rosnace wymagania klubu w negocjacjach

gosc1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.12.2008, 12:19    Pytanie
Witam, nie moglem znalezc podobnego watku wiec tworze wlasny. A chodzi mi o nastepujaca rzecz. Generalnie wiekszosc czasu spedzam na grze biednymi klubami i nie negocjuje przez to z klubami, lecz z samymi zawodnikami, zwykle na free agent. Ale czasem znajde pare groszy w budzecie i probuje wyciagnac jakiegos zawodnika za grosze.

I tu pojawia sie problem. Jesli pierwsza oferta jest zaakceptowana przeze mnie, to wszystko jest ok, lecz gdy probuje negocjowac, to kazda kolejna odpowiedz klubu jest wyzsza, a czesto znacznie wyzsza od poprzedniej, mimo ze przeciez ja probuje z tej ceny zejsc, a raczej sklonic sprzedajacego do zejscia ;-). Czy ma ktos logiczne wytlumaczenie tego zjawiska? Bo wedlug mnie pachnie ono bledem.

krotkie info dla wiecznych poszukiwaczy teorii spiskowych: tak, mam oryginalna gre wraz z patchem 9.0.1, lecz problem jest niezalezny od patchy...wrecz zaryzykowalbym stwierdzenie, ze cos podobnego odnalazlem w FM 2008 swego czasu...ale za to reki uciac sobie nie dam :-).

Z gory dzieki za wskazowki, podpowiedzi, tlumaczenia.

LOLECZeX Młody aktywista

0
20.12.2008 12:21    #1
Ja nie widzę w tym nic dziwnego, klub chcę na piłkarzu zarobić, a jeżeli schodzisz z ceny, klub wiadomo będzie podbijał cenę, żeby Cię odstraszyć itp.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
20.12.2008 12:24    #2
Ciutkę nie zrozumiałem. Chodzi o to, że ty dajesz mniej a oni chcą coraz więcej?
Jeśłi tak to żaden Bug ni nic. W każdej wersji na pewno tak jest. Tym bardziej jeśli jest to ważny zawodnik.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 12:25

longer91 Młody aktywista

0
20.12.2008 13:23    #3
tak jest, tez to zauwazylem. np. daje 4 mln, a oni na to, ze chca 6 mln, wiec ja mowie 4.5 mln, a oni wtedy chca np.7 mln. jest to wkurzajace w fm2008.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
20.12.2008 13:27    #4
Wytłumaczenie:
Normalka. Skoro widzą, że jesteś w stanie dać więcej to i oni chcą więcej.
Rada:
Nie podwyższaj kwoty i też tak rób :]

dr taktyka Młody aktywista

0
20.12.2008 13:28    #5
W takim razie nie podwyższaj cały czas ofert... podbij o 1mln więcej, jak im nie będzie pasowało schodź w dół :) Ja tak zrobiłem w trakcie negocjacji o Ignacio Camacho i z 15,75mln i udało mi się zejść do 13mln ;P
Trzeba kombinować z tymi negocjacjami...

Pozdrawiam :)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.12.2008 13:34    #6
[quote=Arek96]Wytłumaczenie:
Normalka. Skoro widzą, że jesteś w stanie dać więcej to i oni chcą więcej.
Rada:
Nie podwyższaj kwoty i też tak rób :][/quote]
Hę? Gdyby to nie była gra to wyśmiałbym menago negocjującego w ten sposób. Irytujące....

hQ Partyzant

0
20.12.2008 13:56    #7
Po prostu trzeba umieć negocjować. Za jednego zawodnika licytowałem się z klubem przez całe 2 miesiące, aż postawiłem na swoim ;pp

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.12.2008 o godz. 13:57

Polska Gola

gosc1 Partyzant

0
21.12.2008 12:43    #8
Niektorzy chyab nie zrozumieli, wiec po kolei :-) ...

1. Skladam oferte dajmy na to 2k. Nie stac mnie na wiecej, to maksimum mojego budzetu.
2. Odpowiedz z klubu: chca 5k.
3.Oczywiscie nie moge sie na to zgodzic, wiec znowu zjezdzam do 2k i probuje wzmocnic oferte klauzulami, pilkarzami itp. itd.
4. odpowiedz klubu: ......chca 10k !!!!!????
5. Nie jest to dla mnie w zaden sposob logiczne, ale mysle sobie, ze musze pokombinowac z klauzulami. Po tygodniach negocjacji, kombinacji schodzenia do zera (co powoduje, ze klub wraca do swojej najnizszej oferty) daje spokoj, bo wyraznie nie da sie nic wynegocjowac.

Na moj gust w realnych warunkach, jesli ktos nie chce sprzedac, to po prostu odmawia, a nie podbija cene. Jesli brnie w negocjacje, to tak by sie zblizyc do kontroferty, a nie oddalic.

Myslalem, ze ktos bedzie mial jakis zloty sposob na ten walek, ale widze ze nic z tego. Dzieki za odpowiedzi, a kolegom, ktorzy twierdza, ze to jak najbardziej realna sytuacja i zgodna z logicznymi prawami negocjacji...gratuluje poczucia rzeczywistosci ;-).

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
21.12.2008 13:12    #9
Nie zawsze się tak dzieje. Przeważnie zależy to od statusu zawodnika w danym klubie. Jeśli chce się go pozbyć, negacje pójdą sprawnie i szybko. Jeśli to rezerwowy - trochę się potargujesz, a uzyskasz satysfakcjonującą kwotę. Jeżeli jednak zawodnik jest kluczowum ogniwem zespołu, jego pracodwaca będzie chciał zarobić na nim jak najwięcej, stąd podbijanie ceny.
Spotkałem się z takim zachowaniem już w FM 2008, najlepszym sposobem jaki na to miałem, było proponowanie niezbyt atrakcyjnych pieniędzy. Jeśli klub się z zgadzał, delikatnie ją podnosiłem. Kiedy w końcu przedstawiano mi proponowaną kwotę, zgadzałem się (o ile bardzo zależało mi na zawodniku), bo wiedziałem, że mniej nie wynegocjuję.
twitter.com/Ceyvol

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution