Kasa w klubie

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.02.2008, 18:58    Pytanie
Mam problem. Gram Mallorca, na poczatku sezonu sprowadzilem paru zawodnikow, lecz nie przekroczylem budzetu transferowego. Budzet placowy rowniez przekroczony nie jest, wrecz ma spora rezerwe. Calej kwoty na transfery rowniez nie wykorzystalem. Kontrakty zawodnikow po zakonczeniu tego sezonu i obiecanej w kontraktach podwyzce po sezonie (czesc z pilkarzy ma np. 15% podwyzke zarobkow po sezonie itp) nie przekrocza budzetu na pensje - zostanie ok. 5'000euro/tydzien - liczylem, bo nie wiem z czego wynika moj problem.

A problem jest nastepujacy - co miesiac notuje strate w wysokosci od cwierc miliona euro do prawie poltora miliona euro. Stadion zapelniam prawie w 100% (choc to nie problem, bo jest maly). Zarzad jest zadowolony z prowadzonej przeze mnie polityki finansowej, lecz jest zaniepokojony stanem klubowego konta. Tez bym byl, bo jest ok. 15'000'000 euro na minusie. Co z tym zrobic? W styczniowym okienku transferowym poobrazalem wszystkich trenerow duzych druzyn Europy, by nie skladali mi ofert na moje gwiazdy, ktore bez mojej wiedzy zarzad by zaakceptowal (juz jednego pilkarza w ten sposob stracilem, bramkarza Moye). Przez caly styczen toczylem walke, by zawodnicy zostali i pomogli wywalczyc awans do Pucharu UEFA. Co robic?=)
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2008 21:12    #10
Dziwna sprawa. Tez gralem Mallorca i mialem ten sam problem. Odradzam sparingi, ktore niby maja dac zastrzyk gotowki a tak na prawde powoduja wiecej strat niz zyskow. Podobnie z reszta jak mecze ligowe, wiecej kosztuje utrzymanie boiska niz to, ile wynosi faktyczny przychod z biletow. Sprzedanie najlepszych pilkarzy (czego jak widze nie chcesz robic) tez nic nie daje, bo po jakims czasie problem powraca. Nic do rzeczy raczej nie maja tu wydatki na place. Jedyny ratunek to chyba Europejskie Puchary. Na prawde duzy sukces w Europejskich Pucharach ;d

BagiDM Partyzant

0
04.02.2008 23:48    #11
Ja nigdy niemam problemow z kasa,a najlebszym sposobem na zastrzyk gotowki so transfery,sprzedaj jakies swoje gwiazdki(nikt niejest niezastopiony) i sprowadz innych,tanich mlodych,polecam ameryke poludniowo(troszke poszperasz i napewno kogos znajdziesz),ja co roku sprowadzam z 20 zawodnikow a w wiekszosci tylko poto by ich sprzedac z ogromnym zyskiem,biore zawsze mlodych zdolnych do 20.niektorych sprzedaje odrazu po przejsciu kupie przypuscmy za 10tes i idzie odrazu za 1milionik i zawsze z 50% zyskiem z nastepnego tansferu.I chyba mi to wychodzi bo na liscie najbogatrzych jestem na 2miejscu za barca,a gram 5sezon korona kielce a sklad mam dosyc szeroki ok 70 zawodnikow z czego 40 wyporzyczonych malolatow po calej europie, gdy wracaja patrze czy sie do czegos nadaja perelki zostawiam reszte sprzedaje i tak w kolko,kasa sie kreci-idealny sposob na bogactwo!!!,a gram bez zadnych dodatkowych lig,tylko polska1,2liga na sredniej bazie danych,jak masz dodane inne ligi to tech taletow masz znacznie wiecej,ale jakos se radze. pozdrowionka ps.ostatnio sprzedalem mojo gwiazde za 34miliony funtow+50% z nastepnego trasferu z ligi polskiej!!! ale nastepca sie zawsze znajdzie.

Kendo Kashin Partyzant

0
05.02.2008 18:58    #12
Jak napisal BagiDm - najlepszy sposob na kase, to kupowac mlodych graczy za marne tysiace, a po 2-3 latach sprzedawac za kilka, kilkanascie milionow. Gram ManU i sciaglem sobie pieciu mlodych ofensywnych pomocnikow, z czego tylko jeden poto by grac w mojej druzynie, a reszta po to by zarobic na ich transferach.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.