Wysyłaj scoutów po świecie. Najlepiej do Brazylii, Argentyny, Hiszpanii, Anglii, Francji, Niemiec i Włoch. Oczywiście musisz grać dobrym klubem, bo jeśli grasz np. w Polsce to rzadko będą chcieli przychodzić.
Ja zawsze trzymam w tych krajach 1 scouta, który non-stop siedzi i zbiera dane, inne ciekawe miejsca to reszta państw w Ameryce Południowej Meksyk, Portugalia, Holandia, Turcja...
Drugi krok to raporty scoutów. Ja każe opracowywać raporty o newgenach, którzy są oceniani na co najmniej 2 gwiazdki (albo o wszystkich jakich znaleźli) kilku scoutom, przede wszystkim temu kto go znalazł i temu z najlepszymi atrybutami Oceny umiejętności i potencjału.
Jeśli mnie przekona to oczywiście składam ofertę kupna, ewentualnie wypożyczenia z możliwością kupna, żeby się bliżej przyjrzeć.
Jedno jest pewne - jak kupisz nawet średniego zawodnika to i tak w przyszłości można na nim zarobić, gdyby się nie sprawdził, bo zazwyczaj jakoś się rozwinie (gorzej/lepiej).
Pamiętaj też o inwestycjach w siatkę wyszukiwania juniorów, w akademię oraz bazę treningową.
Jak masz jakieś pytania to pytaj
.
PS. Obranie odpowiedniej polityki sprowadzania juniorów, zależy od tego w jakiej grasz lidze, jaką ma reputację itp.
// Edytowano 3 razy, ostatni raz 05.02.2011 o godz. 21:13
Najnowsze posty