Macie problemy z rozgrywką? Tu znajdziecie pomoc!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2012, 12:46    Pytanie
Od pewnego czasu otrzymuje donosy z najróżniejszymi problemami z rozgrywką, taktyką czy nawet nieskutecznością napastników. Mało wygodnie odpisuje się przez donosy, więc jeśli ktoś ma jakieś sprawy związane z grą niech pisze w tym temacie. Tak będzie wygodniej. Mile widziany dokładny opis sytuacji i screeny. Oczywiście pomagać będą mogli wszyscy, którzy mają pomysł na rozwiązanie danego problemu. Piszcie więc śmiało.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Valdi91 Młody aktywista

0
26.06.2012 13:39    #1
To może ja zacznę. Co prawda założyłem własny temat opisujący nękający mnie problem, lecz nikt nie udzielił odpowiedzi. Ten temat przykuwa uwagę i zapowiada się świetnie, więc spróbuję szczęścia tutaj :)

Chodzi o grafikę w FM 12 (patch 12.2.2). Ściągnąłem sobie kitspack wszystkich reprezentacji globu. Działają chyba wszystkie (przynajmniej tych drużyn, z którymi miałem okazję grać) tylko nie moje - Polski. Mimo, iż w zakładce 'informacje' koszulki elegancko się wyświetlają, podczas meczu zmuszony jestem oglądać te kijowe, FM-owe stroje. Edytowałem plik 'confing', kopiując kod koszulek działającej reprezentacji, zmieniając w nim nazwy oraz ID na odpowiednie dla koszulek Polaków. Nadal nic. Ktoś wie, o co może chodzić?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.06.2012 14:05    #2
A próbowałeś wkleić osobno te kitsy reprezentacji Polski?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Valdi91 Młody aktywista

0
26.06.2012 14:24    #3
Próbowałem. Zrobiłem osobny folder, wrzuciłem osobno, nic to nie dało.

Valdi91 Młody aktywista

0
27.06.2012 22:41    #4
Pytanie odnośnie wypożyczenia zawodnika do klubu filialnego: Czy da się zmusić/zachęcić gracza, by poszedł na wypożyczenie? Mam bardzo zdolnego newgena, obecnie gra u mnie, jest częścią pierwszego zespołu z opcją udostępniania do rezerw, daję mu pograć co jakiś czas, ale cierpią na tym inni zawodnicy. Grajek ma 19 lat, więc z chęcią bym go wypożyczył do Nottingham Forest, które jest moim klubem filialnym. Byłby tam postacią pierwszoplanową, jednak nie chce przejść. Mogę coś z tym zrobić?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.06.2012 o godz. 22:42

Falcon Przodownik pracy

0
28.06.2012 09:00    #5
[quote="Valdi91"]Pytanie odnośnie wypożyczenia zawodnika do klubu filialnego: Czy da się zmusić/zachęcić gracza, by poszedł na wypożyczenie? Mam bardzo zdolnego newgena, obecnie gra u mnie, jest częścią pierwszego zespołu z opcją udostępniania do rezerw, daję mu pograć co jakiś czas, ale cierpią na tym inni zawodnicy. Grajek ma 19 lat, więc z chęcią bym go wypożyczył do Nottingham Forest, które jest moim klubem filialnym. Byłby tam postacią pierwszoplanową, jednak nie chce przejść. Mogę coś z tym zrobić?[/quote]

Moim zdaniem nic nie zrobisz, jak zawodnik nie chce przejść. Taki minusik FM. Powinni to dopracować, bo póki co to kluby filialne to nawet mi graczy nie ogrywają. Ja z nich korzystam tylko, żeby obywatelstwo szybciej dostali.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Valdi91 Młody aktywista

0
29.06.2012 00:17    #6
Pytanko odnośnie statusu wychowanka: Jak wiadomo, aby uzyskać powyższy status piłkarz musi być zawodnikiem klubu przez 3 lata między 18. a 21. rokiem Życia. Czy jeżeli po ukończeniu przez grajka 17. lat i podpisaniu przez niego kontraktu zawodowego będę go co sezon wypożyczał do innych klubów w celu ogrania go, czy uzyska on status wychowanka? Szkoda mi marnować zdolnych NG w rezerwach.

piotrp504 Partyzant

0
30.06.2012 06:14    #7
Ja mam pytanko ale nie wiem czy dobrze umieściłem post
chciałbym jednocześnie grać zespołem klubowym i reprezentacją kraju
więc składam ofertę jest zaakceptowana wszystko ok ale nie ponieważ nic się nie dzieje żadnych wiadomości a jak wchodzę w podgląd reprezentacji pisze brak managera moje pytanie można grac w Fm 12 jednocześnie klubem i reprezentacją
dziękuje za odpowiedzi
Moje skromne manifestowanie -zapraszam
http://piotrp0506.cmrev.com/blog.html
moje depesze
http://piotr(...)l?page=0
Hala Madrid

rajonr Partyzant

0
30.06.2012 09:25    #8
Witam mam następujący problem. Przy uruchamianiu ekranu meczowego wyskakuje mi pełno xml errorów jeden po drugim, po czym zmienia się jakość i rozdzielczość ekranu gry, często gra się wyłącza. Proszę o szybką pomoc, próbowałem już odinstalować i nic nie daje.

Falcon Przodownik pracy

0
30.06.2012 09:53    #9
Valdi 91
Nie wiem, nigdy tak nie robilem. Ja zdolnych NG daje na ławkę i powoli ogrywam u siebie

piotrp504
A to już przyjęli Cie jako selekcjonera, czy na razie tylko podanie złożyłes? Daj jakiegoś screena

rajonr
Musisz usunąć folder "settings" z:

Win 7
C--->Użytkownicy--->Nazwa użytkownika--->AppData--->Roaming--->Sports Interactive---> Football Manager 12---> Settings

Win XP
C--->Documents and settings--->Application Data--->Sports Interactive--->Football Manager 2012--->Settings

A tak poza tym to było kilkanaście tematów o tym
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.