Pomoc w LFC

Puchacz293 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.02.2013, 15:05    #1
Gram liverpoolem i ustawieniem 4-3-2-1 z 3 srodkowymi pomocnikami i 2 ofensywnymi pomocnikami na skrzydłąch.
Jakie role najlepeij dać SP oraz gdzie lepiej ustawic Suareza na skrzydal czy na Szpice jesli na szkrydzlo kogo na szpice, Borini czy Sturridge?

Licze na waszą pomoc.

tts0 Partyzant

0
09.02.2013 16:20    #2
Grałem dość ciekawą karierę Liverpoolem w FM 12 i przyznam szczerze, że miałem ten sam problem z Suarezem - najczęsciej błąkał się a to na środku ataku a to na prawym skrzydle. Gdy już udało mi się skompletować zespół, Urugwajczyk zajął miejsce na prawym skrzydle na stałe(nie miał szans w ataku z Drogbą i Damiao, do tego Rondon był już dogadany), jednak nie spisywał się tam za dobrze.

Wszystko zależy od tego jaki styl gry preferujesz - Borini jest trochę szybszy, zwinniejszy i lepiej wykańcza akcje, jednak nie ma szans z silnymi obrońcami, których przecież jest na pęczki w PL. Z kolei Suarez jest silniejszy fizycznie, ale dość słabo kończy akcje(przynajmniej wg FMa), dlatego po prostu bym go sprzedał za grubą kasę i kupił napastnika z najwyższej półki(choćby wspomniany Damiao, czy Rondon). No chyba, że w 13 gra lepiej na skrzydle.

A co do środkowych pomocników, to też wszystko zależy od tego co chesz grać - tzw. półśrodkowych najlepiej oznaczyć "środkowy pomocnik - wsparcie"; a środkowego w zależności od tego co lubisz "cofnięty rozgrywający - wsparcie", jeśli chcesz, żeby cofał się pod obrońców i rozpoczynał ataki; "wysunięty rozgrywający - wsparcie", jeśli chcesz, żeby zajmował pozycję między atakiem a obroną przeciwnika i rozgrywał; lub pomocnik odbierający piłki, jeśli chcesz, żeby zostawał trochę z tyłu i ubezpieczął obrońców
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Chris_Berk Partyzant

0
09.02.2013 18:17    #3
W mojej karierze Liverpoolem ustawiłem go w taktyce 4-3-3 na szpicy jako lis pola karnego i pakował bramki jak na zawołanie. Na skrzydle grywał bardzo rzadko, ale cudów tam nie robił. Świetny grajek, trzymaj go bo to prawdziwy diament.

Puchacz293 Partyzant

0
10.02.2013 23:23    #4
kompletnie nie ogarniam polowa sezonu miejsce 11 najelszpy strzelec Sturridge 6 bramek ;/
Grał ktoś lfc albo ma takse która sie sprawdzi w tym klubie, wilekie dzięki za pomoc.

tts0 Partyzant

0
10.02.2013 23:28    #5
Spróbuj podobną do tej jaką gra teraz Real - dwóch schodzących na skrzydłach; kompletny napastnik z przodu; dwóch defensywnych pomocników - wsparcie; jeden wysunięty rozgrywający; postaraj się tylko grać bardziej którkimi podaniami; po skrzydłach może być sturrigde i borini a w ataku suarez; niech się też chłopaki wymieniają pozycjami na boisku często. W 13 ta taktyka świetnie się spisuje/
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Patryk96 Partyzant

0
10.02.2013 23:39    #6
Tym klubem nie da się nic ugrać.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
11.02.2013 03:04    #7
[quote]niedlugo chce zaczac 1 powazna kariere w fm 13
zastanawielm sie nad blackburn
co o tym sadzicie
czekam na jakies inne propozycje[/quote]

[quote]Ja mogę zaproponować Liverpool.[/quote]

&
[quote]Tym klubem nie da się nic ugrać.[/quote]

grubo polecialeś Patryku :D

poradnik jednego z uzytkownikow, moze się przyda:
http://steam(...)23181727

Patryk96 Partyzant

0
11.02.2013 09:16    #8
:D

Puchacz293 Partyzant

0
11.02.2013 12:02    #9
Chris_Berk mógłbys mi podzrucic takse?
tts0 a jaka konkretnie ?

Chris_Berk Partyzant

0
11.02.2013 15:28    #10
Nie da się nic ugrać? Już w drugim sezonie zdobyłem LM, a w trzecim wygrałem ligę. Nie wiadomo co dalej bo sejw mi się spieprzył :P

Puchacz usunąłem tą karierę, bo jak napisałem wyżej coś się spieprzyło i nie mogłem na nim dalej grać. Ale mogę Ci opisać jak to ustawiłem:
Taktyka 4-3-3( dokładniej 4-1-2-2-1). Reina - Johnson i Enrique jak boczni obrońcy z funkcją atak, Agger jako środkowy obrońca( który strzelał duży goli z rożnych - krótki słupek of course), obok niego obrońca z funkcją zabezpieczenie( tutaj grał u mnie Otamendi jako niski i szybki).
Dalej Lucas Leiva( Def. pomocnik - obrona/wsparcie). Przed nim Gerrard( wysunięty rozgrywający - atak (zaznacz częste strzały z dystansu))) i środkowy pomocnik(wsparcie).
Skrzydłowi jako schodzący napastnicy( tutaj niestety musisz kogoś kupić, ja miałem Reusa, Gaitana, Dzsudzsaka) oraz napastnik (lis pola karnego) czyli Suarez.
Taktyka - kontrola, gra piłką, podania na wolne pole, agresywny odbiór piłki, nękanie przeciwnika. Mam nadzieję, że to coś Ci pomoże.
Jeżeli nie masz skrzydłowych to spróbuj zrobić taktykę bez nich z Gerrardem jako ofensywnym pomocnikiem i wtedy na rozgrywającego daj Sahina/ Hendersona oraz dwójką napastników przed nim( lis - Sturridge i kompletny napastnik - Suarez)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution