Newgeni/regeni

barteksiema Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.02.2011, 20:50    Pytanie
Jol. Wiem, ze bylo wiele tematow, ale mam pytanko jak szukac takich newgenow jak ten: http://img84(...)omas.png
To cudenko znalazlem w necie jakiemus typowi sie trafil. Mi zas sie trafil: http://www10.spe(...)fsdf.jpg Dalem z porownaniem do Casillasa zeby to wygladalo jakos. Macie jakies rady?

Niklas Młody aktywista

0
07.02.2011 22:13    #10
Prowadzę reprezentację Polski, mam rok 2014 i tylko jednego serio zdolnego newgena-obrońcę. Jest jeszcze jeden bramkarz, ale on chce grać tylko dla Niemców. Trudno, mamy w końcu Szczęsnego:D

10kilan Partyzant

0
07.02.2011 22:23    #11
[quote=szycha333]Znalazł ktoś takich Polaków? Jak silna jest Polska reprezentacja w dalszych sezonach?[/quote]

No właśnie Polaków takich nie ma...Grając City i mając 2015 rok miałem newgenów z wielu krajów ale z Polski żadnego solidnego talentu nie spotkałem.
Podobnie jest teraz,gdy gram Legią. Jedna z najlepszych szkółek,a już 3 sezon z rzędu gdzie nie wychował się nikt nawet na szeroki skład. Podobnie w innych klubach,nawet nie ma kogo kupić ;P Co do talentów to jest ich masa. Ja polecam: Brazylia,Argentyna,Meksyk,RPA,Egipt,Algieria,Belgia,Dania i Bałkany(Serbia,Chorwacja,Rumunia). Szukajcie głównie w Afryce bo tam są tańsi i niekonieczni gorsi ;)

A co do reprezentacji Polski to grając polską drużyną i ściągając dużą liczbę zagranicznych piłkarzy po 6-7 sezonach trzon kadry stanowią nowi Perejrowie i Olisabebowie xd

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 07.02.2011 o godz. 22:25

Magicc Ekspert

0
07.02.2011 23:30    #12
[quote=szycha333]Znalazł ktoś takich Polaków? Jak silna jest Polska reprezentacja w dalszych sezonach?[/quote]

Wielkie talenty w Polsce się (chyba) nie zdarzają. Grając Widzewem doczekałem się kilku o dość wysokim potencjale, ale z takimi atrybutami jakie mieli w wieku lat 17-18, zapewne nigdy nie doskoczyliby do owego poziomu.

Na dodatek w moim teamie juniorskim najbardziej utalentowanym newgenem jest 16-letni... Koreańczyk z polskim paszportem. Za diabły nie wiem skąd on się wziął, ale zrobię wszystko żeby kiedyś zagrał w reprezentacji.

machaj88 Młody aktywista

0
08.02.2011 09:19    #13
[quote=rainfall248] reszta państw w Ameryce Południowej Meksyk, Portugalia, Holandia, Turcja...
[/quote]Ameryka płd... to ciekawe kto zagra na euro ;]

[quote=Niklas]Prowadzę reprezentację Polski, mam rok 2014 i tylko jednego serio zdolnego newgena-obrońcę. Jest jeszcze jeden bramkarz, ale on chce grać tylko dla Niemców. Trudno, mamy w końcu Szczęsnego:D[/quote]
Mam dokładnie to samo ;) ŚO 19 l. z Legii, filar defensywy, mam jeszcze regena Arsenalu, Jackiewicz 17 lat, też ŚO ale gra w kadrze Niemiec U-21 (skąd my to znamy), we Francji też znalazłem kilka polskich regenów mi w Auxerre. Zauważyłem że zawsze tam gdzie grał kilka lat jakiś dobry Polak, rodzi się jakiś jego rodak. Mam też w Southampton niezłego obrońcę ale sam osobiście go wyszkoliłem, jak się "urodził" wart był 4 tys. i wg asystenta, to tylko pionek z połową gwiazdki w potencjale, rok pod moim skrzydłem i chłopak jest wart 170 tys. i ma już 2,5 gwiazdki w potencjale, wychodzi na to że warto samemu zaopiekować się regenem by wyrósł z niego ktoś dobry.

