Losowość w FM

Damian907 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.07.2011, 12:12    Pytanie
Witam,
Co sądzicie o losowości meczów w nowym FM? Grałem kiedyś taki mecz że przy takich samych ustawieniach taktycznych, identycznym składzie i identycznej rozmowie motywacynej w pierwszym meczu po pierwszej połowie nie miałem strzału (nawet niecelnego) w kierunku bramki. A po wczytaniu gry, miałem 5 strzałów celnych po 25 minutach. To był chyba mecz wyjazdowy. Czy obserwujecie u siebie coś takiego?
Zamówiełem ORYGINALNY FM 2012 przez empik w przedsprzedaży.

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.07.2011 12:01    #10
[quote=Damian907]Gra wcześniej losuje rozgrywki pucharowe, ale co ciekawe "juniorzy" są tworzeni w dniu ich przedstawienia klubowi, tzn. możemy wczytywać grę dzień przed tym faktem (gdy jeszcze juniorów nie było), nacisnąć spację i mamy zupełnie nowy młody skład :) [/quote]
Tylko, że to już trochę zakrawa na oszustwo. Jak chcesz tak grać to Twoja sprawa, ale grając silnym zespołem można tak S&Loadować w nieskończoność aż się utworzy nowy Cristiano Ronaldo...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.07.2011 o godz. 14:21

Darkness... for me is where I shine

Damian907 Partyzant

0
28.07.2011 13:12    #11
[quote2=samir92]Tylko, że to już trochę zakrawa o oszustwo. Jak chcesz tak grać to Twoja sprawa, ale grając silnym zespołem można tak S&Loadować w nieskończoność aż się utworzy nowy Cristiano Ronaldo...[/quote2]

Wg mnie to nie oszustwo, ponieważ wynik i tak jest w dużym stopniu losowy, my jedynie wybieramy "korzystniejszy los na loterii", ale to tylko moja prywatna opinia (tak, nienawidzę losowości).
U mnie grając GKS Katowice (w czwartym sezonie mistrzostwo ekstraklasy, w trzecim puchar i superpuchar polski), celem nie jest szukanie nowego Cristiano, ale wybór pomiędzy kilkunastoma beznadziejnymi piłkarzami, a kilkunastoma miernymi i jednym w miarę niezłym (czyli 3 gwiazdki, ew. 3,5 potencjału, czyli też bez rewelacji).

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.07.2011 o godz. 13:14

Czarodziejski Partyzant

0
12.08.2011 14:51    #12
Ciekawostka. Postanowiłem rozegrać jeden mecz 4 razy. Pod uwagę przy zapisie brałem tylko 4 wynik.
Pierwszy mecz przegrałem 4:1, mając 4359834593 sytuacji sam na sam.
Drugi przegrałem 6:1, także stwarzając 043950490 okazji.
Trzeci na urlopie, TE SAME USTAWIENIA! tylko grał asystent i wygrał ... 4;0.
Czwarty: wystawiłem obrońców na atak, na skrzydłach DP, w obronie napastnicy. Wynik? 3:1 dla mnie! Grał asystent!
Dziękuję. Gra mnie oszukuje.

Jose Mourinho Partyzant

0
12.08.2011 21:27    #13
Gra niekoniecznie oszukuje, nie możesz tego stwierdzić na podstawie czegoś takiego to chyba byłby żart. Każdy jest mądry po fakcie, dla mnie najważniejszy jest pierwszy mecz. Tak jest w rzeczywistości i taka jest prawda, jedna szansa, jeden wynik.

Damian907 Partyzant

0
12.08.2011 22:31    #14
Ostatnio miałem taki mecz że do 80 minuty było 1:1 przy czym to moja drużyna grała na wyjeździe i ogólnie miała słabsze staty, aby ostatecznie wygrać 4:1. Ale to angielska okręgówka, więc może stąd takie wyniki :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.