witka! Proszę bardziej doświadczonych graczy o odpowiedzi na kilka moich pytań
1) gram mocnym klubem jak na ligę w której występuję, ale nijak nie mogę "prowadzić" meczu z drużynami słabszymi od mojej, wyjątkiem sobie mecze z drużynami dużo słabszymi. Drażni mnie, że rywal bezkarnie rozgrywa sobie piłkę, dochodzi nawet do tego, że robi to w okolicach mojego pola karnego! Jak mam temu zaradzić? Chciałbym grać pressingiem. Jak to najlepiej ustawić?
2) irytują mnie niesamowicie moi boczni obrońcy. Skrzydłowi rywali hasają sobie bezkarnie przy linii, a moim boczni nic z tym nie robią. Mijaj ich jak tyczki. Powinni mieć ścisłe krycie? 1 na 1? Jak powinni mieć ustawione "grę przy przeciwniku"?
3) mam dobrych skrzydłowych, którzy nie wygrywają pojedynków w bocznych sektorach, pomimo tego, że nakazuję im częste dryblingi i grę 1 na 1 z obrońcą. Drybling, technika, przyspieszenie, szybkość na bardzo dobrym poziomie. W czym problem?
4) wysunięty napastnik - o zgrozo! Moja drużyna w ogóle nie stwarza mu sytuacji! Yaya Sanogo, więc teoretycznie napastnik świetny, ale kompletnie nie potrafię go wykorzystać. Jako kto go ustawić? Ostatnio próbuję "cofnięty napastnik", ale kiepsko to wygląda. Jak ustawić drużynę żeby go wykorzystała?
5) delikatny powrót do podpunktu 1). Ustawiam drużynie krótkie podania, wolne rozgrywanie akcji, a posiadanie wynosi 40-55%. W czym problem?
6) Czy ustawiacie polecenia indywidualne na rywali podczas meczu? Chodzi mi o wymuszanie zagranie gorszą nogą i takie tam. Jeżeli takl to którym zawodnikom i jakie?
7) czy gra na odgrywającego to stara gra "na snajpera"? jak gram z kontry chciałbym żeby drużyna grała szybkiemu napastnikowi piłki na dobieg za linię obronną rywala, ale nie udaje mi się to...
Sorry, że tak się rozpisałem, ale już brak mi sił i pomysłów...
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.07.2012 o godz. 10:13
Najnowsze posty