Problem z napastnikami.

-Patryk- Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2009, 20:32    Pytanie
Witam. Otóż mam problem z napastnikami, ponieważ Oni nie strzelają goli, a jak strzelają to mało... na pewno na mniej niż ich stać.

Od razu przyznam, ze taktykiem jakims super to nie jestem i byc moze to od tego, ale w poprzednim sezonie na jednej taktyce mało strzelalali, w tym na drugiej to samo... oprócz jednego Balotelliego, który wiernie mi towarzyszy od paru sezonów.
Tamtych dwóch mam od ponad sezonu. I nawet pół biedy byłoby, gdyby Oni mieli okazję, a ich nie wykorzystywali, ale Oni strzelają gola, albo na pustą, albo z karnego.

http://scree(...)23cc.png

http://scree(...)185f.png

Obu tych panów ustawiłem jako TS'ów

Szemek Ekspert

0
17.06.2009 22:12    #10
[quote=-Patryk-]ale idąc na urlop zaznaczyłem opcję używaj aktualnej taktyki czyli powinni grać tak jak ja im kazałem, czyż nie?[/quote]

niby tak, ale jak sprawdzisz to krzywda Ci się nie stanie. Poza tym wszystko masz jasno napisane. Napisaliśmy Ci tutaj parę postów z uwagami, wypróbuj je.

Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Nie ma złotego środka na skuteczność ani na wygrywanie, nikt Ci tutaj nie napisze ustaw ten suwak na 17 tamten na 14 i ten na 9 i będzie git, musisz wykazać trochę własnej inwencji, poszukaj poradników. Na cmrev są dwa lub trzy manifesty na temat analizy rywala i takich tam, plus Szkoła Piotra Sebastiana. W prawym górnym rogu stronki jest okienko wyszukiwarki. Powodzenia

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 22:13

"To tylko Internet k*rwa."

Kecaj1603 Młody aktywista

0
17.06.2009 22:56    #11
możesz spróbować nauczyć ich wychodzienia na wolne pole. Można też ustawić tego argentyńczyka jako odgrywającego i podania mieszane ale ustaw to tylko na niego a temu serbowi rajdy na maksa i niską swobode (8-błyskotliwość) może to coś da

Henry14 Partyzant

0
17.06.2009 23:20    #12
[quote=-Patryk-]Ogólnie to zauważyłem, że jak jest jakas akcja i napastnik dostaję piłkę to pobiegnie 2 metry i byle obrońca zaraz mu ją odbiera.

/

Zgadza się, że Oni nie mają okazji, ale np. napastnik który gra obok nich (Balotelli, albo nawet jakis młodziak) te okazje ma i je wykorzystuje, więc myslę, że wina jednak bardziej leży po stronie tej dwójki co im się grać nie chce ;P
Z takim dryblingiem jak oni to dziwne , że traca piłki ten z większą szybkościa jak dla mnie powinien być ustawiony na FS albo wysunietęgo jak w szole taktyki Piotra czyli takiego pracusia a jeden na odgrywajacego ;]

EDIT:

Co do szybkiego napastnika. To mam go obok i jest nim Balotelli, który sytuacje sobie tworzy i je wykorzystuje.[/quote]
Czyli jak na moje wychodzi na to , że jak ustawiłes ich na TS to znaczy że twój styl gry nie pasuje im. Daj im może większe nastawieni wiećej graj na dośrodkowania mniej na podania prostopadłe niech oni dostaja piłki polu karnym a nie przed nim jezeli nie moga nic zrobić....

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.06.2009 o godz. 23:23

Snpr9 Partyzant

0
17.06.2009 23:30    #13
Próbuj według własnego uznania, bo złotego środka nie ma. Spróbuj ustawić ich standardowo- Taktyka-->Ustaw-->WNŚ :) Z takimi atrybutami powinni sobie radzić ;)

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
17.06.2009 23:51    #14
Wyszukiwarka + Szkoła Taktyki Piotra Sebastiana.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.