Problem z celnością

Oko_90 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.02.2011, 12:41    Pytanie
Witam, gram Arsenalem i od dłuższego czasu zmagam się z ogromnym problemem. Moi zawodnicy oddają po 20 strzałów w meczu ale tylko 4-5 jest celnych. Mecze w których mam ponad 70% posiadania piłki często przegrywam lub remisuje, bo tracę bramki po jednej z niewielu akcji przeciwnika. Wszyscy zawodnicy mają ustawione strzały z dystansu na rzadko, a także w rozmowach z nimi zalecam im przestać prób z dystansu. Napastnicy z najwyższej półki: van Persie+Aguero, a mimo to zdobycie bramki graniczy z cudem. Ma ktoś jakieś rozwiązanie tego problemu?

bajus Partyzant

0
20.02.2011 12:47    #1
mi się wydaje, że w FM 11 jest z tym problem, gdyż dużo osób to pisze. Sam też tak czasem mam. Spróbuj w przygotowaniach przed meczem ustawić poruszanie się w ataku, i dla swoich napastników ustaw trening indywidualny na wykańczanie akcji. Może to pomoże

rainfall248 Młody aktywista

0
20.02.2011 14:21    #2
Może napastnicy nie radzą sobie z presją.
Przed chwilą właśnie moim Liverpoolem grałem z Tottenhamem (1:1 u siebie mimo całkowitej dominacji -rozmowa "Oczekuje wygranej";), napastnicy mnie zawiedli ;/, rezerwowy Helmes mnie uratował przed porażką
Kolejny mecz ze Stoke na wyjeździe w Pucharze Anglii, Postawiłem ponownie na tą samą parę napastników (Torres / Dzeko) z tym, że rozmowa motywacyjna "Bramki są kwestią czasu", ale dla obrońców i bramkarza indywidualnie "Oczekuję dobrej gry". Efekt? 4-1, Torres 2 gole 1 asysta, Dzeko 1 gol 1 asysta. Zdecydowanie mniej akcji, ale o wiele skuteczniej, przy prawie tej samej taktyce.

PS. Przy 1 meczu dałem w przygotowaniach -zgranie zespołu-, w 2 poruszanie się w ataku.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2011 o godz. 14:37

samir92 Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.02.2011 15:09    #3
Oko_90 - nie gram co prawda w FMa 2011, bo ciągle coś się psuje przy instalacji, ale w Fmie 2010 miałem Aguero w Manchesterze. Myślę, że w Twoim przypadku problem leży w żle dobranej parze napastników. Zarówno Aguero, jak i van Persie to typowi dryblerzy lubiący rajdy z piłką w kierunku pola karnego i indywidualne akcje, często zakończone strzałami zza pola karnego. Moja rada:
przesuń Aguero na pozycję OPŚ (jeśli masz takową w taktyce), ustaw go jako schodzącego napastnika, daj mu cześte rajdy z piłką, częste podania prostopadłe i czasami strzały z dystansu. Aguero to nominalny snajper, ale równie dobrze radzi sobie jako OPŚ, a według mnie nawet lepiej, bo na tej pozycji wykorzystuje cały swój potencjał. Obok van Persie'go ustaw jakiegoś typowego odgrywającego (kogoś w stylu Adebayora) lub łowcę bramek. Aguero na OPŚ i van Persie jako kompletny napastnik będą absorbować obrońców rywali, dryblować, podawać i przeprowadzać akcje indywidualne, a drugi napastnik zapewni Ci sporo goli.

P.S.- Rozważ też opcję rainfall248. Wpływ presji na grę napastników jest naprawdę duży. Sprawdż jak poradzą sobie Aguero i van Persie, kiedy nie dasz im ani "oczekuję zwycięstwa" ani "oczekuję dobrej gry".

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.02.2011 o godz. 15:10

Darkness... for me is where I shine

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.