Rozmowy Motywacyjne

Goffer Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.06.2012, 21:39    Pytanie
"Krzysztof Ibisz witam państwa" wrr.. przepraszam tak jakoś od mi weszło do głowy. Mam pytanie dotyczące FM 12. Jakie stosujecie rozmowy motywacyjne. Martwi mnie to kiedy gramy na swoim terenie ze słabszym przeciwnikiem, daje żarliwie: wypadało by wygrać lub coś w tym stylu i w ogóle nie ma reakcji na te słowa. Dziękuje ;)

Szemek Ekspert

0
19.06.2012 21:42    #1
Ja się już nie przejmuje brakiem reakcji. Zazwyczaj każę im grać dla kibiców. A w przerwie Jeżeli przegrywamy dostają agresywny opie***l i to zawsze wywołuje reakcję. Najczęściej przedmeczową motywację pozostawiam asystentowi. Preferuję takich z wysokimi atrybutami motywacji, determinacji, poziomu dyscypliny i wiedzy taktycznej.
"To tylko Internet k*rwa."

Tobi18 Młody aktywista

0
19.06.2012 22:42    #2
Ja zawsze pierw agresywnie do nich mówię, że oczekuję zwycięstwa (jeśli jestem faworytem), a do poszczególnych formacji mówię z pasją, że mogą wygrać. Przynajmniej 7 zawodników jest umotywowanych lub zadowolonych.
http://tobi18.cmrev.com/blog.html - zapraszam do śledzenia mojej kariery Interem Mediolan w FM16.

dooomiiin Młody aktywista

0
20.06.2012 10:36    #3
Z kolei ja zawsze jestem spokojny. A to, co do nich powiem zależy od tego z kim gramy. Jeśli jesteśmy faworytem to mówię, że chcę zwycięstwa, jeśli nie jesteśmy faworytami, to mają grać dla kibiców. To samo, gdy gramy derby.
by dooomiiin

loswariatos Młody aktywista

0
20.06.2012 12:01    #4
Używaliście kiedyś tonu niechętnego? I jeśli tak to w jakich sytuacjach? O ile reszty mniej więcej wiem kiedy używać to co do "niechętnie" nie mam pomysłu.
meglio fascista che frocio

buczek93 Młody aktywista

0
20.06.2012 12:28    #5
Reakcja na rozmowę zależy od determinacji, wytrzymywania presji i morale. Ja się także nie patyczkuje - przeważnie mówię kopaczom stanowczo, że oczekuje zwycięstwa (chyba że gram z dużo wyżej notowanym przeciwnikiem, to życzę szczęścia albo mówię tonem spokojnym). Jeśli przegrają z gorszym od siebie to wiadomo, drzemy ryja. Jeśli przegrają z lepszym od siebie to stanowczo mówię kopaczom, że jestem zawiedziony ich "grą". Nie mam raczej problemów z brakiem motywacji przed meczem. Zauważyłem też że w moim przypadku mówienie "z pasją" i "niechętnie" nie daje dobrych rezultatów.

kaseta1 Partyzant

0
20.06.2012 12:42    #6
Tony niechętny i ostrożny służą do tego, aby ich nie używać.

Valdi91 Młody aktywista

0
20.06.2012 15:21    #7
Ja przed meczem przeważnie mówię stanowczo, że oczekuję zwycięstwa. Sporadycznie mówię to agresywnie. Na wyjazdach z mocnym i w meczach z dużo mocniejszym rywalem, spokojnie każę im grać bez presji, i wyniki są niekiedy powalające. Grałem Lechią, a tu proszę: 7:0 ze Steuą Bukareszt oraz 2:0 i 4:2 z Valencią, która w poprzednim sezonie grała w finale LE, ustępując Chelsea. Eliminacja takich zespołów jak CSKA Moskwa czy Zenit St. Petersburg. Jeśli reakcja jest słaba, dodatkowo żarliwym tonem mówię każdemu, iż wiem, że potrafi grać znacznie lepiej i ma mi to pokazać. W przerwie rozmowy zależą do wyniku. Jeśli przegrywam to dostają opierd*l. Próbowałem ich motywować, ale w moim przypadku to nic nie daje w sytuacji, kiedy przegrywam do przerwy. Przegrywając po pierwszych 45. min więcej niż 1:0 nigdy meczu nie wygrałem (przynajmniej na patchu 12.2.2). Jeśli wygrywam, to mówię stanowczo, iż grają nieźle, ale stać ich na więcej. Jeśli gromię już w pierwszej połowie to mówię, że jestem zadowolony, choć zazwyczaj wtedy 2. połowa jest nieco słabsza niż 1. Po meczu to wiadomo, jeśli przegrają to drę ryja, chyba, że z dużo mocniejszym przeciwnikiem, to wtedy okazuję im zrozumienie, ale oczywiście nie wtedy, kiedy przegrają 3 czy 4:0. Jeśli wygrana to ich chwalę trybem stanowczym, ewentualnie z pasją. A jeśli wygrali mimo słabej gry to daję im do zrozumienia, że w następnym meczu oczekuję więcej. Z tym trzeba tylko uważać, by nie spieprzyć im morale, bo czasem się obrażają. Jednak często mimo pozytywnej reakcji u większości zawodników grają straszny piach, a czasem reakcji w ogóle nie ma, a prezentują futbol z kosmosu. Nie wiem, co z tym jest nie tak xd

sir Bisson Partyzant

0
20.06.2012 18:11    #8
Ja stosuję ton spokojny lub agresywny jeżeli widzę że przechodzą obok meczu.
Na tych piłkarzy na których ogólna rozmowa nie działa rozmowa indywidualna w stylu:
- Wierzę w Twoje umiejętności.
- Potrafisz grać znacznie lepiej.
Od kapitana i wice kapitana wymagam więcej dlatego rozmowa w stylu:
- Potrafisz odmienić losy meczu.
- Oczekuję od Ciebie dobrej gry.
Nigdy nie pozostawiam żadnego piłkarza bez reakcji dlatego morale jest między
bardzo dobre a znakomite.
Przestałem opieprzać piłkarzy po trzech porażkach z rzędu zrobiłem zebranie zespołu i wjechałem im na ambicję.
w dwóch przypadkach poskutkowało.
Jeżeli widzę że grajek z podstawowego składu nagle obniża loty przeprowadzam rozmowę indywidualną żeby się wziął w garść bo wyleci ze składu.
A tak w ogóle to FM 12 ciekawie podszedł do sprawy psychologii.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.