Problem z taktykami i ogólną dyspozycją.

raul.7 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.06.2011, 18:36    Pytanie
Witam. Mam pewien problem. A właściwie to nie jeden. Zacznę może od tego, iż dopiero od niedawna gram w FM'a. Czytałem wiele poradników tutaj, na cmrev i czasem w jakiś tam sposób mi pomagały, lecz nie wszystkie. Dalej nie potrafię np. dobrze ustawić zespołu. Może tak: gram Almerią, na najnowszym uaktualnieniu, czyli mój zespół po spadku znajduje się w Liga Adelante. Almeria jest oczywiście głównym kandydatem do ponownego wskoczenia do Ligi BBVA. Dodam jeszcze, że wcześniej grywałem takimi klubami jak: TuS Koblenz (awans z 3 do 2 ligi, potem zaledwie dwie wygrane w całym sezonie i spadek) oraz Southampton (zwolniony po niecałej połowie sezonu, gdzie zajmowałem dopiero 7 miejsce a byłem także głównym kandydatem do awansu). Chciałbym uniknąć tego w Almerii, nie popełniać dalej tych samych błędów. Sezon rozpocząłem niezbyt dobrze (1 mecz 0:0 z Huescą, potem wygrana 6:0 z Lugo, remis z Herculesem 1:1 oraz ciężka przeprawa z Numancią - wygrana 2:1). Zespół jest silny, lecz straszliwie nieskuteczny. W jednym meczu potrafię mieć 40 strzałów, 20 w bramkę a pada z tego zaledwie jedna, dwie bramki, przy czym mój przeciwnik ma 5 strzałow i także strzela. Wiem, pewnie powiecie: przeczytaj "historia pewnego meczu". Czytałem, lecz mi się wydaje, że chodzi tutaj raczej o ustawienie poszczególnych ról piłkarzom. Chciałbym, abyście mi pomogli dobrać dobre role dla zawodników lub podpowiedzieć co jeszcze zmienić, bo w składzie mam naprawdę klasowych piłkarzy: Pablo Piatti, Henok Goitom, Kalu Uche, Albert Crusat - to tylko kilku z nich. Gram taktyką kyler z tego forum, nic nie zmieniane. Proszę o sugestie.

carlosss89 Partyzant

0
26.06.2011 19:48    #1
Hm jest taktyka dobra gdy masz bardzo kreatywnych dwoch bocznych pomocnikow jednego defensywnego pomocnika i Ofensywnego pomocnika z dobrym wykonczeniem akcji i strzalami z dystansu (Cos jak Kaka z Realu - mysle ze Piatti tu by sie sprawdzil). Powinnienes na tej taktyce grac krotkimi podaniami i dosyć wąsko aby zawodnicy mogli grac trojkątami bo masz duzo ludzi w srodku pola. Ta taktyka jest fajna bo masz kontrole nad srodkiem pola lecz jej minusem jest gra przeciwko druzynom ktore graja skrzydlami. Kluczem wtedy jest dobre krycie srodkowych pomocnikow aby ci nie mieli mozlwieosci zagrania na skrzydla. Takie sa moje sugestie.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.06.2011 o godz. 20:03

raul.7 Partyzant

0
26.06.2011 19:52    #2
http://www.cmrev(...)_11.html

To dokładnie ta taktyka. Zero modyfikacji, wcześniej grywałem taktykami robionymi przez siebie, lecz gra zupełnie się nie kleiła. Właśnie przed chwilą grałem mecz z Murcią w lidze - 30 strzałow 10 trafionych, przeciwnik 5, 2 trafione. Wynik końcowy to 1-1. Po meczu dostałem wiadomość: Almeria - rażąca nieskuteczność.

carlosss89 Partyzant

0
27.06.2011 22:24    #3
Moze rozmowy motywacyjne nie najlepiej na nich wplywaja.

raul.7 Partyzant

0
28.06.2011 14:41    #4
Jakieś sugestie dot. rozmowy motywacyjnej?;>

GuMkAzMaJtEk Partyzant

0
28.06.2011 16:33    #5
Problemem nie są rozmowy motywacyjne.
Wszystko co piszesz o ilości oddawanych strzałów świadczy, że to co stosujesz ciężko nazwać taktyką. Podstawowy błąd jaki popełniłeś to to, że bezkrytycznie podchodzisz do CMREV i tego co na jego łamach można znaleźć. Nie rób tego więcej, również do tego co ja wypisuję w tym poście. Na problem z zagrożeniem płynącym ze skrzydeł rywala dostajesz radę by kryć zawodników... środka pola. Większość taktyk, które są tu umieszczane dają pogląd na to jak gracze nie rozumieją do czego są poszczególne polecenia i jakie są ich wzajemne relacje.
Jesteś nowym graczem więc dam Ci radę: nie szukaj gotowych rozwiązań.
Pozdrawiam.

raul.7 Partyzant

0
28.06.2011 16:56    #6
Probowałem swoich taktyk, ustawień, wszystkiego. Ale ileż można to ćwiczyć (jeszcze zawodnicy zanim to przyswoją to trochę minie). Kolejny żałosny mecz i moje zdenerwowanie i frustracja sięgają zenitu: Villarreal B - ostatnia drużyna tabeli, 8 porażek z rzędu. Naprzeciw ja - Almeria. Kolejne 25 strzałów, po czym akcja przeciwników, sam na sam i gol. Przegrywam 0:1. Koniec meczu, wyłączam grę, bo jestem taki zdenerwowany. Ja rozumiem taktyka taktyką, ale to już jest przesada: dlaczego komputer ma jedną akcję sam na sam i od razu strzela gola? A wykonawca tej akcji jest o 2 klasy słabszy od mojego. To jest chore.

piter150 Partyzant

0
28.06.2011 17:04    #7
Też miałem kiedyś taki problem i zacząłem tworzyć taktykę za pomocą kreatora taktyk. Mi pomogło, spróbuj.

Arkejoł Partyzant

0
28.06.2011 18:17    #8
A jak są to strzały z 30m to nic dziwnego że pada 1/2 bramki i stad może takie statystyki ? Lub może napastników masz kiepskich zobacz ile jest szans stuprocentowych na mecz jak powyżej 3 to będzie wina napastników.
Oglądasz całe mecze ? Jak nie to obejrzyj i zobacz co i jak.

raul.7 Partyzant

0
29.06.2011 11:01    #9
Umiesz czytać? Popatrz co napisałem wcześniej. Jakby to były strzały z 30 metrów to bym nawet nie zakładał wątku. Napastników mam dobrych. Zrobiłem tak jak poleciliście, teraz także operuję taktyką w meczu i ostatnie 11 meczy to bilans 9|1|1. Awansowałem także z drugiego miejsca do Ligi BBVA.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.