podania a zawodnik

thegunnersfan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.02.2009, 05:54    Pytanie
od samego tylko poczatku zastanawia mnie fakt, czy im zawodnik lepiej podaje to dac mu krótkie czy bezposrednie i na odwrot?? np mam pomocnika podania 14, kreatywnosc 15, a jest to mazurkiewicz z drukARKI :D

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.02.2009, 05:54

Marcin22 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.02.2009 10:03    #1
No jak ma dobre podanie to dobrze podaje i krótko i długo i bezpośrednio :).

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2009 13:47    #2
Odświeżam temat bo jest interesujący, może ktoś coś doda ciekawego...
Panowie dyskutujmy, dyskutujmy bo o to chodzi i przy tym można się dużo ciekawych rzeczy dowiedzieć.
Podania to nie jest taki wąski temat jak się może wydawać...
Np. Jakie atrybuty do jakiego rodzaju podań itd.
Rozmawiajmy więc...;)

Rafcioos Partyzant

0
16.03.2009 14:04    #3
Podania warto dostosować nie tylko do "skilla" kopaczy, ale też obranej taktyki.
Jeśli gra sie krótką, szybką piłką, to dobrze jest ustawić takie polecenie większosci zawodników. A jak preferuje powolne, dlugie rozgrywanie piłki, no to dostosować ustawienia ;)

Chociaż jak ma sie piłkarzy z 2 lewymi nogami, którzy chętnie podają na ulice obok stadionu, to lepiej grac krótko (bo łatwiej) i nie za szybko (daj czas żeby pomyślał).

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2009 14:24    #4
Wg. mnie najlepsi podający(podawacze?^^) powinni mieć ustawione na bezpośrednie.
Wtedy śle długie i krótkie piłki idealnie do nogi. Zresztą gdy jest się rozgrywającym(zawsze gram na rozgrywającego) to będzie źle gdy pod swoją bramką będzie podawał krótko, a po bramką przeciwnika słał długie krosy. Dlatego najlepiej ustawić na bezpośrednie ;)
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

macias173 Młody aktywista

0
16.03.2009 14:30    #5
A mi brakuje,tego co można zauważyć w "gorszych ligach".Mianowicie,że czasem tak "na pałę",totalnemu cieniasowi wyjdzie zagranie na miarę Zidane-a.Jakoś tego nie zauważyłem w FM,jakbym nie ustawiał podań... Nie chodzi mi o żadne tricki,ale o podania.;)

Sory,że nikomu nie pomogłem,ale musiałem się udzielić. xD
How to Save a Life?

omega Młody aktywista

0
16.03.2009 17:16    #6
[quote=hidalgo]Wg. mnie najlepsi podający(podawacze?^^) powinni mieć ustawione na bezpośrednie.
Wtedy śle długie i krótkie piłki idealnie do nogi. Zresztą gdy jest się rozgrywającym(zawsze gram na rozgrywającego) to będzie źle gdy pod swoją bramką będzie podawał krótko, a po bramką przeciwnika słał długie krosy. Dlatego najlepiej ustawić na bezpośrednie ;)[/quote]
Nie zgodze sie z twoja wypowiedza gdyz podania bezposrdnie sa podaniami na wolne pole czyli na dobieg. A podania krotkie sa wlasnie do nogi

thegunnersfan Partyzant

0
16.03.2009 21:56    #7
ito mi się podoba :D temat zaczal zyc, szkoda ze po czasie
sam sie zastanawiam jak lepiej grac, zwłaszcza majac za zawodnikow którzy nigdy nie grali na rownym boisku na którym ktos osmielilby sie namalowac linie :D takich wlasnie posiadam w wycombe wonderers ;/ ale sam sobie wybralem ten los...
jedyne co mi sie wydaje to ze skoro sa tacy jacy sa to raczej szybko nie pogram...

kubermord Partyzant

0
16.03.2009 23:11    #8
[quote=macias173]A mi brakuje,tego co można zauważyć w "gorszych ligach".Mianowicie,że czasem tak "na pałę",totalnemu cieniasowi wyjdzie zagranie na miarę Zidane-a.Jakoś tego nie zauważyłem w FM,jakbym nie ustawiał podań... Nie chodzi mi o żadne tricki,ale o podania.;)

Sory,że nikomu nie pomogłem,ale musiałem się udzielić. xD[/quote]

Nie moge sie zgodzic :> Ja prawie zawsze zaczynam grac "cieniasami" i takie zagrania sie zdarzaja. Najczesciej od moich srodkowych obroncow,ktorzymaja ustawione krotkie podania. Jest to wyjazd "na pale" byle dalej. A ze mam 2 szybkich graczy ustawionych z przodu, to zdarza mi sie strzelac takie gole.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2009 23:23    #9
[quote=kubermord]Ja prawie zawsze zaczynam grac "cieniasami"[/quote]
Nie ma cieniasów... cieniasy nie istnieją. Są tylko tacy na drodze których nie stanął odpowiedni człowiek z odpowiednią wiedzą.;D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.