[quote="kaseta1"][quote="DeadMan"]Pozwólcie że przypomnę znowu zasady piłki nożnej. Kto strzeli więcej wygrywa, tak? No dobra, więc w którym momencie Bayern był lepszy? Zawsze, ale to ZAWSZE wygrywa lepszy (nie licząc błędów sędziowskich). Piszę to choć sam kibicowałem właśnie Bayernowi, bo ich gra bardziej mi się podobała.[/quote]
Według mojej definicji lepszym jest ten kto gra lepiej, a nie ten kto strzeli więcej goli. Ten kto strzeli więcej goli jest tylko ( i aż) zwycięzcą. Nie sądzę, żeby udało się znaleźć jakiegokolwiek bezstronnego kibica, który preferowałby grę Chelsea.
Przypisujecie mi słowa jakoby Bayern zagrał dobrze, polecam jeszcze raz przeczytać mój poprzedni post.
[quote="bugi42"]Czyli najlepsze mecze, to według ciebie takie jednostronne, 5-0[/quote]
Wczorajszy mecz nie był jednostronny?
[quote="bugi42"]Owszem, Chelsea grała bardzo defensywnie, ale zarówno z Barceloną jak i z Bayernem, strzelenie bramki po stracie nie sprawiało im wielkiego problemu. [/quote]
Skoro zdobywanie goli przychodzi im tak łatwo to dlaczego nawet nie próbowali do straty pierwszej bramki?
Używane przez Ciebie bugi42 określenie 'gra defensywna' to murowanie bramki wszystkimi zawodnikami nie wyłączając Drogby. W piłce nożnej dąży się do strzelenia gola, dlatego tego co zaprezentowała Chelsea nie można tak nazwać. To był przykładny Antyfutbol.
[quote="WariatCFC"]I jeszcze jedno, wolę żeby futbol był grą taktyczną, niż bezmózgą bieganiną po boisku, jaką wczoraj pokazał Bayern.[/quote]
Jesteś zboczony jeśli wolisz, aby za rok w finale LM spotkały się dwie drużyny grające jak Chelsea niż drużyny grające jak Bayern. Poza tym w jaki sposób lepsza taktycznie jest drużyna, która tworzy jedną sytuację do zdobycia gola w ciągu meczu jednocześnie cudem nie tracąc bramki kilkanaście razy?
[quote="WariatCFC"]Jak według was, wielkich FM'owych ekspertów miała zagrać Chelsea w finale LM, odbywającym się na terytorium rywala?[/quote]
To nie był pierwszy i jedyny taki mecz Chelsea.
Jeśli tak ma wyglądać piłka nożna przyszłości to ja podziękuję i będę oglądać tylko City, ligę hiszpańską i ligi południowoamerykańskie.
Konkludując Chelsea jest najsłabszym zwycięzcą LM od czasu Porto, a samo stwierdzenie, że Chelsea to najlepsza drużyna Europy wywołuje u mnie śmiech.[/quote]
W takim razie oglądaj sobie ligę hiszpańską, co nie zmienia faktu że CHelsea wygrywając udowodniła że jest lepsza. Kurwa mać zrozumiecie w końcu czy nie? Skoro Bayern był lepszy to dlaczego nie wygrał??? Chyba że jesteście na tyle inteligentni że wierzycie w coś takiego jak ''fart''. Dziękuje Dobranoc
PS Napisałes że lepszy nie jest ten kto wygrywa, tylko ten kto gra lepiej. A jak rozumiesz ''granie lepiej''???
Najnowsze posty