Krytykowanie decyzji sedziego i ZPN'u

DaMiaN935 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.06.2012, 16:34    Pytanie
Witam,

Co dla mnie lub dla mojego klubu może zrobić Związek Piłki Nożne za ciągłe krytykowanie decyzji sędziów, np. o niepodyktowaniu rzutu karnego?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2012, 16:34

repus Młody aktywista

0
30.06.2012 16:43    #1
Odsuną cię na mecz, mnie odsuneli dopiero po 3 sezonach w Legii choć co mecz ich krytykowałem (przegrany lub zremisowany w kontrowersyjnych okolicznościach ). A czy komukolwiek się zdarzyło iż pisało że sędzia popełnił błąd ?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Denis Van der... Partyzant

0
30.06.2012 16:45    #2
Dla Menadżera: to,ze przez 2-3 spotkania(zależne od decyzji) mecz poprowadzi twój asystent
Dla Klubu: nic

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.06.2012 16:50    #3
Kara finansowa. Zwykle kilka tysięcy euro. Choć najpierw są upomnienia, a odsunięcie od meczu na końcu.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

loswariatos Młody aktywista

0
30.06.2012 17:52    #4
[quote="repus"]A czy komukolwiek się zdarzyło iż pisało że sędzia popełnił błąd ?[/quote]
Wtedy jest info, że ZPN umywa ręce :]

Mogliby w nowej wersji dodać opcję odsunięcia sędziego od kilku spotkań po takim błędzie. Nas mogą ukarać, zawodników mogą zawieszać a sędziowie święte krowy. Coś jest nie halo :P
meglio fascista che frocio

DaMiaN935 Partyzant

0
30.06.2012 19:56    #5
No no, w takim razie przyznam że producenci gry ciekawie to wymyślili :-)

Amikowiec Młody aktywista

0
30.06.2012 20:07    #6
no wiecie mi się zdarzyło jak euro w ćwierćfinale Polską ze Szwajcarią przegrałem po bramce z megaspalonego, którą sędzia uznał i go zrugałem to pan Mark Clattenburg mógł się pożegnać ze sędziowaniem w Lidze Mistrzów na 2 albo 3 sezony (tylko Liga Europy), Angielskiej Premier League też na 2 lub 3 sezony (tylko npower Champ) i zawieszenie na mundial w 2018 r. oraz euro w 2020 :)

edt: naturalnie po moim zruganiu na konferencji prasowej :)

edt2 euro bylo w 2016

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 30.06.2012 o godz. 20:10

Valdi91 Młody aktywista

0
30.06.2012 22:18    #7
Ja pamiętam, że raz grałem drugi mecz w półfinale LM i było 1:1, co premiowało gości. W końcówce meczu pod moim naporem obrońca przeciwników w panice chciał wybić piłkę na oślep (chyba na rzut rożny), walnął swojaka, a sędzia bramki nie uznał, 'bo był spalony'. Oczywiście postawiłem się, to mi wrąbali karę finansową.

buczek93 Młody aktywista

0
01.07.2012 13:18    #8
Mnie najbardziej wpienia to, że KAŻDY (dosłownie każdy) spalony gwizda się z 2-3 sekundowym opóźnieniem. Przykład. Z głebi pola leci super podanie do szybkiego napastnika stojącego na linii z rywalami (albo odrobinkę wysuniętego), ten sobie przyjmuje, jednym zwodem wypracowuje 5 metrów różnicy, jest już w polu karnym, uderza, a sędzia łaskawie podnosi chorągiewkę do góry. To może niech jeszcze wyskoczy do sklepu po piwo ? Drugą fatalną kwestią są powtórki, które pokazują spalone tak jak gra by chciała, a nie tak jak jest naprawdę. Prosty przykład. Był spalony (mały, ale jednak), idzie powtórka, moment zagrania piłki do napastnika. Gra zamiast zatrzymać powtórkę w tym momencie śmiało leci 2 sekundy do przodu aż mój zawodnik wysunie się 5 metrów przed obrońców i wtedy pokazuje (udając świętego) że był ogromny spalony. A piłka jest już w połowie (jak nie lepiej) drogi do strzelca. Jak gra drukuje, to stawiam się bez wahania i kalkulowania, czy mi się to opłaca. I tak jak pisze loswariatos - idiotycznym jest fakt ZUPEŁNEJ nietykalności sędziego. Równie dobrze może przedrukować 5 karnych z kapelusza w jednym meczu i dupa, nic nie można mu zrobić (chyba że ktoś go edytorem przekabaci albo wyrzuci z bazy). I ciekawym wydaje mi się podejście różnych ZPN'ów do krytyki. W Anglii, żeby wylecieć na trybuny, trzeba się naprawdę postarać (albo mieć cholernego pecha i trójkę, czwórkę ślepych/stronniczych sędziów pod rząd), w Niemczech wystarczy jedno słowo na "świętą krowę" i dziękuje, szukaj sobie pan miejsca na trybunach.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution