[quote="kmaci3k"]Mam pytanie odnośnie sposobu w jaki wyświetlane są nazwy zespołów w polskiej Ekstraklasie. Czy wyświetlane są pełne nazwy np Wisła Kraków, Legia Warszawa czy podobnie jak w poprzedniej wersji jest tylko Wisła, Legia itd ?[/quote]
Nie do końca rozumiem ... Każdy klub ma trzy pola dot. nazwy: Long Name, Short Name i Name 6 Letters. Przyjęliśmy w miejsce 6-literowych skróty 3-literowe, takie jak używane przez C+, więc np. mamy takie zestawy tych 3 pól: Lechia Gdańsk/Lechia/LGD albo Legia Warszawa/Legia/LEG. W zależności od miejsca wykorzystywana jest krótka lub długa nazwa, tak samo było rok temu.
[quote="kmaci3k"]Drugie pytanie. Czy opcja dodania drugiej drużyny do zespołu (coś jak dodanie klubu filialnego) pojawi się może w nowym FMie ?
(znalazłem dyskusję na ten temat tutaj:
https://commu(...)equests/)[/quote]
Cały system drużyn rezerw został przepisany w tym roku, mamy w bazie możliwość ustawienie tego czy zespół rezerw istnieje, w jakiej lidze gra, a jeżeli nie istnieje to w jakim momencie (definiowanym datą lub poziomem rozgrywkowym I zespołu) powstanie. Co do tego czy jest jakaś opcja prośby do zarządu o stworzenie zespołu rezerw - nie wiem, nie dotyczy to danych bezpośrednio. Btw, w Polsce sytuacja jest raczej odwrotna, głównie zespoły z Ekstraklasy rezygnują z zespołów rezerw.
Najnowsze posty