się, że nie bierze. Kiedyś, jak się jeszcze bawiłem w GS, to lubiłem sobie sprawdzić, co z określonych zawodników może wyrosnąć. "Geniusz" twierdził, że np. z Varane'a będzie średni europejski kopacz (tzn. jeśli chodzi o atrybuty).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.