KOSOWO

FiftyPercentSkil... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.02.2008, 20:47    Pytanie
Jak wiadomo wczoraj Kosowo ogłosiło niepodległość. Czy w związku z tym w kolejnym FM'ie będzie reprezentacja Kosowa i liga "Kosowska" [?] ;] Wiecie coś na ten temat? pzdr

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
19.02.2008 17:39    #30
No a dzis na stronie pilki noznej czytalem ze szukaja selekcjonera dla reprezentacji Kosowa :)

Co sie dzieje z CMRev?!

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
19.02.2008 17:50    #31
Napad kosmitów. Pewnie coś z serwerem CDP.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Marianinho Partyzant

0
19.02.2008 19:32    #32
Moim zdaniem będzie liga kosowa ( zaleznie ile jest zespołów ) tak jak i jest liga czarnogórska.
A jak mają już grac w innej lidze jak kosowska to raczej w Albańskiej

Takie jest moje skromne zdanie

Reaper były Minister Spraw Zagranicznych

Grupa: Ekspert
0
19.02.2008 19:46    #33
Odpowiedz na pytanie jest prosta - SI Games zrobi tak jak bedzie w rzeczywistosci. Jezeli Kosowo stworzy wlasna reprezentacje, ktora zostanie zaakceptowana przez FIFA, to SI Games ja doda do FM-a. Tak samo z liga, ale nie wydaje mi sie, zeby takowa powstala ;)
myspace.com/marneszanse

M8_PL Sumienie Narodu

0
20.02.2008 13:59    #34
Proponuję nie traktować WIKIPEDII jako źródła naukowego. Naprawdę serwis, w którym każdy może publikować własne przemyślenia na dany temat, nie zawsze przedstawia wielką wartość merytoryczną. To raz. Dwa - Pomarańczowy Reakcjonista dla postów najwięcej wnoszących w tej dyskusji.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.02.2008 14:23    #35
Moje dane oparłem w większości na angielskiej Wikipedii, gdzie jak sądzę są najbardziej obiektywne i zgodne z prawdą informację. Podałem dodatkowe informacje o Kosowskiej lidze, dla pozostałych użytkowników, gdyż nie wszyscy wiedzieli że istnieje liga kosowska. Więc nie rozumiem na jakiej podstawie sądzisz, że nic nie wnoszą do dyskusji.

M8_PL Sumienie Narodu

0
20.02.2008 16:56    #36

Np post o innych krajach myślących o proklamowaniu niepodległości, jeśli masz zastrzeżenia masz temat do odwołań. Pytanie padło o ligę kosowa w FM 2009 i Reaper odpowiedzi udzielił. Temat pozostawiam otwarty, ale nie na dyskusje o geopolitycznej mapie świata.
"Każdy musi w coś wierzyć. Ja wierzę, że strzelę sobie kolejne piwko."

pawelek930 Partyzant

0
20.02.2008 21:53    #37
no a ja mam dane z lipca 2004 ze w 1 lidze kosowa gra 14 druzyn a mistrzem w sezonie 03/04 byl klub fk prisztina z przewaga 8 pkt nad drugim zespolem besa peje i liga kosowa istnieje od dawna tak jak istnieje liga szkocka.czy szkocja jest niepodlegla?? no raczej nie a lige ma i tak samo jest z kosowem tylko ze kosowo to maly ubogi kraj ktorym si nawet sie nie zainteresowalo a faktycznie kosowo swojej reprezentacji nie mialo jak szkocja bo nikt tam takiej nie chcial a pilkarze od nich grali glownie w reprezentacji serbii bo tam naley kosowo ale jak ktos sie urodzil w albanii to gral w albanii no teraz jesli faktycznie zatwierdza niepodleglosc kosowa to moze tam powstanie reprezentacja i bylo by milo gdyby sie rozwijala jak czarnogora z mirko vuciniciem na czele
p.s. padlo tu kilka porownan do szkocji ale takich krajow jest wiecej

pawelek930 Partyzant

0
20.02.2008 21:55    #38
czekam na odpowiedzi i jestem gotów do dalszej dyskusji

undertaker Partyzant

0
20.02.2008 23:47    #39
Czytam wypowiedzi na ten temat i niestety nie wszyscy mają rację. Rzadko zabieram głos na suflerze, ale tutaj przyłączę się do dyskusji.
Było sobie państwo Serbia i Czarnogóra, gdzie żyły trzy narody: serbski, czarnogórski i albański. Czarnogórski i Serbski miały duże różnice, dlatego postanowili postawić między sobą granicę. Czarnogóra przed drugą wojną światową istniała jako państwo i jak najbardziej należała im się niepodległość.
Natomiast z Kosowem sprawa ma się inaczej... Do czasu interwencji NATO żyło tam 70% Serbów i 30% Albańczyków, którzy mają swoje państwo niedaleko, zaraz za granicą Kosowa. Niestety Albańczycy mieszkający w tej części Serbii w większości byli biedni i konfliktowi. Sami znamy temperament Serbów, niewiele trzeba o kłótnię. Dlatego zaczął się konflikt. Slobodan Milosevic kazał się wynosić Albańczykom do swojego państwa. Nic to nie dało, dlatego zaczęły się poważne zamieszki, w co włączyło się NATO. NATO wygrało wojnę i ogłoszono niepodległość Kosowa. Powstało nowe państwo typu Szwajcaria, czy Mołdawia - bez narodu rdzennego. Po wojnie Serbowie uciekli z Kosowa - nie dziwię im się. I co najciekawsze większość ekspertów wypowiada się, że prędzej czy później Kosowo zostanie włączone do Albanii. I W TEN OTO SPOSÓB NATO ZROBIŁO NIEDŹWIEDZIĄ PRZYSŁUGĘ SERBOM I WIELKĄ PRZYSŁUGĘ DLA ALBAŃCZYKÓW. Albania minimalnym kosztem sił zdobyła nowe terytorium =]
Co do występów w reprezentacji przykład:
Andrija Delibasić zagrał kilka meczy dla reprezentacji Serbii i Czarnogóry. Po ogłoszeniu niepodległości jako obywatel Czarnogóry rozpoczął reprezentacyjną przygodę w nowym państwie. Nowo utworzone państwa mają specjalne przywileje w początkach federacji piłkarskich i reprezentacji. Obywatel Kosowa przestanie być obywatelem Serbii, dlatego jak najbardziej będzie mógł grać dla reprezentacji tego kraju
KOSOVO JE SRPSKO!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution