Mniejsza wartość atrybutów u piłkarzy po rozpoczęcu nowej gry.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.06.2008, 17:18    Pytanie
Czy jest to normalne że tworząc nową grę u niektórych piłkarzy atrybuty są mniejsze niż np. przy wcześniejszej grze (savie).? (oczywiście na tej samej wersji itd.) Nie chodzi mi tu o piłkarzy którzy maja atryubuty losowe tylko u pozostałych.
np. tworząc nową grę itd. dany zawodnik ma np. 3 ważne atrybuty na 17,17,16 (przykładowo). Tworząc nową grę np. przy postanowieniu przejęcia innej drużyny od początku, po wczytaniu bazy danych, gry, itd. dany piłkarz ma mniejsze atrybuty niż przykładowo w poprzedniej grze, zamiast tych 17,17,16... ma np.16,16,14...? Mam tak z kilkoma zawodnikami których porównywałem jak się wczytali w nowej rozgrywce.
Czy jest to normalne że piłkarzom przy tworzeniu nowej gry atrybuty dobierają się w jakiś sposób losowo, nie mam na myśli wszystkich atrybutów ale tam kilka poszczególnych.(np. raz dany atrybut o jeden więcej innym razem o jeden mniej) Bo trochę to irytuję jak tworzę nową grę i dany zawodnik który wyglądał imponująco we wcześniejszej grze teraz jego najważniejsze atrybuty są np. o 1 lub 2 mniejsze...

I najważniejsze...( bo myślę że pewnie tak jest)... Czy w takim układzie gdy dane atrybuty załadowały się o 1,2 mniejsze niż zwykle to czy przez to zawodnik szybciej na treningu odrobi te atrybuty i szybciej mu podskoczą i powrócą do normalności, do wyższej wartości. Do takiej którą przeważnie miał na początku w poprzednich grach.
Może jest tak że jak się załaduję mniejsza trochę wartość danego atrybutu to dany piłkarz ją szybko odzyska (podskoczy mu) poprzez trening a jak mu się załadowała wyższa niż zwykle to może szybciej spaść. itd.

Proszę o opinie w tej sprawie.
pozdrawiam.

Tzar Przodownik pracy

0
08.06.2008 04:52    #10
[quote=bioly]Dlaczego wartości atrybutów w Edytorze są nieco inne niż podczas gry, załadowaniu Fma. Atrybuty różnią się w mniejszym lub większym stopniu ale praktycznie u każdego gracza inne są w edytorze a inne w grze. [...]
To jest trochę dziwne...[/quote]
Nic w tym dziwnego. Po prostu wartości z edytora są niejako wytyczną co do proporcji tych atrybutów, a nie ich rzeczywistym poziomem. To - jak będzie wyglądał zawodnik zależy od jego CA. Jeśli jest (za) niskie, to będzie wyglądał trochę gorzej niż w edytorze.
Poeksperymentuj trochę i np. ustaw C. Ronaldo CA na niskim poziomie i zobacz jak gra automatycznie dopasuje jego atrybuty. Albo weź jakiegoś słabiaka i podnieś mu CA o 100 punktów (PA wtedy też). Możesz to robić w edytorze (nie polecam - za długo to trwa) lub w FMM (o wiele szybszy sposób). Gra co jakiś czas porównuje poziom CA z wysokością atrybutów i ewentualnie dopasowuje te ostatnie do CA właśnie. Stąd pochodzą pytania (rownież tu, na Suflerze) "czemu jak ustawię piłkarzowi wszystko na 20, to po paru dniach wszystko wraca do poprzedniego poziomu?".

Użytkownik uznał post za pomocny

Brazzo Młody aktywista

0
08.06.2008 09:09    #11
To może być też wina tzw. wolnych punktów Ca. Już wyjaśniam: Koleś ma CA 110 ale umiejętności na np 90. W edytorze ma trzy cechy po 11, a w grze po 13. Za kolejnym włączeniem gry może mieć inne cechy podwyższone. Ja tak miałem gdy przestawiłem się z bazy danych 800 na 802, gdzie Ca niektórych graczy wzrosło ale umiejętności w edytorze nie. Mam nadzieję, że pomogłem.

