Problem z napastnikami.

-Patryk- Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2009, 20:32    Pytanie
Witam. Otóż mam problem z napastnikami, ponieważ Oni nie strzelają goli, a jak strzelają to mało... na pewno na mniej niż ich stać.

Od razu przyznam, ze taktykiem jakims super to nie jestem i byc moze to od tego, ale w poprzednim sezonie na jednej taktyce mało strzelalali, w tym na drugiej to samo... oprócz jednego Balotelliego, który wiernie mi towarzyszy od paru sezonów.
Tamtych dwóch mam od ponad sezonu. I nawet pół biedy byłoby, gdyby Oni mieli okazję, a ich nie wykorzystywali, ale Oni strzelają gola, albo na pustą, albo z karnego.

http://scree(...)23cc.png

http://scree(...)185f.png

Obu tych panów ustawiłem jako TS'ów

Szobinho Młody aktywista

0
17.06.2009 21:22    #1
w pierwszego widzę znikomą waleczność. a atrybut ten jest niezwykle ważny ;))
'Por Que?No Entiendo Por Que'

Szemek Ekspert

0
17.06.2009 21:25    #2
TS mam to do siebie, że ktoś musi mu wypracować sytuacje strzeleckie, więc dużo zależy od tego czy masz kreatywna drugą linię, która obsługuje ich dobrymi podaniami. Jak sam napisałeś:

[quote=-Patryk-]I nawet pół biedy byłoby, gdyby Oni mieli okazję, a ich nie wykorzystywali, ale Oni strzelają gola, albo na pustą, albo z karnego.[/quote]

Więc wina nie leży po ich stronie.

EDIT:
jak zwykle niezawodna Szkoła Taktyki:

[quote]Wysunięty napastnik ma tak naprawdę dwa podstawowe zadania: nieustanne nękanie i absorbowanie obrony przeciwnika oraz przechwytywanie piłki w strefie ataku i odgrywanie jej do nadbiegających partnerów. Strzelanie przez niego bramek jest raczej pochodną dogodnych sytuacji w jakich się znajduje. Zwróćmy uwagę, że bardzo często będzie on grał tyłem do bramki w oczekiwaniu na podania, więc dodatkowo będą się liczyć jego umiejętności przetrzymania piłki oraz jej dokładnego odegrania. Wysunięci napastnicy nie zawsze grają z maksymalnym ofensywnym nastawieniem, ale za to zawsze powinni mieć wyznaczone zadanie częstych prostopadłych podań.[/quote]

Proponuję wystawić jednego szybkiego napastnika obok któregoś z nich.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 21:31

"To tylko Internet k*rwa."

Kecaj1603 Młody aktywista

0
17.06.2009 21:27    #3
według mnie nie mają aż takich tragicznych statystyk (choć może strzelili 3 gole w jednym meczy ale nie wnikam). Może zawodnicy nie pasują do taktyki. Naucz ich mijać bramkarzy w sytuacjach sam na sam albo naucz ich lobować często daje to dobre efekty. Możesz też zwiększyć im trening strzału na intesywny. Domyślam sie że masz trenera strzalu z maskymalną ilością gwiazdek ale jeśli nie to zatrudnik właśni kogoś takiego

-Patryk- Partyzant

0
17.06.2009 21:37    #4
Ogólnie to zauważyłem, że jak jest jakas akcja i napastnik dostaję piłkę to pobiegnie 2 metry i byle obrońca zaraz mu ją odbiera.

/

Zgadza się, że Oni nie mają okazji, ale np. napastnik który gra obok nich (Balotelli, albo nawet jakis młodziak) te okazje ma i je wykorzystuje, więc myslę, że wina jednak bardziej leży po stronie tej dwójki co im się grać nie chce ;P

EDIT:

Co do szybkiego napastnika. To mam go obok i jest nim Balotelli, który sytuacje sobie tworzy i je wykorzystuje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 21:41

Szemek Ekspert

0
17.06.2009 21:40    #5
[quote=Kecaj1603]według mnie nie mają aż takich tragicznych statystyk (choć może strzelili 3 gole w jednym meczy ale nie wnikam). Może zawodnicy nie pasują do taktyki. Naucz ich mijać bramkarzy w sytuacjach sam na sam albo naucz ich lobować często daje to dobre efekty. Możesz też zwiększyć im trening strzału na intesywny. Domyślam sie że masz trenera strzalu z maskymalną ilością gwiazdek ale jeśli nie to zatrudnik właśni kogoś takiego[/quote]

Treningi strzału nie pomogą, przecież oni nie mają z czego strzelać jak napisał Patryk. Rzecz nie w ich umiejętnościach tylko poleceniach jakie dostali od trenera, TS ma stwarzać sytuacje kolegom z drużyny. Częstsze rajdy z piłką i bez, i dośrodkowania Sabiviciowi mogłyby pomóc, oczywiście musisz go ustawić ofensywniej, nie jako TS. Dwóch TS'ów w składzie nie ma sensu.

EDIT
[quote=-Patryk-]
Zgadza się, że Oni nie mają okazji, ale np. napastnik który gra obok nich (Balotelli, albo nawet jakis młodziak) te okazje ma i je wykorzystuje, więc myslę, że wina jednak bardziej leży po stronie tej dwójki co im się grać nie chce ;P[/quote]

zależy jakie polecenia dajesz Balotellemu czy tym młodziakom.

EDIT2 zwróć uwagę, że w reprezentacjach strzelają i asystują, może musisz podejrzeć jak tam są ustawieni, jak grają i z kim

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 21:43

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
17.06.2009 21:40    #6
sprawdz jaka masz dla nich ustawiona "swobode". Jak duza to zmien ja na mniejsza:)

-Patryk- Partyzant

0
17.06.2009 21:44    #7
Ustawiłem ich dokładnie jako ST.

/

Własnie mnie to boli, że w reprezentacjach walą po 3 gole w jednym meczu, a u mnie 2 gole jakims rumuńskim zespołom ;p raz, czy dwa razy nawet poszedłem na meczu na urlop zaznaczając opcję 'używaj takiej samej taktyki' i w tych meczach co byłem na urlopie Oni gole strzelali ;o

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 21:46

Szemek Ekspert

0
17.06.2009 21:55    #8
[quote=-Patryk-] i w tych meczach co byłem na urlopie Oni gole strzelali ;o [/quote]

Czyli wina jest po Twojej stronie. Musisz zmienić im polecenia indywidualne. Sprawdź jak grał asystent.

-Patryk- Partyzant

0
17.06.2009 21:59    #9
ale idąc na urlop zaznaczyłem opcję 'używaj aktualnej taktyki' czyli powinni grać tak jak ja im kazałem, czyż nie?

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.