Macie problemy z rozgrywką? Tu znajdziecie pomoc!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2012, 12:46    Pytanie
Od pewnego czasu otrzymuje donosy z najróżniejszymi problemami z rozgrywką, taktyką czy nawet nieskutecznością napastników. Mało wygodnie odpisuje się przez donosy, więc jeśli ktoś ma jakieś sprawy związane z grą niech pisze w tym temacie. Tak będzie wygodniej. Mile widziany dokładny opis sytuacji i screeny. Oczywiście pomagać będą mogli wszyscy, którzy mają pomysł na rozwiązanie danego problemu. Piszcie więc śmiało.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Valdi91 Młody aktywista

0
03.07.2012 20:31    #20
[quote="repus"]Jeśli zaś przeciwnik się opiera w wygrywamy to mówię by się nie dekoncentrowali i że to nie koniec[/quote]

Nie obrażają Ci się po tym? U mnie po tym tekście zawsze 3/4 składu jest obrażone, pozostała 1/4 z reakcją pozytywną lub w ogóle bez.

A co do ustawiania się to wg. mnie przede wszystkim atrybut dla stoperów. Im niższy, tym większe ryzyko, że dostanie piłę 'za kołnierz' albo przepuści jakieś prostopadłe podanie, które lepszy zawodnik by przechwycił. O ile wiem 'ustawianie się' zawiera się w kryterium treningu taktycznego, choć pewnie i trening defensywny może mieć na to wpływ. Czy przydatne dla rozgrywającego? Raczej nie sądzę, rozgrywający ma szereg innych cech do wytrenowania, typu podania, kreatywność, decyzje, przewiadywanie, technika, gra z pierwszej piłki, błyskotliwość, współpraca itp itd.

repus Młody aktywista

0
03.07.2012 20:37    #21
[quote="Valdi91"][quote="repus"]Jeśli zaś przeciwnik się opiera w wygrywamy to mówię by się nie dekoncentrowali i że to nie koniec[/quote]

Nie obrażają Ci się po tym? U mnie po tym tekście zawsze 3/4 składu jest obrażone, pozostała 1/4 z reakcją pozytywną lub w ogóle bez.

A co do ustawiania się to wg. mnie przede wszystkim atrybut dla stoperów. Im niższy, tym większe ryzyko, że dostanie piłę 'za kołnierz' albo przepuści jakieś prostopadłe podanie, które lepszy zawodnik by przechwycił. O ile wiem 'ustawianie się' zawiera się w kryterium treningu taktycznego, choć pewnie i trening defensywny może mieć na to wpływ. Czy przydatne dla rozgrywającego? Raczej nie sądzę, rozgrywający ma szereg innych cech do wytrenowania, typu podania, kreatywność, decyzje, przewiadywanie, technika, gra z pierwszej piłki, błyskotliwość, współpraca itp itd.[/quote]

http:(...)770.png/

Proszę , reakcje po ostatnim meczu w czasie przerwy .

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 03.07.2012 o godz. 20:37

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.07.2012 20:38    #22
Tam jest taka opcja, którą warto wykorzystać. Motywowanie formacji, odnosi bardzo pozytywne skutki. Nawet jak wszystkim mówi się to samo. O motywacji było sporo poradników.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Valdi91 Młody aktywista

0
03.07.2012 21:39    #23
Ja właśnie w wypadku kiepskiego efektu rozmowy ogólnej zawsze korzystam z opcji motywowania poszczególnych formacji. Jeśli ma oceną niższą niż 7.0 lub nawet nieznacznie ponad 7 to gadka, że jesteś rozczarowany przynosi ciekawe efekty.

buczek93 Młody aktywista

0
04.07.2012 23:54    #24
Można też chyba powiedzieć, że piłkarze potrzebują trochę czasu żeby skumać rozmowy motywacyjne menedżera i odpowiednio na nie reagować. Szczególnie wtedy jak zaczynasz pracę i masz małe doświadczenie (to wpisane w grę). Zawodnicy mogą być wtedy niechętni selekcjonerowi i celowo olewać jego wskazówki. Większości to dość szybko przechodzi

Valdi91 Młody aktywista

0
10.07.2012 21:54    #25
Pytanie odnośnie potencjału:

Mógłby ktoś rozpisać przedziały potencjału zawodników? Chodzi mi o:

-7 od xx do xx
-8 od xx do xx
-9 od xx do xx

Żebym wiedział, że jak zawodnik ma potencjał np. -9 to w jakim przedziale mogę spodziewać się go w grze. Kiedyś mniej więcej wiedziałem jak to szło, ale zapomniałem.

Zymon Partyzant

0
11.07.2012 00:02    #26
-7 PA 110-140
-8 PA 130 - 160
-9 PA 160-180

Mniej więcej taki podział. Róznice są może minimalne max 10 PA

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.07.2012 o godz. 00:02

był - będzie - jest zawsze IKS!

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
11.07.2012 00:10    #27
-9 to 150-180.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Machloj Partyzant

0
11.07.2012 08:48    #28
Witam,
mam problem - zacząłem grę Lechią i nie mogę zgłosić wszystkich swoich piłkarzy do gry.
Mogę teoretycznie zgłosić tylko 25 piłkarzy powyżej 25 roku życia, ale nie wiedzieć czemu do tej grupy oprócz tych powyżej 25 lat zalicza mi też wszystkich obcokrajowców

Gram na najnowszej bazie danych (aktualizacja przez Steama) +update od Gietza (chyba z marca 2012)

Czy ktoś wie jak mogę rozwiązać ten problem? Co go powoduje? Mogę zawsze rozpocząć od nowa (rozegrałem ledwie kilka meczy, ale prawdopodobnie będzie to samo - pomóżcie, proszę ;)

StanleyIpkiss Partyzant

0
13.07.2012 13:08    #29
Witajcie forumowicze. Od kilku dni jestem posiadaczem oryginalnej kopi Football Manager 2012. Niestety, więcej czasu spędzam na forach i telefonach do supportu niż na grze. Wystarczy, że ściągnę plik z koszulkami, bądź inną skórkę, a steam informuje mnie, że moja kopia jest nielegalna. Jeśli usunę to wszystko i zweryfikuję pliki to i tak gra lubi dość często wyrzucić się do pulpitu. Naprawdę mam już dość tej sytuacji. Jestem na granicy uruchomienia torrentów i ściągniecia pirata ;/ Błagam pomocy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.