koniec kontraktu a sprzedaż

szolik10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2008, 16:38    Pytanie
Mam pytanie i zarazem problem: otóż kilku moim zawodnikom za 6 miesięcy konczą sie kontrakty, ale juz teraz inne kluby moga sobie ich zaklepac podpisując z nimi kontrakty, ale przejdą oni do nowych po wypełnieniu kontraktu u mnie. I tu mam pytanie bo nie chce niektórych zawodników oddawac do nowych klubow za darmo, dlatego pytam czy da rade ich jeszcze opylic za kase czy juz przepadło i pojdą za darmo (?). Probowałem dawac opcje proponuj klubom i ustaliłem ile chce za nich, ale tak jakby komputer to ignorował i nie dostawałem odpowiedzi.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.02.2008 16:45    #1
Oczywiście komputer będzie ignorował ich cenę, gdyż obowiązuje w grze Prawo Bosmana (na 6 mies, przed zakończeniem kontraktu gracz może znaleźć nowego pracodawcę, bez wypłacania jakiegokolwiek odszkodowania byłemu klubowi). Żeby sprzedać ich za jakąś kasę musiałbyś z nimi podpisać nowy kontrakt.

Użytkownik uznał post za pomocny

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
18.02.2008 16:47    #2
Spróbuj podpisać z nimi nowy kontrakt gdyż już nic innego nie zrobisz.Jeśli jest zainteresowanie tymi zawodnikami to lada moment będziesz miał zasyp ofert kontraktowych.Dlatego o takich rzeczach trzeba myśleć nieco wcześniej.

rar Młody aktywista

0
18.02.2008 16:49    #3
Czasem opcja "proponuj klubom" pomaga, ale musisz ustalić naprawdę symboliczną kwotę (nawet 20% obecnej wartości piłkarza). Fakt faktem komputer najczęściej jednak proponuje kontrakt piłkarzowi na prawie bosmana i nie dostaje za niego ani złotówki.

Arko Młody aktywista

0
18.02.2008 16:53    #4
Przedłuż kontrakty i wtedy proponuj klubom. Inaczej wydaje mi się, że nie dostaniesz ani grosza

szolik10 Partyzant

0
18.02.2008 17:00    #5
no to doszedłem do wniosku ze nie dostane za niech ani grosza poniewaz zaden z nich nie chce przedłuzyc kontraktu. A jednego (Janukiewicza)juz zasypali ok 20 ofertami ale na początku odrzucił wszytskie i powiedział ze zostaje u mnie w Śląsku, ale po jakichs 3 dniach Wisła znowu złozyła oferte (inne kluby zrezygnowały z niego) i pryjął ich oferte

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.02.2008 17:07    #6
Dlatego musisz na przyszłość pamiętać aby zawczasu (rok przed zakończeniem kontraktu) podpisać z zawodnikami nowy kontrakt.

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
18.02.2008 17:28    #7
Z drugiej strony rowniez Ty mozesz komus sprzatnac jakiegos ciekawego gracza :)

Arko Młody aktywista

0
18.02.2008 17:43    #8
@Pawisco

Komputer nie popełnia takich błędów, a jeśli popełnia to bardzo rzadko

macol Partyzant

0
18.02.2008 19:30    #9
A tak a propos przedłużania kontraktów, głupawo jest zrobione to, że reputacja klubu (to chyba ona decyduje, czy zawodnik chce z nami podpisać kontrakt, czy uważa, że jesteśmy za słabi?) rośnie skokowo, a nie na bieżąco w stosunku do osiągnięć. Miałem taką sytuację, że mój kluczowy napastnik za nic nie chciał przedłużyć ze mną kontraktu, interesowało się nim pół Europy, bałem się, że odejdzie. W lidze miałem dużą przewagę i tylko teoretyczną szansę na nie zdobycie mistrzostwa. Zawodnik odrzucił mój kontrakt, ale tydzień (i dwa mecze) później, kiedy mistrzostwo stało się faktem, zgodził się u mnie grać przez trzy kolejne lata, nawet nie jako piłkarz kluczowy!
Tym razem miałem szczęście, ale wcześniej kilku moich kluczowych zawodników mi wyciągnięto z klubu za darmo. Ech...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.