Problem z taktykami i ogólną dyspozycją.

raul.7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2011, 18:36    Pytanie
Witam. Mam pewien problem. A właściwie to nie jeden. Zacznę może od tego, iż dopiero od niedawna gram w FM'a. Czytałem wiele poradników tutaj, na cmrev i czasem w jakiś tam sposób mi pomagały, lecz nie wszystkie. Dalej nie potrafię np. dobrze ustawić zespołu. Może tak: gram Almerią, na najnowszym uaktualnieniu, czyli mój zespół po spadku znajduje się w Liga Adelante. Almeria jest oczywiście głównym kandydatem do ponownego wskoczenia do Ligi BBVA. Dodam jeszcze, że wcześniej grywałem takimi klubami jak: TuS Koblenz (awans z 3 do 2 ligi, potem zaledwie dwie wygrane w całym sezonie i spadek) oraz Southampton (zwolniony po niecałej połowie sezonu, gdzie zajmowałem dopiero 7 miejsce a byłem także głównym kandydatem do awansu). Chciałbym uniknąć tego w Almerii, nie popełniać dalej tych samych błędów. Sezon rozpocząłem niezbyt dobrze (1 mecz 0:0 z Huescą, potem wygrana 6:0 z Lugo, remis z Herculesem 1:1 oraz ciężka przeprawa z Numancią - wygrana 2:1). Zespół jest silny, lecz straszliwie nieskuteczny. W jednym meczu potrafię mieć 40 strzałów, 20 w bramkę a pada z tego zaledwie jedna, dwie bramki, przy czym mój przeciwnik ma 5 strzałow i także strzela. Wiem, pewnie powiecie: przeczytaj "historia pewnego meczu". Czytałem, lecz mi się wydaje, że chodzi tutaj raczej o ustawienie poszczególnych ról piłkarzom. Chciałbym, abyście mi pomogli dobrać dobre role dla zawodników lub podpowiedzieć co jeszcze zmienić, bo w składzie mam naprawdę klasowych piłkarzy: Pablo Piatti, Henok Goitom, Kalu Uche, Albert Crusat - to tylko kilku z nich. Gram taktyką kyler z tego forum, nic nie zmieniane. Proszę o sugestie.

Arkejoł Partyzant

0
29.06.2011 13:48    #10
[quote=raul.7] Zespół jest silny, lecz straszliwie nieskuteczny. W jednym meczu potrafię mieć 40 strzałów, 20 w bramkę a pada z tego zaledwie jedna, dwie bramki, przy czym mój przeciwnik ma 5 strzałow i także strzela. [/quote]

I gdzie tu niby pisałeś ze to nie są strzały z dystansu ?
U mnie sytuacja jest taka że mam 5 strzałów na 2 gole i mój zespól z tego co zauważyłem to próbuje "wejść do bramki" wiec myślałem ze twój strzale z dystansu i stad te wyniki, ale jak nie to co ma 20 sytuacji sam na sam i wszystkie marnuje ?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.06.2011 o godz. 13:48

raul.7 Partyzant

0
29.06.2011 20:39    #11
Dokładnie. 20 sam na sam z tego albo bramkarz broni albo strzelają gdzieś w obłoki.

Magicc Ekspert

0
30.06.2011 00:23    #12
Żadna gotowa taktyka nie daje 100% pewności, że zadziała w Twoim zespole. Na ich skuteczność wpływa wiele czynników, które należy samemu wychwycić i odpowiednio zmienić. Na skuteczność napastników polecam odpowiedni trening indywidualny: opanowanie i wykańczanie akcji. Poza tym grając bez skrzydłowych narażasz się na ataki skrzydłami, powinieneś więc przed meczem szczególną opieką otoczyć bocznych obrońców i skrzydłowych rywala. Grając z dwoma napastnikami dobrze ustawić ich w systemie odgrywający - kompletny napastnik/lis pola karnego, przy czym ten drugi z większą swobodą. Sam poza tym zastanowiłbym się nad cofnięciem jednego zawodnika środka pola na pozycję defensywnego pomocnika.

raul.7 Partyzant

0
30.06.2011 12:12    #13
Mam defensywnego Toulalana, jest fantastyczny - ale kontuzja 7 tygodni. Co do zawodników na skrzydłach to postawiłem tam Piattiego i Crusata. Zakupiłem Aduriza i gra u mnie jako kompletny i jak na razie w 2 meczach 2 asysty i 2 gole, więc jest nieźle.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution