Plaga kontuzji.

raul.7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2011, 22:32    Pytanie
Witam. Tematy takie były, czytałem i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Gram Valencią i po prostu plaga kontuzji jest nie do zniesienia. Mam jednych z najlepszych fizjoterapeutów: 20 med., 17 det. Obciążenia treningowe na poziomie średnim, więc raczej to nie tutaj jest problem. Praktycznie co mecz 1 zawodnik jest kontuzjowany. Czasami wypada po dwóch: przykład - podstawowy środkowy obrońca Adil Rami tragiczna kontuzja: złamanie nogi i 5 miesięcy bez gry. To samo drugi środkowy Angel Dealbert. Kupiłem przed sezonem także Toulalana i w pierwszym meczu oczywiście co? Kontuzja! 3 miesiące. Jasne. Teraz zdarzają się takie 4-5 tygodniowe praktycznie codziennie. Obecnie przewodzę w tabeli kontuzji: na 25 zarejstrowanych zawodników pierwszej drużyny mam 13 zawodników kontuzjowanych - tragedia. Druga drużyna też nie jest słabsza - 8 kontuzji. O co w tym wszystkim chodzi? Gram na łatce 11.3.0

bajus Partyzant

0
02.07.2011 23:41    #1
może jest to związane ze złymi przygotowaniami do sezonu, duża ilość rozegranych sparingów przed samym sezonem, i zawodnicy może są przemęczeni czy coś w tym rodzaju

raul.7 Partyzant

0
03.07.2011 01:01    #2
Czy ja wiem? Od zawsze stosuję takie samo przygotowanie do sezonu. Sprawność zawodników jest na poziomie 97-100%. Liczba sparingów była bardzo mała: około pięciu.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
03.07.2011 11:15    #3
Może piłkarze których masz mają duży współczynnik "podatności na kontuzje"?
Poza tym jest coś takiego jak powtarzanie się kontuzji, np. wszystkie kontuzje związane z urazami pachwiny są powtarzalne i po jednym takim urazie często się powtarzają ;/.
Tak samo przy każdym urazie jaki występuje w FM jest odsetek kontuzji w trakcie sezonu co też dość w znaczący sposób wpływa.
Prócz tego są też kontuzje które mają swój określony czas występowania.
I te wszystkie czynniki niewątpliwie się skumulowały.
Jedyną rade jaką mam to jak masz około 3dni do następnego meczu to każdego dnia zapisz i wczytaj grę, bo za każdym wczytaniem gry komputer oblicza nie które współczynniki na nowo i jest szansa że to zakończy twoje problemy. (Choć jest to tylko moja teoria spiskowa :PP)
Ale muszę przyznać że ostatnio podobną sytuacje miałem w Arsenalu na 6 napastników wszyscy byli kontuzjowani od 3 tygodni do 5 msc (złamanie nogi). Nastąpiło to w roku 2017 :P a wcześniej takich sytuacji nie miałem. I w następnym sezonie też już na szczęście nie doświadczyłem tego problemu

raul.7 Partyzant

0
03.07.2011 11:28    #4
Tacy klasowi zawodnicy nie są aż tak podatni na kontuzje. W Celticu tego problemu nie było, tak samo w Almerii.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.