Oko_90 - nie gram co prawda w FMa 2011, bo ciągle coś się psuje przy instalacji, ale w Fmie 2010 miałem Aguero w Manchesterze. Myślę, że w Twoim przypadku problem leży w żle dobranej parze napastników. Zarówno Aguero, jak i van Persie to typowi dryblerzy lubiący rajdy z piłką w kierunku pola karnego i indywidualne akcje, często zakończone strzałami zza pola karnego. Moja rada:
przesuń Aguero na pozycję OPŚ (jeśli masz takową w taktyce), ustaw go jako schodzącego napastnika, daj mu cześte rajdy z piłką, częste podania prostopadłe i czasami strzały z dystansu. Aguero to nominalny snajper, ale równie dobrze radzi sobie jako OPŚ, a według mnie nawet lepiej, bo na tej pozycji wykorzystuje cały swój potencjał. Obok van Persie'go ustaw jakiegoś typowego odgrywającego (kogoś w stylu Adebayora) lub łowcę bramek. Aguero na OPŚ i van Persie jako kompletny napastnik będą absorbować obrońców rywali, dryblować, podawać i przeprowadzać akcje indywidualne, a drugi napastnik zapewni Ci sporo goli.
P.S.- Rozważ też opcję rainfall248. Wpływ presji na grę napastników jest naprawdę duży. Sprawdż jak poradzą sobie Aguero i van Persie, kiedy nie dasz im ani "oczekuję zwycięstwa" ani "oczekuję dobrej gry".
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2011 o godz. 15:10
Najnowsze posty