Restart meczu

wujeks Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.03.2012, 22:05    Pytanie
Witam!

Ostatnio spotkała mnie dosyć przykra sytuacja... Grałem sobie spokojnie mecz, dominowałem cały czas, mój pretendent do korony króla strzelców zdobył hattricka i prowadziłem 3:0. Aż tu nagle, gdy w 85' chciałem zrobić zmianę wyskoczył błąd, gra się wyłączyła... No cóż, pomyślałem trudno. Zawiodłem się, ale gra się dalej. Miałem zapis akurat przed tym spotkaniem, więc nie było tragedii. No tylko założyłem sobie, że skoro w uczciwym warunkach miałem mecz w kieszeni, to nawet jeśli teraz przegram, to zagram jeszcze raz, aż uda się zdobyć 3 punkty. No i tu pojawia się problem... W każdym następnym meczu mój zespół nie istnieje. Używałem tego samego składu, taktyki... Rozmowy motywacyjnej na przedmeczowej odprawie... Nic. Po prostu jak w pierwszym meczu dominowałem, tak teraz jestem w defensywie od 1'. Wyniki to zazwyczaj 0:0 albo 0:1. Raz udało mi się strzelić dwa gole, to zremisowałem 2:2. Dodatkowo prawie w co drugim meczu jest karny przeciwko mojej drużynie (w dotychczasowych rozgrywkach, na 20 meczy ligowych w żadnym mój zawodnik nie faulował w obrębie własnej szesnastki). Potem zacząłem kombinować w taktyce i też zero zmian... Mecz za każdy razem wygląda tak samo. Pomyślał bym, że może coś jest po prostu ze mną nie tak, ale w tym pierwszym spotkaniu jednak zagrali jak należy... Ta cała sytuacja dziwi mnie także dlatego, że na papierze moja drużyna jest o wiele lepsza... Trochę mnie ta cała sytuacja demotywuje... Do tej pory grałem w najnowszego FM-a tylko u kolegi... Gdy w końcu zdecydowałem się go kupić, to dostałem takiego klopsa... Pewnie najłatwiej byłoby po prostu odpuścić ten mecz i pozwolić na porażkę, czy tam remis, ale wiem, że wtedy straciłbym motywację do dalszej rozgrywki... Dlatego w mojej głowie pojawił się dość dziwny pomysł... Czy ta gra nie ma jakiegoś "systemu" przeciwko oszustom? Czy to norma, że mecze grane po raz któryś z rzędu po prostu nie wychodzą twojej drużynie? Nigdy wcześniej nie restartowałem meczu, także nie miałem okazji tego sprawdzić. Ale może któryś z użytkowników ma na ten temat jakąś wiedzę i mnie oświeci :) Jeśli byłaby to prawda, to chyba musiałbym po prostu pogodzić się z faktem i oddać to spotkanie :)

Mar1992 Przodownik pracy

0
30.03.2012 23:10    #1
Przed meczem weź urlop na 1 dzień. Próbuj aż do skutku. Ja tak gram sparingi przed sezonem.

bugi42 Młody aktywista

0
31.03.2012 00:41    #2
Istnieje coś takiego własnie jak zabezpieczenie przed metodą Save&Load, jeśli zapiszesz dzień przed meczem/w dniu meczu i włączysz ponownie gre, ukochany FM będzie robił wszystko, żebyś nie uzyskał upragnionego wyniku.
...

nesete Absynt Prozy

Grupa: Ekspert
0
31.03.2012 09:14    #3
ke? masz jakiś dowód na to?

bugi42 Młody aktywista

0
31.03.2012 12:53    #4
Ok powinienem dodać na początku "chyba", co nie zmienia faktu, że wiele doświadczeń z tym związanych, może potwierdzić to w większym stopniu. Poza tym jakiś czas temu czytałem gdzieś na CM Rev, o tym, że takie zabezpieczenie może istnieć. Wybacz.
...

buczek93 Młody aktywista

0
31.03.2012 16:30    #5
@bugi
akurat ja mam na odwrót - FM'ik lubi generować "kryzysy" - ale to nie jedno- czy dwumeczowe, ale jedzie od razu z grubej rury. Prosty przykład - gram City, 6 sezon, zamiatam resztę drużyn po kątach. W tym sezonie postanowił mi przeszkodzić LFC - szło mu dobrze, wypracował 3 pkt przewagi w bezpośrednim spotkaniu i trwał tak aż do 25 kolejki. A potem dostał takiego łupnia od gry, że na 4 spotkania ze Swansea (okolice strefy spadkowej) przegrał 3x (i to pomimo gry mocnego składu - wyleciał tylko Benzema). I dupa, z +3 zrobiło się -8 pkt przewagi. U siebie często mam tak, że mecz za pierwszym razem idzie beznadziejnie (np. 0:3 z Newcastle w domu, najmocniejszym składem i zawodnikami w formie), a po restarcie nagle gładko wygrywam, nierzadko pakując i po 5 goli. What's the deal ?
@wujeks
Nie ma na to metody, próbuj po prostu do skutku. Durna zero jedynkowa gra zamierza po prostu zrobić wszystko, żebyś przegrał i to pomimo swojej przewagi. Kiedyś dla własnej ciekawości zaparłem się Auxerre z GB (chyba drugi sezon w 2010 albo 2011) - gra poddała się, chociaż dopiero w okolicach 20 powtórki. Warto spróbować, jeśli jesteś uparty albo po prostu masz zacięcie do tego, by nie ustępować ;>

sebak6663 Partyzant

0
31.03.2012 16:36    #6
dodaj nowego managera wybierz drużynę z którą masz grac i po sprawie

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
31.03.2012 17:49    #7
[quote="bugi42"]Ok powinienem dodać na początku "chyba", co nie zmienia faktu, że wiele doświadczeń z tym związanych, może potwierdzić to w większym stopniu. Poza tym jakiś czas temu czytałem gdzieś na CM Rev, o tym, że takie zabezpieczenie może istnieć. Wybacz.[/quote]

Nie wiem, kto może potwierdzić, ja mogę z całą pewnością zdementować istnienie takiego systemu.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

bugi42 Młody aktywista

0
31.03.2012 18:25    #8
No dobra, podałem być może nie prawdziwą informacje, ale jak wytłumaczycie problem autora tematu. Zresztą często tak miałem, że po zapisaniu gry przed meczem (nie w celu użycia metody S&L oczywiście), moja drużyna grała tragicznie w tym meczu.
...

loswariatos Młody aktywista

0
01.04.2012 14:32    #9
Przy dwóch meczach, które musiałem powtarzać z powodu crash dump zauważyłem, że ten sam skład przy identycznej rozmowie motywacyjnej zareagował zupełnie inaczej niż podczas tej 'pierwszej próby' zakończonej wysypaniem się gry. Masa czynników na to wpływa i jest też element losowości. Tak jak drybling=20 nie oznacza, że każdy rajd będzie udany tak ten sam skład i taktyka nie oznacza powtórki wyniku ;)
meglio fascista che frocio

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.