odroznianie frekwencji

fornal85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2017, 12:45    #1
Witam.

Jak w temacie czy ktos zaglebial sie w kwestie odrozniania przez gre frekwencji tj. waznych meczow od zwyklych szarych ligowych potyczek.

Gram Wardarem macedonska lige zdobylem mistrza i gram kwalifikacje do LM.

2R Partizan mecz swieto dla Macedonczykow a u mnie 3,700 osob na stadionie...a sprawdzalem to na Wardar na takie mecze tj. LM , LE chodzi w realu po 17-20 tys.

Dlaczego FM nie ma czegos takiego ze w przypadku takich druzyn nie wyroznia takich meczow pod katem frekwencji ???

Kouo Partyzant

0
03.07.2017 09:11    #2
Cześć.

W FM 17 obserwowałem frekwencje na przykładzie Legi.
Wnioski jakie zauważyłem.
Frekwencja w dużej mierze zależy od średniej z ostatnich lat.
Na mecze typu "odwieczny rywal" przychodziło ok 2 tyś kibiców więcej niż normalnie( przy średniej frekwencji 20 tyś).
Przez cały sezon frekwencja wahała się -10% +10% (liga krajowa). W pucharach przychodziło ok 20% kibiców mniej.
W Lidze mistrzów dla większości meczy frekwencja nie odbiegała od ligi, z wyjątkiem meczy z drużynami 4-5 gwiazdkowymi. W tym przypadku bywało różnie. Stadion zapełniałem maks 2 razy w sezonie i to tylko gdy grałem w LM z potężnym rywalem lub w lidze krajowej raz udało mi się zapełnić, gdy grałem z Lechem o mistrzostwo.

Przyrost frekwencji co roku (pod warunkiem zdobycia mistrza kraju i awansu do grupy rozgrywek między państwowych)
Nigdy nie przekroczył 10% (zazwyczaj 3%-6% wzrostu frekwencji).
Warto zauważyć, że znaczącą role we frekwencji ma zajmowana pozycja w lidze w aktualnym sezonie.

fornal85 Partyzant

0
03.07.2017 11:19    #3
No i wlasnie o to mi chodzi. 4 gwiazdkowa druzyna albo odwieczny rywal. Ciekawe dlaczego nie sa w stanie zrobic czegos takiego ze powiedzmy takim Wardarem dochodze do barazu o LM i trafiam tam na powiedzmy Maribor ktory ma chyba ze 3 gwiazdki i potega nie jest ale ranga meczu wiadomo jaka wielka kasa i prestiz a tam troche wiecej ludzi niz na waznym meczu ligowym. Fajnie jakby zrobili cos takiego ze niezaleznie od rywala stadion wypelnia sie bo zespol gra arcywazny mecz.

Nawet Fmrte tu nie pomoze bo jak sobie ktos podwyzszy frekwencje to cala a nie na takie konkretne istotne mecze.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.