Mniejsza wartość atrybutów u piłkarzy po rozpoczęcu nowej gry.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.06.2008, 17:18    Pytanie
Czy jest to normalne że tworząc nową grę u niektórych piłkarzy atrybuty są mniejsze niż np. przy wcześniejszej grze (savie).? (oczywiście na tej samej wersji itd.) Nie chodzi mi tu o piłkarzy którzy maja atryubuty losowe tylko u pozostałych.
np. tworząc nową grę itd. dany zawodnik ma np. 3 ważne atrybuty na 17,17,16 (przykładowo). Tworząc nową grę np. przy postanowieniu przejęcia innej drużyny od początku, po wczytaniu bazy danych, gry, itd. dany piłkarz ma mniejsze atrybuty niż przykładowo w poprzedniej grze, zamiast tych 17,17,16... ma np.16,16,14...? Mam tak z kilkoma zawodnikami których porównywałem jak się wczytali w nowej rozgrywce.
Czy jest to normalne że piłkarzom przy tworzeniu nowej gry atrybuty dobierają się w jakiś sposób losowo, nie mam na myśli wszystkich atrybutów ale tam kilka poszczególnych.(np. raz dany atrybut o jeden więcej innym razem o jeden mniej) Bo trochę to irytuję jak tworzę nową grę i dany zawodnik który wyglądał imponująco we wcześniejszej grze teraz jego najważniejsze atrybuty są np. o 1 lub 2 mniejsze...

I najważniejsze...( bo myślę że pewnie tak jest)... Czy w takim układzie gdy dane atrybuty załadowały się o 1,2 mniejsze niż zwykle to czy przez to zawodnik szybciej na treningu odrobi te atrybuty i szybciej mu podskoczą i powrócą do normalności, do wyższej wartości. Do takiej którą przeważnie miał na początku w poprzednich grach.
Może jest tak że jak się załaduję mniejsza trochę wartość danego atrybutu to dany piłkarz ją szybko odzyska (podskoczy mu) poprzez trening a jak mu się załadowała wyższa niż zwykle to może szybciej spaść. itd.

Proszę o opinie w tej sprawie.
pozdrawiam.

ResetPL Młody aktywista

0
02.06.2008 17:29    #1
Bioly mam ten sam problem przez który często zaczynam od nowa grę. U mnie występuje u takich zawodników jak Łukasz Siciak czy Tadeusz Tyc, którzy nie maja atrybutów losowych. Niestety atrybuty raczej nigdy nie wyrównują sie do tych z poprzedniej gry, chyba, że zawodnik ma wysokie PA...

Mam nadzieje, że w jakiś sposób pomogłem ;]

EDIT : I niestety przez tak jakby "bug" niektórych z naszych ulubieńców czy potrzebnych nam zawodników nie kupujemy, gdyż np. jakiemuś grajkowi wytrzymałość i równowaga spadają z 13 punktów na poniżej 10

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.06.2008 o godz. 17:36

Użytkownik uznał post za pomocny

resq Partyzant

0
02.06.2008 17:32    #2
Mówiąc o tym savie, masz na myśli rozgrywkę po kilku sezonach? Czy rozpoczynasz grę, sprawdzasz zawodnika, potem rozpoczynasz na nowo i już ma inne atrybuty?

Ja osobiście zauważyłem też że niektórzy zawodnicy mają różne atrybuty na podstawowej wersji gry, i na łatce 8.0.2 - konkretnie Oscar Ustari na bazie danych z łatki jest słabszy niż wcześńiej.

0
02.06.2008 17:49    #3
No dokładnie ResetPL o to mi chodzi. Jeszcze to zaczynianie gry od nowa, heh skąd ja to znam.;) Mam tak samo. I to mnie właśnie irytuje bo raz tak raz tak...:/
I nie wiadomo czy zaczynać jeszcze raz czy nie....:/
A co do odpowiedzi resq to oczywiście że mam na myśli tą drugą opcję " sprawdzasz zawodnika, potem rozpoczynasz na nowo i już ma inne atrybuty".
O to właśnie chodzi.( ale na tej samej wersji i łatce)
No cóż trzeba się z tym pogodzić i grać.;)

heh np. taki Napierała, 16,16,15.... po wczytaniu nowej gry, za chwilę wczytuję jeszcze raz od nowa patrze Napierała 15,14,14...:/

dzięki za komentarze i opinie.

PeAcE.

ResetPL Młody aktywista

0
02.06.2008 17:58    #4
Bioly dzięki za punkcik ;D. Moze wreszcie "Młody Aktywista" ze mnie będzie... Temat do zamkniecia ?

0
03.06.2008 19:23    #5
W talentach zwróciłem uwagę na Kokoszkę i jego niektóre atrybuty np. gra głową - 16, odbiór - 16. Włączyłem FMa załadowałem grę i Kokoszka miał atrybuty znacznie mniejsze, zamiast podanych 16 były 11,12,czy tam 13...:/
...i tak jest u wielu piłkarzy i to jest bardzo irytujące...:/

Tzar Przodownik pracy

0
03.06.2008 20:24    #6
Po przeczytaniu tego też zwróciłem uwagę na Kokoszkę (Adama), ale w oficjalnym edytorze. I co? Gra głową - 11, Odbiór - 10 (baza 8.0.2). Nie widzę problemu.
A że w grze jest inaczej niż w Talentach? Cóż, winny ten, kto screena robił ;P

0
06.06.2008 17:00    #7
Przed chwilką przeglądałem edytora. Mam pytanie.
Dlaczego wartości atrybutów w Edytorze są nieco inne niż podczas gry, załadowaniu Fma. Atrybuty różnią się w mniejszym lub większym stopniu ale praktycznie u każdego gracza inne są w edytorze a inne w grze.
Te same wersje i łatki oczywiście.
To jest trochę dziwne...

will.6 Partyzant

0
06.06.2008 17:10    #8
Przy wybieraniu ligi w której zaczniesz grać jest data od kiedy rozpoczniesz gre wybierając właśnie tą lige. Też tak mialem ze mieli troche inne atrybuty po rozpoczeciu gry w innych ligach.

alienator Młody aktywista

0
06.06.2008 17:45    #9
co do Kokoszki, to jako talent jest dodana jego 'wersja' z FM2007, w 2k8 niestety nie jest już takim wymiataczem ;]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution