[quote=rainfall248] reszta państw w Ameryce Południowej Meksyk, Portugalia, Holandia, Turcja...
[/quote]Ameryka płd... to ciekawe kto zagra na euro ;]
[quote=Niklas]Prowadzę reprezentację Polski, mam rok 2014 i tylko jednego serio zdolnego newgena-obrońcę. Jest jeszcze jeden bramkarz, ale on chce grać tylko dla Niemców. Trudno, mamy w końcu Szczęsnego
[/quote]
Mam dokładnie to samo
ŚO 19 l. z Legii, filar defensywy, mam jeszcze regena Arsenalu, Jackiewicz 17 lat, też ŚO ale gra w kadrze Niemiec U-21 (skąd my to znamy), we Francji też znalazłem kilka polskich regenów mi w Auxerre. Zauważyłem że zawsze tam gdzie grał kilka lat jakiś dobry Polak, rodzi się jakiś jego rodak. Mam też w Southampton niezłego obrońcę ale sam osobiście go wyszkoliłem, jak się "urodził" wart był 4 tys. i wg asystenta, to tylko pionek z połową gwiazdki w potencjale, rok pod moim skrzydłem i chłopak jest wart 170 tys. i ma już 2,5 gwiazdki w potencjale, wychodzi na to że warto samemu zaopiekować się regenem by wyrósł z niego ktoś dobry.
Co do szukania regenów, to scouting to akurat opcja dla leniwych. Wysyłasz, czekasz 2/3/4 mies, czytasz raporty a każdy talent ma już podpisany kontrakt z innym europejskim klubem. Trzeba się wziąć samemu do roboty, 2 czy 3 stycznia, znaleźć godzinkę w terminarzu i wybrać się osobiście do Brazylii, przetrzepać wszystkie kluby od A do Z (albo od Z do A) i ubiec konkurencję.
Najnowsze posty