KRYZYS FORMY! :( POMÓŻCIE

Predzio1996 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.09.2011, 11:38    Pytanie
Cześć!
Gram Abeerdenem w lidze szkockiej i mam problem. W lidze Europy gram w fazie grupowej. Na razie rozegrałem jeden mecz z Twente - remis 1:1. Ale właśnie chodzi o ligę. Same porażki! Z Dundee 4-0, Celtick 2-0, Puchar Szkocji z jakimś Quenn coś, gdzie byłem faworytem murowanym 3-2, W lidze jedyny punkt zdobyłem z Motherwell przy remisie 0-0. Zarząd robi się niepewny co do mnie. Gram Taktyką Kylera v.11. Przed samą liga kontuzję na 2 miechy złapał Paton, okej. Był najlepszy... Wraca na mecz z Celtickiem i kontuzję na 5 miechów łapie ... Mackie, który strzelał jako jedyny, bo Meginson to porażka totalna. Proszę pomóżcie. W Le mi idzie nieźle, a w lidze tragicznie. co mam zrobić?!

Sorka że tak poplątane ale się śpieszę.

karolpol Partyzant

0
10.09.2011 12:00    #1
Odpuść sobie Ligę jak już nie masz szans ,i oszczędzaj skład na LM

TheKronos Partyzant

0
10.09.2011 13:03    #2
Każdy klub kiedyś forma opuszcza. Grając Barceloną też taki kryzys załapałem, (porażka z Athletico i Athletik oraz remis z jakimś spadkowiczem) ale potem przyszedł mecz w LM z CRF Cluj i o dziwo moi wygrali 5-0. W rozmowie dałem "dlaczego nie gracie tak w każdym meczu" i efekt był piorunujący. 8-0 Walencia, 7-0 Zaragoza, 5-0 Sevilla, 6-0 Getafe. Stąd wniosek, że po każdym dobrym meczu stosuj tą formułkę i może uda Ci się wyjść z dołka. Ew. zorganizuj sparing z jakimś beznadziejnie słabym zespołem, wygraj 5,6 do 0 i rozmowa motywacyjna jak wyżej.

PDrasta Młody aktywista

0
10.09.2011 13:23    #3
TheKronos już napisał, często pomaga rozegranie 1-2 ew. 3 sparingów z jakimiś cieniasami, wtedy łapią morale i łątwiej im przychodzi wygrywanie :)
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

Predzio1996 Partyzant

0
10.09.2011 14:58    #4
Dzięki, spróbuję, tylko znajdę czas na to, bo na razie to co 3 dni mam mecz. Następny gram z Legią w LE, może z nimi wygram. Dzięki za pomoc.

Predzio1996 Partyzant

0
10.09.2011 15:19    #5
Wytłumaczcie mi jeszcze jedno. Jak to jest, że mój Paton wychodzi sam na sam i albo chybia, albo trafia prosto w bramkarza, a taki Hubnik ma sytuacje i zawsze ją wykorzysta?! Jeśli to jest wina FM 11 to podajcie mi który FM jest pod tym względem najsprawiedliwszy. Bo w 11-stce nie tylko Paton, ale wielu innych napastników, których prowadziłem wychodzili sam na sam i strzelali 30 metrów obok bramki. FM'a zacząłem dopiero nie dawno, więc nie wiem. Która część najbardziej polecacie?

Predzio1996 Partyzant

0
10.09.2011 15:20    #6
Prosze odpowiedzcie, bo zaczyna mi się odechciewac grać w 11-stkę. Po prostu za bardzo się wkurzam. nawet przedszkolak niektóre sytuacje by wykorzystał...

TheKronos Partyzant

0
10.09.2011 16:22    #7
Znów najważniejsza jest forma. Np. Villa w trakcie pierwszej połowy sezonu zdobył tylko 5 bramek. Dałem mu odpocząć przez 2/3 mecze i nagle załapał wiatr w żagle. Strzelał więcej niż Messi, średnio 2 lub 3 bramki na mecz. Oczywiście potem w rozmowie motywacyjnej go chwaliłem. Z resztą mógłbym podać tu jeszcze więcej przykładów dotyczących nie tylko napastników. Warto tu też podkreślić rolę rozmowy prywatnej, bo gdy danego delikwenta ostro skrytykujemy a ten się nie obrazi, to potem gra serię dosyć dobrych meczy (śr. oc. 7.4 - 8.0). Stąd wniosek, że lepiej wystawić zawodnika o gorszych atrybutach ale w formie niż np. Cristiano Ronaldo bez niej...

W FM można to zaobserwować także po tabeli ligowej. Beniaminki zajmują często bardzo wysokie miejsca (6-4) a zespoły z czołówki kiepskie (16-12) a wszystko to przez wysoką/niską formę.

Predzio1996 Partyzant

0
10.09.2011 16:51    #8
Tylko właśnie mam problem, bo nie mam kogo dać w zamian, bo wszyscy napastnicy mają zła formę i nie tylko napastnicy. Przegrałem z Legią w LE, bo McArdle zagrał w 87 minucie piłkę ręką w polu karnym i w efekcie porażka 2:1. Po 6 kolejkach jestem na ostatnim miejscu z jednym punktem i media piszą, że grozi mi zwolnienie. Miałem prognozę na 4. miejsce w tym sezonie. Jestem załamany. Już z dwóch klubów uciekłem, kiedy miały niską formie, ale przy Abeerden chce spróbować temu zaradzić. Tylko jak, skoro z Legią nawet przegrywam :(

Predzio1996 Partyzant

0
10.09.2011 16:56    #9
No nic, spróbowałem zmienić taktykę na RiddickUTDevastation, bo bardziej pasuje do mojego zespołu. Dałem wszystkim odpocząć 2 dni od treningów i zobaczymy. Może to przyniesie jakiś efekt...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.