Co do szukania regenów, to scouting to akurat opcja dla leniwych. Wysyłasz, czekasz 2/3/4 mies, czytasz raporty a każdy talent ma już podpisany kontrakt z innym europejskim klubem. Trzeba się wziąć samemu do roboty, 2 czy 3 stycznia, znaleźć godzinkę w terminarzu i wybrać się osobiście do Brazylii, przetrzepać wszystkie kluby od A do Z (albo od Z do A) i ubiec konkurencję.

Gabriel K. Partyzant

0
08.02.2011 11:04    #14

[quote2=machaj88]
Co do szukania regenów, to scouting to akurat opcja dla leniwych.
[/quote2]

Gorzej jeśli ktoś gra z ukrytymi atrybutami, posiadając praktycznie zerową wiedzę na temat innych krajów. Wtedy bez scoutów się nie obejdzie :)
Better dead than red

Magicc Ekspert

0
08.02.2011 11:52    #15
[quote=machaj88]Co do szukania regenów, to scouting to akurat opcja dla leniwych. Wysyłasz, czekasz 2/3/4 mies, czytasz raporty a każdy talent ma już podpisany kontrakt z innym europejskim klubem. Trzeba się wziąć samemu do roboty, 2 czy 3 stycznia, znaleźć godzinkę w terminarzu i wybrać się osobiście do Brazylii, przetrzepać wszystkie kluby od A do Z (albo od Z do A) i ubiec konkurencję.
[/quote]

Dokładnie, sam tę metodę bardzo polecam- lepiej poświęcić trochę swojego czasu, odwiedzić na początku każdego roku kilka krajów Ameryki Pd. ( głównie Brazylia i Argentyna, ale w Urugwaju i Peru też znajdywałem ciekawych graczy) i Afryki (Egipt, Nigeria i RPA). Nawet grając z ukrytymi atrybutami można wyłowić tam perełki. Kupić można je za śmieszne pieniądze, a po kilku latach sprzedać za ciężką kasę.

Wichura Partyzant

0
08.02.2011 13:15    #16
Witam przepraszam za offtop ale potrzebuje pomocy jak przekwalikowac zawodnika na inna pozycje np.jestem szkoleniowcem Legii i Rybusa widze na srodku pomocy ale nie wiem jak go przekwalikowac wczesniej probowalem go ustawic jako Ofensywny srodkowy pomocnik kilka meczy mial dobrych i ocene na Kompetetny ale gdy ja go nie widzialem na tej pozycji tylko na Srodkowym pomocniku i ustawilem dla porownania go znow na OPŚ to ocena byla juz na Niezdarny błagam pomozcie co mam zrobic by Rybus gral dobrze na ŚP bo jestem wielkim zwolennikiem trojki Rybus Żyro Borysiuk i chce by grali w jednej 11 a na PP mam juz talent z BATE Nekhaliczyka(czy jak to sie pisze) i moja wymarzona linia pomocy wyglada tak:Nekhaliczyk(PP),Rybus(ŚP)Borysiuk(ŚP),Żyro(LP).Pomocy.Z góry dzieki.BŁAGAM O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.02.2011 o godz. 17:05

sdms Partyzant

0
08.02.2011 19:03    #17
[quote=machaj88]Zauważyłem że zawsze tam gdzie grał kilka lat jakiś dobry Polak, rodzi się jakiś jego rodak.[/quote]

To całkiem logiczne - jeśli gra tam przez kilka sezonów to najprawdopodobniej ma tam też żonę i dziecko. Synowie piłkarzy często sami zostają piłkarzami, więc podejrzewam, że gra to uwzględnia po prostu.

Tome888 Partyzant

0
08.02.2011 20:03    #18
[quote=Wichura]Nekhaliczyka(czy jak to sie pisze)[/quote]
Dokładnie to Nekhayczyk

szycha333 Partyzant

0
10.02.2011 21:29    #19
Czemu moi newgeni mają od razu 18-20 lat? Gram w Polsce Kaszubią Kościerzyna, akademie piłkarską posiadam szkółka juniorów poziom 6

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.