pierdutka, czy sprawdziłeś w swoim przypadku choćby jedną z uwag przedstawionych powyżej?
Ja podejdę do tematu inaczej - przede wszystkim, nie podałeś jakim grasz ustawieniem i jak ofensywnie mają grać Twoi gracze. Z doświadczenia wiem, że rzadko kiedy warto ustawiać mentalność drużyny na Attacking - mnoży to sytuacje ale rzadko kiedy coś z nich przychodzi. Normal jest w sam raz.
Prowadzi to nas do kolejnego ważnego aspektu - jeśli grasz ofensywnie, w szczególności krótkimi podaniami i z szybkim tempem akcji to musisz się liczyć z wytrzymałością fizyczną swoich zawodników (i ich kondycją).
Zatem, jak wygląda sprawa kondycyjnego przygotowania Twojej drużyny przed i po meczu? Czy przed sezonem zaaplikowałeś swoim zawodnikom trening kondycyjny? Czy przypadkiem nie grasz cały czas tym samym garniturem zawodników?
Inna sprawa - czy samodzielnie motywujesz zawodników? Kiedyś bardzo cieszyłem się na tę funkcję, ale SI popisowo ją spierd... więc osobiście uważam, że bezpieczniej jest zatrudnić dobrego asystenta i zwalić gadki przedmeczowe na niego.
W moim odczuciu, Twoi zawodnicy są przemęczeni, prawdopodobnie nie przeprowadziłeś odpowiedniego przygotowania kondycyjnego przed sezonem a w dodatku masz zbyt intensywne treningi na co dzień. W lidze angielskiej rozgrywana jest masa meczów i warto zjechać z intensywnością treningu o parę procent. Moge strzelać, że pewnie grasz też cały czas tymi samymi piłkarzami, co również nie wpływa pozytywnie na ich "świeżość".
Podobną sytuację miałem dawno temu w lidze polskiej i powodem było właśnie fatalne przygotowanie kondycyjne piłkarzy i przemęczenie składu.
Użytkownik uznał post za pomocny
Najnowsze posty