Problem techniczny - Football Manager is running dangerously low on memory

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.03.2011, 20:05    Pytanie
Jak w tytule - czy ktoś w końcu rozwiązał ten problem? Wątków jest sporo, ale dotyczą wcześniejszych wersji (mnie się rozchodzi o 2011), zaś komentujący sugerują zbyt małą ilość RAMu. U mnie takiej opcji nie ma, mam nowy komputer i RAMu od cholery (4GB). Wolnej przestrzeni na dyskach na pamięć wirtualną mam ok. 500 GB. Procesor iluśtam-rdzeniowy, zresztą w tym przypadku to raczej bez różnicy. Windows 7.

Problem pojawił się jakiś czas temu. Początkowo, na jesień i w zimę, gra chodziła ok. Od mniej więcej stycznia - lutego, co odpalę grę, to jestem w stanie rozegrać 1 mecz na podglądzie key only i dość szybkim tempie. Po meczu zdążę jeszcze prześledzić analizę spotkania i już muszę zapisywać grę, bo wywala do Windowsa z powyższym problemem. Wcześniej gra działała ok, mogłem i 5 godzin spędzić nad nią bez takich sytuacji.

Na pytania, które prędzej czy później zostałyby zadane, odpowiadam z góry:
- Tak, gra jest oryginalna
- Tak, próbowałem ją przeinstalowywać
- Nie, nie reinstalowałem systemu i raczej nie zamierzam się w to bawić
- Nie, nie mam żadnego patcha, ale przez pierwsze miesiące nie potrzebowałem go, a gra działała ok
- Nie, nie wybrałem zbyt dużej bazy danych (komputer ma dobre parametry, a ja gram na dużej bazie z aktywnymi 5 ligami)
- Nie, gra nie wywala tylko po meczu, ale i po określonym czasie, choćbym i żadnego meczu nie rozegrał

Dzięki za wszelkie sugestie, pozdrawiam!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.03.2011, 20:06

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
15.03.2011 20:23    #1
System masz zagracony. Ja mam bardzo podobne parametry kompa i czasem jak odpalę w tle przeglądarkę, winampa i jakieś inne programy to mi się ten błąd wyświetla, rzadko ale jednak. Przy czym ja formatowałem system mniej jak 2 miesiące temu.

Moja rada, albo nie włączaj nic innego w czasie gry, albo reinstalka systemu i format dysku C.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

gucioprawda Młody aktywista

0
15.03.2011 20:52    #2
Ale jeśli zagracony, to po co od razu reinstall? Można posprzątać. Pliki tymczasowe i rejestr można takimi programami jak Odkurzacz lub CCleaner (który osobiście polecam). Ja tak zrobiłem, to i nawet wydajniej zaczął pracować.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.03.2011 08:28    #3
Komputer ma parę miesięcy i raczej nie jest zaśmiecony. Nic nie odpalam w tle, żadnych Winampów, przeglądarek, niczego.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.