Użytkownik uznał post za pomocny

Tzar Przodownik pracy

0
08.06.2008 14:00    #12
[quote=Tzar]Stąd pochodzą pytania (rownież tu, na Suflerze) "czemu jak ustawię piłkarzowi wszystko na 20, to po paru dniach wszystko wraca do poprzedniego poziomu?".[/quote]
O wilku mowa ;) Właśnie pojawił się kolejny taki temat:
http://fm.gr(...)008.html

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.06.2008 18:07    #13
Ale to jest lipne...:/
Ostatnio zaczynałem grać i na początku gry znalazłem świetnego zawodnika oczywiście ze świetnymi atrybutami.
Teraz gram jeszcze raz od nowa, i gdy wchodzę w profil tego świetnego zawodnika którego wcześniej znalazłem doznaje szoku!!!....zawodnik nie przypomina umiejętnościami tego samego zawodnika we wcześniejszym wczytaniu gry, jego atrybuty są drastycznie mniejsze, prawie każdy atrybut jest mniejszy o kilka "punkcików", był świetny a teraz wygląda MIZERNIE!
Jakby nie ten sam zawodnik.:/
Prawie wszystkie atrybuty mają dużo mniejszą wartość.
Najgorsze jest to że u wielu zawodników występuje coś takiego.

Masz 3 graczy do kupienia przykładowo zawsze na początku gry ale akurat teraz ich nie kupisz bo wyglądają bardzo, bardzo słabo.:/:/:/
Bo akurat teraz gra wczytała im takie a nie inne atrybuty.
Nie powinno tak być, a przynajmniej nie powinny występować tak drastyczne różnice w atrybutach.
Bardzo mnie to irytuję.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.06.2008 o godz. 18:09

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
18.06.2008 18:24    #14
według mnie to są losowe atrybuty. Tak jest z Marvinem Angulo, Diogo, i kilkoma innymi grajkami :)
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

zig77 Partyzant

0
09.07.2008 10:34    #15
Odświeżam temat, ponieważ chciałbym się dowiedzieć jak to jest możliwe, że przy każdej nowo rozpoczętej grze niezależnie od bazy danych niektóre atrybuty u piłkarzy np. takich jak Dudka czy Kokoszka się zmieniają? Raz odbiór krycie po 14, a za następnym razem po 11. Zauważyłem nawet zmianę u dudki z 15 na 6 przy atrybucie błyskotliwość! Co więcej dlaczego tak samo jest z trenerami? Ich atrybuty trenerskie też się zmieniają tworząc nową grę 2 razy na tej samej bazie. To troche irytuje.Poza tym dlaczego atrybuty trenerskie dosyć gwałtownie zmieniają się już podczas samej gry np. przez sezon?

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.07.2008 10:38    #16
Bo większośc pikarzy ma atrybuty losowe przecież w prawie każdym poście to pisze....

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2008 o godz. 10:40

zig77 Partyzant

0
09.07.2008 10:42    #17
Jak to losowe? To jaki to ma sens. Zmiana o 9 punktów w atrybucie u piłkarza reprezentacji Polski to chyba przesada. Przecież chodzi o to by gra jak najlepiej oddawała prawdziwe realia. To samo tyczy się trenerów. Przecież piłkarze jak i trenerzy mają określone umiejętności co zresztą można zobaczyć w edytorze.

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 09.07.2008 o godz. 10:47

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
09.07.2008 10:49    #18
Zazwyczaj jak coś spadnie o 9 to kilka atrybutów wzrośnie... to wszystko jest rozpisywane adekwatnie do ca (current ability)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2008 o godz. 10:49

zig77 Partyzant

0
09.07.2008 10:53    #19
Tak tylko po co w takim razie umiejętności wpisane w edytor i co w takim razie taki piłkarz oparty o losowe atrybuty ma wspólnego z rzeczywistością. Dotyczy to tylko niektórych piłkarzy. Chyba po coś ludzie zbierali dane z całego świata żeby piłkarze byli obdarzeni umiejętnościami adekwatnymi do prawdziwych.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2008 o godz. 10:54

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.