Problem Taktyczny

Trabi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.07.2009, 17:04    Pytanie
Mam taki mały problem: gram taktyką 4-2-3-1. Wszystko świetnie przez kilka miesięcy aż tu nagle wszystko się sypie, mamy słabe wyniki itp. Może mi ktoś powiedzieć co tu jest grane?

Dzwoniu Młody aktywista

0
14.07.2009 17:19    #1
Tak jest zawsze po kilku miesiącach gry jedną taktyką. Musisz ją lekko zmodyfikować, może trochę zmienić polecenia, jakieś małe roszady i powinno grać ;)

Vision Partyzant

0
14.07.2009 18:05    #2
Pozmieniaj suwaki, piłkarzy. Niech ci z podstawowego składu nie myślą, że są niezastąpieni, a może trafisz któremuś rezerwowemu na formę? Po prostu rywale Cię rozszyfrowali, albo dołek przyszedł. Pokombinuj, ale nie za mocno. ;)

Robi2009 Młody aktywista

0
15.07.2009 01:13    #3
[quote=Trabi]Mam taki mały problem: gram taktyką 4-2-3-1. Wszystko świetnie przez kilka miesięcy aż tu nagle wszystko się sypie, mamy słabe wyniki itp. Może mi ktoś powiedzieć co tu jest grane?[/quote]
Proste. To nie CM 01/02. 1 taktyka na cały sezon to mało. Tu trzeba mieć ze 3-4, a w zasadzie jedną, z 3-4 wariantami w zależności z kim się gra (słabeusz u siebie czy czołówka na wyjeździe).
There's nothing to fear except the fear itself

Guezmir Młody aktywista

0
15.07.2009 11:14    #4
Co do takich nagłych zmian w czasie rundy to jestem ostrożny - raz w meczu z Górnikiem Zabrze Piotra Sebastiana zmieniłem ustawienie z 4-4-2 na 4-2-3-1 i straciłem po chwili 2 bramki w 5 minut. Po pierwszych dwóch sezonach grania ustawieniem 4-4-2, w przerwie letniej w sparingach ogrywałem nową formację 4-4-1-1 i uznałem, że warto ją wprowadzić i nie żałuję - 42 bramki strzelone i 16 straconych na koniec rundy jesiennej, oraz 1.miejsce. Jednak w zależności od formy, kontuzji lub przebiegu meczu zdarza mi się od czasu do czasu wracać do 4-4-2.

Być może w przerwie zimowej na tyle zmieni mi się skład, że znowu będę musiał coś zmienić, a wtedy będę miał do dyspozycji 3 ustawienia.
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Vision Partyzant

0
15.07.2009 13:13    #5
Trzeba nie tyle zmieniać formację, co ustawienia drużynowe/indywidualne, oraz piłkarzy. U mnie zwykle działa.

Guezmir Młody aktywista

0
15.07.2009 13:47    #6
[quote=Vision]Trzeba nie tyle zmieniać formację, co ustawienia drużynowe/indywidualne, oraz piłkarzy. U mnie zwykle działa.[/quote]

Ale to jest przecież oczywistą oczywistością! :)
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

sylar Partyzant

0
16.07.2009 13:10    #7
Ja baardzo rzadko zmieniam ustawienie pilkarzy, zasada "dopasowywać taktykę do zespołu" jest tutaj najważniejsza. Radzę Ci stosowac rotację w skladzie(tak jak np robi to wujcio Rafa Benitez ;p) i w zależności od rywala polecenia indywidualne i zespołowe. ja szczerze mówiąc nie zagrałem chyba jeszcze w fm09 dwóch meczy pod rząd bez zmieniania żadnych ustawień zesp. lub indywidualnych

FPerez Partyzant

0
03.08.2009 21:37    #8
Słabe wyniki mogą być spowodowane słaba formą piłkarzy lub poprostu rywale "rozgryźli" twoją taktykę. Proponuję zakupić kilku piłkarzy w czasie okna transferowego, przecież właśnie po to ono jest. Może poprostu twoi piłkarze uważają że są niezastąpieni i stąd słabe wyniki. Zmień może trening i "zmodyfikuj" taktykę.

Mysza1993 Partyzant

0
03.08.2009 22:47    #9
Ja staram sie nie zmienić pozycji graczy jeśli są oni wszechstronni.
Zmieniam także taktyke w zależności od tego z kim gram.
Mam 2 równe 'jedenastki' wiec pilkarze staraja sie pokazywac na co ich stac by zagrac sobie miejsce w podstawowym składzie i jest to tez zagadka dla rywala jaki ja skład wystawie ;)
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution